Ga naar inhoud

"Betaald" programmeren


Aanbevolen berichten

[quote:66506ed1ae="Johan Stokking"]Zijn hier ook mensen die hun programma's verkopen? Zo ja, wat voor programma's zijn dat.[/quote:66506ed1ae] Wat bedoel je ? 'amateurs' die een shareware progje maken ? Vind ik de moeite niet waard ... daarom is mijn progje ook freeware ... of 'professionals' die als bedrijf software maken ? Dan ken ik er net als Bill Gates nog wel een paar : - [url=http://www.pcl-hage.nl/html/overpcl.php3]PCL HAGÉ BV[/url] - [url=http://www.tjip.nl/]Tjip[/url] of als 'amateur' tegen een (kleine) vergoeding een programma'tje schrijven ? *eh* show me the money ... ;) (alhoewel ik bang ben dat m'n baas en/of de belastingen dat niet zo leuk vinden ... )
Link naar reactie
Software verkopen? Ik niet! Ik maak uitsluitend Open Source software. De wereld heeft open source software nodig, ik wordt er ziek van als ik zie hoeveel mensen hun software afstaan aan bedrijven, of dat een groepje mensen eerst een freeware progje maken en het daarna commercieel maken. Vroeger wou ik mijn software verkopen. Ik dacht nog aan om een sharewareprogramma te maken. Maar sinds ik met Linux en open source in aanraking ben gekomen wil ik niets anders meer dan open source.
Link naar reactie
Als het niet uit maakt : Het bedrijf waar ik werk maakt hypotheekadvies-pakketten (zowel DOS als Windows) voor *de* banken/hypotheekmaatschappijen (die dankzij ons werk daar vervolgens miljoenen mee verdienen, maar elke keer zeveren als ze een paar dagen extra werk moeten betalen :roll: ). In principe betaalt men voor de tijd die we nodig hebben om zo'n pakket in elkaar te zetten. (Als je de [url=http://www.pcl-hage.nl/html/overpcl.php3]site[/url] had gelezen, dan had je dat geweten ;)) // -- Waarom is 'amateur' zo'n negatief woord ? Er zijn best amateurs te vinden die betere programmatuur en/of service leveren dan de zogenaamde 'professionals' ... De enigen die dat woord zo'n slechte naam geven, zijn diegenen die een of ander flutprogramma maken en dan daar nog (veel) geld voor durven vragen ook.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...