Ga naar inhoud

[javascript] wat is nou een boolean?


Aanbevolen berichten

Een boolean is een variabele die slechts twee waarden kan hebben, bijvoorbeeld true/false, 1/0 of ja/nee. Een enkele keer drie (afhankelijk van de programmeertaal), de derde is dan 'undifined' (-1 of null). Denk aan een vraag of iemand man is, ja ingeval man, nee ingeval vrouw, undefined ingeval onbekend.
Link naar reactie
[quote:2bc2a26c1a="gerben"]Een boolean is een variabele die slechts twee waarden kan hebben, bijvoorbeeld true/false, 1/0 of ja/nee. Een enkele keer drie (afhankelijk van de programmeertaal), de derde is dan 'undifined' (-1 of null). Denk aan een vraag of iemand man is, ja ingeval man, nee ingeval vrouw, undefined ingeval onbekend.[/quote:2bc2a26c1a] Welke taal is dat dan? :wink: Een echte boolean kent niet meer dan twee waarden, 0 of 1 (true/false).
Link naar reactie
Het feit dat je iets niet kent, zegt meestal meer over jou dan over het niet gekende... Java http://www-3.ibm.com/software/data/db2/db2olap/v81docs/techref/maxl/cdf/examples/com/hyperion/essbase/calculat/calcbool.htm three value boolean: false/missing/true Oracle: http://gsu.linux.org.tr/oreilly/oracle/langpkt/ch01_05.htm SQL http://searchdatabase.techtarget.com/ateQuestionNResponse/0,289625,sid13_cid449487_tax285649,00.html Er zijn vast wel meer voorbeelden te vinden. Een boolean die niet de waarde null of undefined kan representeren, is in veel gevallen buitengewoon onhandig, soms zelfs onwerkbaar. Overigens is voorzover ik weet, heeft een boolean in zowel javascript als jscript slechts twee mogelijke waarden, waarbij null/undefined gelijk is aan false.
Link naar reactie
Ik dacht dat het ook niet verder ging, wist wel dat het bestond maar niet dat dat een boolean werd genoemd. Trouwens, in Java gaat het over een CalcBoolean. Het is inderdaad handig om op te kenne vragen of er wel een waarde aan zit. Van SQL wist ik dat er een NULL bestond, voor alle soorten dacht ik. Je weet nu iig hoe wat een boolean is.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...