Ga naar inhoud

Beginnen met programeren.


anoniem

Aanbevolen berichten

[quote:4f07301993="Bill Gates"][quote:4f07301993="DutchFish"]Bovendien...Delphi heeft geen runtimemodulen nodig... maakt 1-executable...[/quote:4f07301993]Vertel er voortaan ook bij dat deze gewoon in de executable staan en dus je programma meteen onwijs groot maken. Dat noem ik nu niet echt een voordeel... [quote:4f07301993="DutchFish"]heeft een gebruiksvriendelijke IDE (Borland).....[/quote:4f07301993]Punt 1: Borland is niet de IDE, dat is Delphi. Punt 2: over die gebruiksvriendelijkheid valt enigzins te discussieren ;) Verder is Pascal/Delphi wel aardig, maar als je dan Pascal wilt leren zou ik dat toch echt zonder Delphi doen...[/quote:4f07301993] We hebben tegenwoordig toch allemaal schijven van 40+ Gigabyte, dus wat maken die paar megabyte extra nu uit ? ;) Het grootste voordeel van een IDE als Delphi vind ik nog altijd het gemak van de ingebouwde debugger. Da's heel handig als je de werking van een programma wilt leren begrijpen. Je kunt natuurlijk wel met de hand wat 'print-opdrachten' e.d. in je code zetten, maar echt handig is het niet. Bovendien zul je altijd zien dat je net op de verkeerde variabele aan het letten bent. In een goede debugger is dat zo opgelost. btw : Borland noemt zijn 'Pascal'-versie al sinds v5.0 (of was het v5.5 ?) 'Object Pascal', in v6.0 is toen een handige DOS-GUI library bijgevoegd.
Link naar reactie
  • Reacties 47
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

[color=orange:a004aa308a]Ik programmeer al een tijdje HTML. Dat is makkelijk en er is geen extra software voor nodig. Met HTML kan je webpagina's maken. Als je al wat verder bent kun je aan *.ASP (NT servers) of *.PHPx (Linux / Unix servers) beginnen. Dan begint het pas. [knip] [b:a004aa308a][mod-edit][/b:a004aa308a] Geen illegale zaken hier. BG. [b:a004aa308a][/mod-edit][/b:a004aa308a] ------------------------------------------------------------------------------------- Diep-Vriezer (theserver@kazaa) [/color:a004aa308a]
Link naar reactie
Dit is niet helemaal juist. HTML staat voor Hyper Text Markup Language, dus een soort programmeertaal is het wel degelijk (maar gericht op opmaak, dat geef ik toe)! Verder programmeer ik zelf al sinds mijn 7de in C en C++ en heb nu al aardig wat onder knie. Er zijn een heleboel verschillende programmeertalen in de wereld, C, Delphi (vroeger Pascal), (Q)Basic, Logo, Assembly, maar ik zelf prefeer C en Assembly omdat dit de meest directe programmeertalen zijn (lees: je kan met deze talen het meest direct hardware aansturen). Als je dus wilt beginnen met programmeren, begin dan met C/C++. Niet alleen zijn de meeste programma's en computerspelletjes in C geschreven, maar zijn er voor deze taal ook de meeste boeken verkrijgbaar.
Link naar reactie
Logo, tsja :) Voor beginnende jonge (5-15 jaar) programmeur is SuperLogo zeker een goede taal om mee te starten, zeker ook omdat je geen rommel-structuren (lees: goto) hebt (wat je dus in pascal bv wél hebt). Bovendien zijn de boeken van Addo Stuur, zegt ook al wat, ze zijn dus heel goed te begrijpen. Er staan ook nog goede voorbeelden voor op internet. Als ik me niet vergis gebruikt het montessorionderwijs zelfs een (verkleinde) vorm van SuperLogo.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...