Ga naar inhoud

Photoshop , ongewenste kleine vierkantjes op beeld


Aanbevolen berichten

allow Ik ben bezig met een comunniekaartje in het programma Photoshop. Als ik een paar afbeeldingen plak of zo komen er verschillende kleine vierkantjes (in verschillende kleuren) op mijn scherm zoals hier : http://s-boardingfirm.tk/ Weet iemand hiervan de oorzaak en kan ik dit verhelpen ?
Link naar reactie
[quote:419301e023="wASTERIX"]Als ik een paar afbeeldingen plak of zo [/quote:419301e023] Of zo? Een screenshotje was handiger geweest dan een plaatje van 2480x3508 pixels... Moet het uiteindelijke product echt zo groot worden? Anders kan je gewoon die dingen uitgummen oid na het verkleinen (dan zie je er al minder tot nix van). Maar wat heb je nou precies gedaan? (Sterk vergroot...?)
Link naar reactie
Ja, met IE zie ik het plaatje ook (in Mozilla Firefox niet, alleen maar tekens) Voor een printscreen: Ik doe het als volgt: Druk de Alt +printscreen toets tegelijk in Open Adobe Photoshop File-->new Edit -->paste Sla bestand op, en zet hem op je ruimte die je van .tk hebt. Dan kun je hier het plaatje invoegen bij je reactie (op de grijze knop URL gaan staan en dan zie je hoe dat moet). Heb je misschien een geprint plaatje ingescand? Zo ja, is het glas van de scanner goed schoon? Geen inkt resten of zo? Er lopen ook witte pixels door de figuren heen zie ik.
Link naar reactie
[quote:fbddc78a13="Mrs.Birdlover"]zet hem op je ruimte die je van .tk hebt.[/quote:fbddc78a13] .tk Geeft je geen ruimte ;) Ik zal hem ff laten zien dan hoeft iedereen niet meer dat reusachtige plaatje te downen. [img:fbddc78a13]http://www.silverflux.nl/Anders/screenshot.jpg[/img:fbddc78a13]
Link naar reactie
En anders zit er nix anders op dan het netjes over te verfen (kost je dan wel een uurtje of 4, wat zeg ik, 3!): [img:cf46c28ee0]http://www.silverflux.nl/Anders/screenshot2.jpg[/img:cf46c28ee0] En dan JPEG Artifact Removal (PSP): [img:cf46c28ee0]http://www.silverflux.nl/Anders/screenshot3.jpg[/img:cf46c28ee0]
Link naar reactie
bendankt voor de moeite ! Probleem is eignelijk wel nie opgelost. Het gaat hem nie echt om da plaatje(was gewoon als voorbeeld). die onzuiverheden komen er gewoon vanzelf op als ik met beeldmateriaal werk in photshop. Miss ligt het aan mijn computer die het nie kan verwerken. :roll:
Link naar reactie
[quote:34c3bd34a7="wASTERIX"]bendankt voor de moeite ! Probleem is eignelijk wel nie opgelost. Het gaat hem nie echt om da plaatje(was gewoon als voorbeeld). die onzuiverheden komen er gewoon vanzelf op als ik met beeldmateriaal werk in photshop. Miss ligt het aan mijn computer die het nie kan verwerken. :roll:[/quote:34c3bd34a7] Misschien moet je toch even vermelden hoe je aan het basis materiaal van je plaatje komt. Niet gescant zeg je alleen. Wat dan wel, gedownload? Als plaatje met spikkels wordt geïmporteerd krijg je spikkels. Overigens is zo'n "vuil" plaatje in een paar minuten schoon te maken: Kies via pipet juiste kleur van je achtergrond, vang met lasso vlekjes [kan er dus ruim omheen] en en druk op wissen en zo zijn er nog wel een paar truckjes. Mocht je achtergrond toch noch wat spikkelig zijn kies dan met toverstaf hele achter [eventueel spelen met tolerantie] en wis nogmaals of zet een lichteffect op die selectie.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...