Ga naar inhoud

VB6 compileren en exporteren?


Aanbevolen berichten

Als ik de deployment tool van VB6 gebruik voor een program.exe van 40kb dan komt er een installatie bestand uit van 1,8MB. Het progje heeft 1 scherm met een plaatje op de achtergrond en 1 tekst box. De textbox wordt gevuld door een .txt bestand uit te lezen. Is er een manier om een setup.exe te maken die veel kleiner is en die toch op andere machines werkt? Weet iemand een goed icoon edit progje. (freeware heeft uiteraard mijn pré) Vooruit bedankt. Ravaoo
Link naar reactie
Doet me denken aan die mop van een Japanner op het vliegveld. Hij heeft twee grote koffers bij zich en een blits uitziend horloge. Een Amerikaan gaat naast die japanner zitten en hoort op een gegeven moment de 19e symphonie van Beethoven uit het horloge komen. De japanner kijkt naar zijn horloge en haalt een klein koortje eruit en stopt het uiteinde in zijn oor. Verhip, da's een kleine luidspreker! En die japanner gaat vervolgens via zijn horloge telefoneren. En op zijn horloge is in een klein beeldje zijn vrouw zichtbaar. Telefoon met live beelden. WOW. Het is een vrolijk gesprek en de Amerikaan kijkt verwonderlijk naar dit technisch vernuft. En vervolgens drukt de japanner op een klein knopje en het horloge drukt zelfs een foto van zijn vrouw af. Die Amerikaan vindt het meteen geweldig. Hij wil zoiets ook en begint de japanner direct uit te vragen over dit kleinood. De japanner staat hem vriendelijk te woord maar geeft wel aan dat dit horloge buiten Japan nog niet te koop is. De Amerikaan die wil echter dat horloge graag hebben en vraagt hoe duur het horloge was. "$5000" zegt de Japanner, na eerst de wisselkoers van de Yen ten opzichte van de dollar te zoeken, weer op zijn horloge in een miniscule webbrowser. En die Amerikaan wil het horloge natuurlijk meteen hebben en biedt meteen het tienvoudige. De Japanner aarzelt nog een beetje waarna de amerikaan zelfs nog meer biedt. "$100.000 cash, that's my last offer" zegt de amerikaan. De japanner accepteert het aanbod en krijgt een checkue die hij meteen bij het grenswisselkantoor kan inwisselen. En de amerikaan is zo enorm blij met zijn nieuwe aanwinst. Maar voordat hij vertrekt wijst de japanner nog even naar de twee zware koffers en zegt: "Don't forget the batteries..." En ik zie enige overeenkomst tussen deze batterijen en de VB runtime DLL's... :-)
Link naar reactie
Je zou ook gebruik kunnen maken van een wrapper, zoals Fusion van bitarts. Die trekt alle benodigde code in je executable zodat je hem zonder installatieprocedure kunt neerzetten (eigenlijk een soort linker dus). Werkt erg goed voor kleinere, niet zo complexe programma's. Bij programma's die gebruik maken van klassen e.d. wil dat ding nog wel eens in de problemen raken. Je programma wordt er, afhankelijk van het aantal gebruikte dll's en ocx-en natuurlijk wel een stuk groter van.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...