Ga naar inhoud

welke bestanden nodig om vb prg. te runnen?


Aanbevolen berichten

Gebruik gewoon je package and deployment wizard. Die zoekt dat haarfijn voor je uit en laat je ev. nog dingen toevoegen (initiële databases e.d.) die je ook mee wilt nemen. Daar wordt dan een heel behoorlijke setup van gemaakt. Als je toch handmatig aan de gang wil: In ieder geval de vb-runtime bestanden en alle -ocx waarvan je app gebruik maakt. Deze moet je bovendien op de betreffende machine registreren. (Kan met regsvr32). Door handmatig aan de gang te gaan kun je een hoop ellende aanrichten Je loopt het risico dat je bestaande dll's e.d. overschrijft of nieuwere versies vervangt door oudere. Ook al zet je ze in een andere directory, door te registreren gaan de verwijzingen naar jouw dll. Niet doen dus, maar gewoon een keurig setupje maken.
Link naar reactie
Het maakt soms inderdaad uit welke OS je gebruikt. Er staan flink wat voorbeelden in de MSDN waarin de werking van een en ander verandert overeenkomstig het OS. Bijvoorbeeld met het werken in het register, RegDeleteKey verwijderd een sleutel en alles wat daar onder zit in W9x maar in NT moet je alle subs verwijderen voordat je de sleutel weg kunt halen.
Link naar reactie
Mijn ervaring is dat het helaas nogal verschil maakt of je je progjes draait onder Win95, Win98, WinME, WinXP. Je moet je prog en je setup uitgebreid testen. Je zult merken dat er nogal wat mis gaat als je een hele kale Win95 installeert en daarop een setup draait die is gemaakt op een WinME of WinXP. Zo is er bijv. veel kans op fouten als je progje een mediaplayer control gebruikt en bijv een internetcontrol.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...