Ga naar inhoud

[Photoshop] full color foto omzetten in twee kleuren


Aanbevolen berichten

Hoi Ik heb een vraag. Ik wil een full color foto omzetten in twee kleuren. Ik kan hem in grijswaarden omzetten en dan met het contrast de foto zwart-wit maken, maar als ik dan vervolgens naar duotone ga, en daar bijvoorbeeld blauw en rood als kleuren instel, dan verandert de foto niet van zwart-wit naar blauw-rood, maar van zwart-wit naar paarsachtig(een mengvorm van blauwrood)-wit . Hoe krijg ik de foto in blauw-rood? Alvast bedankt! René.
Link naar reactie
Logisch? Al het bekende is logisch, maar hoe logisch ook: als je het nog niet kent klinkt het soms onlogisch... ;-) Contrast maximaliseren doe ik al: ik zet de foto om in grijswaarden, maximaliseer het contrast, en zet hem dan om in duotoon met de kleuren blauw en rood. En dan krijg ik niet wat ik wil. Wat bedoel je precies met de foto terugbrengen naar twee kleuren? Dat wil ik nl., maar ik weet niet hoe...
Link naar reactie
Okay dan, had dit net voor iemand anders gemaakt, maar met een beetje aanpassen geldt het ook voor dit... ik gebruik een English Photoshop en mijn indeling is even aangepast voor de screenshots want ik werk met meer dan 1 monitor. Maar in basis gaat dit zo...(ook voor grijswaarden trouwens, want je hebt zo veel meer controle over je afbeelding in vergelijk met de optie naar grijsomzetten...) Basisfoto is de Eagle uit Photoshop7 : [img:ff6f042dae]http://img5.imageshack.us/img5/8533/eagle01.jpg[/img:ff6f042dae] Eerst maak je een Gradient Channelmixer adjustment level. Let op dat dit niet voor de hele foto geldt maar per colorchannel is ingedeeld, van belang met de volgende stap.... Je kunt natuurlijk per kleurkanaal lekker een beetje spelen met de sliders, maar ik zou dat doen nadat alle layers erin zitten... [img:ff6f042dae]http://img5.imageshack.us/img5/6895/eagle02.jpg[/img:ff6f042dae] [img:ff6f042dae]http://img5.imageshack.us/img5/9949/eagle03.jpg[/img:ff6f042dae] Daarna doe je een Posterize adjustment layer invoegen en je krijgt een dialogbox met daarop een leveldeler. Let op dit reduceert dus het aantal kleuren per colorchannel, dat zijn er drie, dus je hebt nu bij een leveldeler van 2 > 6 kleuren... Als je dus maar twee kleuren wilt kun je ook 1 colorchannel nul maken, bijvoorbeeld groen (RGB)... [img:ff6f042dae]http://img5.imageshack.us/img5/488/eagle04.jpg[/img:ff6f042dae] Daarna doe je er een gradientmap overheen en je krijgt dit als resultaat. Uiteraard zit het grote voordeel in het feit dat je nu in je gradientmap alle kleuren kunt aanpassen zoals je wilt, en dat kan je ook nog eens een keer in posterize layer en je colormixer... keus te over... Ik heb hier een standaard foreground/background gradient (toevallig blauw/rood), maar je kunt natuurlijk alle gradients selecteren of er zelf 1 aanpassen of maken. [img:ff6f042dae]http://img5.imageshack.us/img5/5728/eagle05.jpg[/img:ff6f042dae]
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Het probleem van de methode van Hent is dat je geen tussenwaarden krijgt (naar paars toe). Dit kan wel als je duotone gebruikt. Je moet dan ook het contrast niet aanpassen (behalve als je echt alleen maar puur rood en blauw wilt, hoewel dat niet hoeft als je de curves juist instelt). Als je bij duotone je twee kleuren hebt gekozen moet je de curves aanpassen. Je moet de werking van curves wel begrijpen maar het komt erop neer dat je ermee zegt dat bvb donkere tonen blauw moeten zijn, lichte tonen rood, middentonen dan paars (en tinten tussen rood, paars en blauw). Als je niet begrijpt hoe curves werken, zorg dan dat als de ene curve bol is, de andere hol is, en verschuif de uiteindes van de curves om van een bepaald kleur meer puur (rood/blauw) te krijgen.
Link naar reactie
[quote:221718e465="Ener Nestraa"]Hoi Ik heb een vraag. Ik wil een full color foto omzetten in twee kleuren. Ik kan hem in grijswaarden omzetten en dan met het contrast de foto zwart-wit maken, maar als ik dan vervolgens naar duotone ga, en daar bijvoorbeeld blauw en rood als kleuren instel, dan verandert de foto niet van zwart-wit naar blauw-rood, maar van zwart-wit naar paarsachtig(een mengvorm van blauwrood)-wit . Hoe krijg ik de foto in blauw-rood? Alvast bedankt! René.[/quote:221718e465] [quote:221718e465="juul"]Het probleem van de methode van Hent is dat je geen tussenwaarden krijgt (naar paars toe). Dit kan wel als je duotone gebruikt. [/quote:221718e465] Daar ging het nu net om...geen paars erin krijgen... 8)
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...