Ga naar inhoud

simpel vraagje over paint!


Aanbevolen berichten

Hangt er een beetje vanaf welke taal je paint programma is voor de juiste term van transparantheid, maar als regel geldt dat je wel een transparante achtergrond kunt maken in een GIF, BMP, TIFF (en vast nog een hoop meer) bestand, maar nou net wat de meeste mensen willen gebruiken, JPG, wilt dat niet bij.
Link naar reactie
Met PS is het vrij simpel. Je haalt eerst je GIF binnen in PS. Dan verander je onder image>mode (zal in NL wel iets zijn van beeld>modus) en kies je de optie RGB. Nu kun je een nieuwe layer aanmaken, deze plaats je onder je backgroundlayer. Kopieer de backgroundlayer en verwijder de originele backgroundlayer, of schakel hem uit. En als je nu op die gekopieerde background gaat staan, kun je met de magic wand de achtergrond selecteren, als je dat hebt, druk je op delete, en voila het geselecteerde gebied is doorzichtig...(zal vast nog wel sneller/slimmer kunnen, maar zo is het in ieder geval duidelijk wat je doet...)
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Heel simpel. Je doet het gedeelte wat je transparant wilt maken in een kleur die nog niet verder in het plaatje voorkomt. Je slaat het op als .BMP. Je opent het dan met Photo Editor (Standaard bij Office) en klikt dat de transparanttool aan en klikt op de betreffende kleur. Je krijgt dan een scherm hoe de percentage moet worden. Doe gewoon 100% en het wordt transparant. Lukt het niet met 100, doe het dan met iets minder
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...