Ga naar inhoud

Programmeertaal voor dos (games&applicaties) welke taal?


Aanbevolen berichten

[quote:cfe80a1586]enig idee waar ik voorbeelden van pacman e.d. kan vinden? heb al ff gegoogled(pacman.pas, cdman.pas,pacman.zip dat idee) ,maar niet egt wat gevonden. wel veel C++ pacmann's, dus as ik er niet uitkom daar toch maar op over [/quote:cfe80a1586] Ik heb zelf met deze pacman (qbasic) wat geprobeerd, maare ook van t internet, niet zelf geschreven ik beheers die taal niet echt :wink: [url]http://home.hetnet.nl/~petersesveld/tmp/pacman.bas[/url] [url]http://home.hetnet.nl/~petersesveld/tmp/pacman.zip[/url] Suc6!!
Link naar reactie
Een goed hulpmiddel om met pascal te programmeren is SWAG waar die letters voor staan moet je maar niet vragen. Het is een database met daarin een heleboel routines voor vanalles en nogwat. Directorys opvragen, grafisch spul, geluid etc... Hier een link om dat te downloaden : http://www.simtel.net/pub/pd/63036.html ik hoop dat je er wat aan hebt. Groeten, Stofnest.
Link naar reactie
[quote:de4a6f510a="computerbacterie"] Ik heb DIV gamesstudio ooit eens gekocht en het vervolgens in een kast gedonderd en er nooit meer naar gekeken. Wat een crap was dat zeg. Ik dacht "o, nou ga ik een vette tombraider kloon maken". Blijkt dat je er alleen maar bullshit 2d spelletjes mee kunt maken en dat je als je 3d wil eerst c++ moet gaan leren, daarna windows api en dan de genesis engine moet bestuderen.[/quote:de4a6f510a] Er zijn toch echt hele aardige resultaten mee te bereiken, beetje afhankelijk van je eigen fantasie. Verwachten dat je met zo'n low budgettool top-games kunt maken is ronduit naief. Als je geen of weinig programmeerervaring hebt geeft dit pakketje (dat je tegenwoordig voor € 7,50 op beurzen aantreft) je een heel aardige start en inzicht in de basics van OO en gameprogrammering. Bovendien is het voorzien van een behoorlijke gedrukte handleiding en stap voor stap voorbeelden. Ik weet trouwens niet of het spul nog draait onder XP. Heb het al in geen jaren meer aangeraakt.
Link naar reactie
[quote:378bb8cf8c="lody29"]enig idee waar ik voorbeelden van pacman e.d. kan vinden? heb al ff gegoogled(pacman.pas, cdman.pas,pacman.zip dat idee) ,maar niet egt wat gevonden. wel veel C++ pacmann's, dus as ik er niet uitkom daar toch maar op over [/quote:378bb8cf8c] Wil je nu leren programmeren of spullen van iemand anders knippen & plakken ? Het enige lastige aan 'pacman' is het gedrag van de vier spookjes (de echte kende namelijk 4 'persoonlijkheden' die ieder anders zochten naar pacman).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...