Ga naar inhoud

Opslaan in Excel VBA


anoniem

Aanbevolen berichten

Hallo, Ik gebruik onderstaand stukje code om een test, bestaande uit 80 vragen, op te slaan ALS de op bladzijde 'intro' cel E18 ingevulde naam. Dus er komt een nieuw Excel bestand dat de naam van de maker draagt en dat het resultaat herbergt van de test gemaakt door deze persoon. Het is dit bestand: Sub vraag80() Dim iResponse As Integer If Range("A1") = "" Then iResponse = MsgBox("U heeft geen antwoord gegeven!") Else Sheets("afsluiting").Select ActiveWorkbook.SaveAs FileName:="C:\windows\desktop\" & Range("'intro'!E18").Formula, _ FileFormat:=xlNormal, _ ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False End If Sheets("detail-rapport").PrintOut Copies:=1 End Sub Nu gebeurt dit opslaan prima ZOLANG het bestand NIET alleen-lezen is. Het moet echter WEL alleen-lezen zijn en dan krijg ik steevast een foutmelding over dat opslaan, niet alleen op de pc waarop ik deze test maak, maar ook elders. Ook andere test kennen dit vreemde verschijnsel. Vraag 1 Wie weet een oplossing voor bovenstaand probleem? Vraag 2 Als ik slechts 1 blad van deze test onder naam van de maker wil opslaan, bv het resultaat, gaat dit WEL, alleen-lezen wel te verstaan! Nu wil ik dit ook wel doen alleen dan wil ik 3 of 4 bladen opslaan onder die naam. Met één blad (werkt prima) is dit: Sub vraag80() Sheets("eindresultaat").SaveAs FileName:="A:\Rapport_" & Range ("B2"), FileFormat:=xlNormal, _ Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _ CreateBackup:=False End sub Hoe moet dit als je MEERDERE bladen als zodanig wilt opslaan? Sub vraag80() Sheets("eindresultaat";"grafiek").SaveAs FileName:="A:\Rapport_" & Range ("B2"), FileFormat:=xlNormal, _ Password:="", WriteResPassword:="", ReadOnlyRecommended:=False, _ CreateBackup:=False End sub Werkt NIET. Welke specialist? Bij voorbaat dank voor de 2 antwoorden. Dago .
Link naar reactie
Hoi Dago, [u:21e5fce1f9]Re: Gebruikersbestand[/u:21e5fce1f9] Dat bestand lukt me niet ReadOnly te krijgen. Zou je ook niet verwachten omdat je het, voor je het opslaat, ReadOnly moet maken. En dan kan je het niet meer opslaan. Tenzij je het eerst opslaat en achteraf ReadOnly maakt via bijv. VBS. Maar ik ken lang niet alle ingebouwde Office-functies en weet niet of daar een funktie voor is. [u:21e5fce1f9]Re: Basisbestand[/u:21e5fce1f9] Ik heb het op twee manieren geprobeerd en beide manieren werken, ongeacht of "ReadOnlyRecommended:=" in de code van "Sub vraag80()" op True of False staat: 1) Ik heb een .XLS gemaakt: "SjabloonSave.xls" en die heb ik via de bestandseigenschappen (gewoon in de Verkenner) op ReadOnly gezet. De gebruiker opent dit bestand, vult zijn zaakjes in + gebruikersnaam in E18, en tenslotte slaat hij het op via de Sub: "vraag80()" onder zijn eigen naam. Het basisbestand blijft onaangetast. 2) Ik heb een sjabloon gemaakt (.XLT): "SjabloonSave.xlt". Verder alles als (1) Eigenlijk snap ik niet waarom dit bij jou niet werkte omdat dit aardig overeenkomstig jouw oorspronkelijke beschrijving is. Klopt het pad naar "C:\Windows\Desktop" wel? En is "ActiveWorkbook.SaveAs FileName:="C:\windows\desktop\" & Range("'intro'!E18").Formula, _ " één zin zonder een [ENTER] voor "& Range"?
Link naar reactie
Hoi Trudge, Pad klopt, en de afbreking is geen ENTER. Code klopt dus. Het rare is dat bij kleinere bestandsgroottes de code wél werkt, (dus als ik in de verkenner het bestand read-only gemaakt heb) maar bij grotere, bv 800 kb, niet. rarara... Het lijkt me gewoon een soort Excel-beperking of -bug maar wie het weet mag het zeggen. Dago
Link naar reactie
De wondere wereld van Microsoft 8) Misschien weet men hier raad: http://members.home.nl/orweb/ of http://www.allexperts.com/Board.asp?Category=1059 http://www.experts-exchange.com/Programming/Programming_Languages/Visual_Basic/ http://216.26.168.92/vbworld/default.aspx http://www.developerfusion.com/ http://searchvb.techtarget.com/ Sukses.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...