Ga naar inhoud

C++ = C# ????


anoniem

Aanbevolen berichten

C# != C++ C# gebruikt de syntax-stijl van C++ en ook veel statements uit C# zijn in C++ terug te vinden. Daarnaast is er wat Java-achtige constructies in gekropen en zijn er ook sporen van Delphi in C# terug te vinden. C# is daarbij vereenvoudigd ten opzichte van C++ en is in principe Micro$oft's alternatief voor Borland Delphi. De DotNet technologie waarop C# is gebaseerd is vrij interessant maar niet echt nieuw. Al 20 jaar geleden waren er al compilers die op een vergelijkbare wijze werkten. Code eerst compileren naar een binaire p-code om deze vervolgens met een speciale linker uit te voeren. MS heeft alleen de bijbehorende techniek aangepast en het geheel wat transparanter gemaakt onder Windows. Hierdoor lijkt het geheel erg compact maar je vergeet al gauw de runtime library van 2 GB die je erbij nodig hebt, naast Windows zelf, natuurlijk.
Link naar reactie
Qua mogelijkheden is Delphi dichter bij C++ dan bij VB. Voor het bouwen van een grafische interface zit er weinig verschil tussen VB en Delphi. Echter, achter de GUI zit vaak ook nog de nodige code om bepaalde processen uit te voeren en hier is Delphi veel krachtiger dan VB en benadert Delphi zelfs de performance van C++. Java en C hebben altijd al erg sterk op elkaar geleken, vooral ook omdat ze vrijwel dezelfde syntax gebruiken. Vergelijken we Delphi (Pascal) en VB op dezelfde manier dan zijn de verschillen tussen Delphi en VB een stuk groter.
Link naar reactie
Delphi raakt niet echt uit. Delphi loopt alleen een beetje achter vergeleken met andere ontwikkelingen. Delphi for dotnet is nu nog steeds in een preview fase terwijl MS al bijna met de opvolger van Visual Studio op de markt komt. Eigenlijk heeft de dotnet ontwikkeling er deels voor gezorgd dat VB en Delphi ontwikkelaars wat beter naar elkaars ontwikkelomgevingen zijn gaan kijken. Voor Delphi vooral vanwege de nieuwe mogelijkheden van dotnet en voor VB omdat veel VB gebruikers het langzaam zat beginnen te worden dat hun sourcecode niet geheel upwards compatible is... Er zijn diverse Delphi ontwikkelaars die overgestapt zijn op C# om toch maar vast met dotnet te kunnen werken. Zodra Delphi for dotnet officieel uitkomt verwacht ik dat velen weer terugkeren naar Delphi. Ik heb al wat met de preview kunnen spelen en heb tijdens (een druk bezochte) conferentie ook al een behoorlijk aardige demonstratie gezien.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...