Ga naar inhoud

Hoe werken besturingssystemen?


anoniem

Aanbevolen berichten

Op dezelfde manier als dat onze programma's communiceren met elkaar. Door code. Een besturingssysteem is ook gewoon een programma, wel een uitgebreide, maar gewoon een programma. Deze kan alleen babbelen met alle hardware in de PC etc...en vertaald de code naar machinetaal... maar als je vraagt, hoe werken ze exact? Geen flauw idee en hoef het niet te weten ook. Greetz, Taz
Link naar reactie
Als het maar werkt :) De besturingssystem zitten heel ingewikkeld inelkaar. Wat je ziet is geen Windows, het is alleen je bureaublad of je programma's. De Windows kernel kan (als het goed is) de computer voor het belangrijkste deel zelf besturen, en daar komt heel wat bij te kijken. Beeldscherm, harde schijf, floppy... en dan moet het ook nog programma's kunnen draaien die anderen hebben gemaakt... heel ingewikkeld en moeilijk in ieder geval!!
Link naar reactie
Bij De Slegte staat een uitstekend boek over OS design, kostte vorig jaar 9 gulden. Het is wat oud, maar de principes zijn niet veranderd. Geen makkelijke materie, dit boek werd bij het NOVI gebruikt als naslag in de (loodzware) cursus OS Design. [edit] Heb inmiddels de titel gevonden, boek heet: Operating System Concepts (third edition). ISBN 0-201-54873-954873 [/edit]
Link naar reactie
Wat is een besturingssysteem? Een besturingssysteem is een programma dat de computer en ieder apparaat dat daarop is aangesloten, bestuurt. Het besturingssysteem vertelt de computer hoe het andere programma's moet gebruiken en beheert alle apparatuur, zowel intern als extern, die in de computer is geïnstalleerd. Besturingssystemen zijn ofwel tekstgeoriënteerd ofwel grafisch georiënteerd. Met een besturingssysteem dat is gebaseerd op tekst, zoals bijvoorbeeld MS-DOS, kunt u de computer besturen door opdrachten te typen achter de prompt. Met een grafische gebruikersinterface (GUI) kunt u opdrachten aan de computer sturen door te klikken op de pictogrammen of opdrachten in menu's te selecteren. Het is meer wát ze doen, dan hoe ze het doen, maarja, beter iets als niets zou mijn oma zeggen :wink:
Link naar reactie
[quote:a0162bbc79="w.roosenburg"]Linux werkt meestal wel :D[/quote:a0162bbc79] Bij die enkeling die het geïnstalleerd krijgt misschien wel ja, al bedekken die ook een hoop ellende met de mantel der liefde. Dat haalt immers de glans van de graal af. In de meest recente CT werden de meest actuele distributies onder de loupe genomen. Bij niet één verliep de installatie probleemloos. Desalniettemin was het oordeel redelijk gunstig omdat de problemen stukken kleiner waren dan vroeger. :roll:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...