Ga naar inhoud

Beveiliging opheffen in XP Prof!


Aanbevolen berichten

HELP!!!! Ik werk hier bij een buurthuis en ze hebben hier in ons internetcafe een nieuwe systeembeheerder aangenomen, die waarschijnlijk zo dom is als geen ander Hij heeft XP erop gezet en heel veel verkeerde programma's geinstalleerd en zelfs sommige weggelaten Daar heeft ie dus een wachtwoord opgezet Wij willen die programma's weer wijzigen. Wie heeft een oplossing (programma) om dit te omzeilen????? Grtz HP!
Link naar reactie
die persoon is hier 1x geweest om onze pc's volgens hem op goede wijze te laten werken. Hij heeft dus een hoop programma's weggelaten die we zelf dus niet meer kunnen installeren. Degene zelf woont ergens aan de andere kant van Nederland, en ik niet/slecht te bereiken, wij hebben dit hard nodig voor vanavond. Dan geven wij hier namelijk les voor senioren. Grtz HP!
Link naar reactie
Okay, als je het wachtwoord van de administrator kent dan is het vrij simpel om de boel te herstellen. Zonder dat wachtwoord heb je echter maar 1 optie: Format C: Wat? Denk je dat je de XP beveiliging kunt omzeilen? Nope! Microsoft heeft dit namelijk behoorlijk dichtgetimmerd en zelfs al kun je de schijf direct benaderen, als die administrator de schijf als NTFS heeft geformatteerd dan is wat je inleest van de schijf compleet onleesbaar. Die systeembeheerder kun je maar beter even vriendelijk benaderen en vragen of hij je wilt helpen met het installeren van wat jij erop wilt hebben. Aangezien hij de systeembeheerder is, bepaalt hij ook wat er namelijk op komt. Zo kan het best zijn dat hij jullie programma's niet heeft geinstalleerd omdat deze niet onder XP werken of omdat hij geen licentie voor deze programma's heeft. Ook een buurthuis mag geen illegale software gebruiken. Bedenk dus wel dat als die systeemadministrator ontdekt dat jullie de beveiliging hebben omzeild, dat hij dan zeer waarschijnlijk gewoon het systeem weer formatteert om alle troep te verwijderen, waarna de standaard software er weer terug op komt. Het systeem valt onder zijn verantwoording dus wat je ook wilt, je zult dit via hem moeten doen. Proberen een systeem beheerder te slim af te zijn, dat is pas echt dom.
Link naar reactie
die beveiliging is zo lek als een mandje... [knip, E.G.][/knip] daar staan er ik-weet-niet-hoeveel zoek gewoon ff met google..... en uh, de beveiliging van XP is alleen goed als je een complete password-server hebt draaien,. lokaal stelt het niet zoveel voor (weliswaar meer dan bij 9X/ME, maar toch)
Link naar reactie
[quote:42e7b9e34c="webspider"]die beveiliging is zo lek als een mandje... [knip, E.G.][/knip] daar staan er ik-weet-niet-hoeveel zoek gewoon ff met google..... en uh, de beveiliging van XP is alleen goed als je een complete password-server hebt draaien,. lokaal stelt het niet zoveel voor (weliswaar meer dan bij 9X/ME, maar toch)[/quote:42e7b9e34c] Die webspider blijft het maar niet snappen... :cry:
Link naar reactie
Microsoft geeft gewoon een vals gevoel van veiligheid. Als je goede beveiliging wilt, moet je ofel een goede passwordserver hebben draaien, ofwel windows de deur uit kieperen. en wat blijf ik maar niet snappen? [quote:8dc1784653]Links naar en berichten over illegale sites en software of cracks, serienummers, pornografisch materiaal en anderszins aanstootgevend of verboden materiaal kunnen we uiteraard niet toestaan en worden verwijderd.[/quote:8dc1784653] Naar mijn mening is het aangeven van een lek geen illegaal spul. Misschien denk jij daar anders over. Ongeveer een jaar geleden stond er in een topic ook info over een beveiligingslek in IE 5.5, waarmee een batchbestand kon worden uitgevoerd. Is dat dan ook illegaal? Bovendien, als het illegaal is, waarom worden die producten dan voor $350 verkocht, óók in de VS, waar op dat soort dingen vrij streng gecontroleerd wordt?
Link naar reactie
[quote:2994d8be30]Bovendien, als het illegaal is, waarom worden die producten dan voor $350 verkocht, óók in de VS, waar op dat soort dingen vrij streng gecontroleerd wordt?[/quote:2994d8be30] Wat hebben wij met de VS te makken. Wij leven hier in Nederland, toch, hier in de lage landen geldt een andere wetgeving dan in VS. logisch. De link van webspider is illegaal, hoort dus niet op dit forum. Stuur dan een PM. mag ook niet, maar heeft niemand door.
Link naar reactie
het is geen crack! er wordt hier geen software 'langer bruikbaar dan 30 dagen gemaakt' ofzo! het gaat hier slechts om een aantal programma's die een brute force hack uitvoeren op het password, ééntje verandert het password dat lokaal staat opgeslagen. Ik zie niet in waarom het hier niet mag. Maar on-topic: ja dat kan dus. Zoek maar met google. Of je belt met je systeembeheerder - nou nog hopen dat /die/ zijn password niet is vergeten. Als hij het niet vergeten is, geeft hij je dat password niet. Waarom niet? omdat hij ongetwijfeld datzelfde password gebruikt bij andere pc's. Dus blijven er 3 mogelijkheden over: - Kraken met een BFH - Veranderen met een encoder - Die systeembeheerder laten komen en het wachtwoord laten wijzigen... ALS ie dat doet.
Link naar reactie
jongens we hebben het al! windows xp prof administrator pass was niet te omzeilen?????? dus wel. simpel nog ook cd in pc. pc aan. nieuw wachtwoord opgeven. pc rebooten. met zojuist gemaakte pass inloggen en je bent in de administrator. marr dat was echt niet zomaar hoor. zoals ik eerder zei: die jongen dacht alles wel goed te hebben ingesteld op zijn manier, en dat werkte niet! Grtz HP!
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...