Ga naar inhoud

Wat is een PNG bestand??


Aanbevolen berichten

Hoi, Nou de titel dekt het helemaal denk ik. Ik heb een progie waar je voorgekouwde intro's mee kunt maken. veel zijn er met een eindbeeld en als ik dat eindbeeld wilt weghalen moet ik op dat png bestand klikken en weg eindbeeld. Nu wil ik dus dat eindbeeld veranderen. Mischien een ander eindbeeld als PNG? Wie weet het?
Link naar reactie
PNG staat voor Portable Network Graphics en is een bepaald type plaatje net als bv JPG en GIF... O.a. te openen en om te zetten met [url=http://www.irfanview.com]Irfanview[/url]. Daarmee kun je ook plaatjes saven als PNG of PNG's saven als wat anders (JPG enz.) _________________ Het Adidas-netwerkprotocol: heen en weer rennen met een diskette [ Dit bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-04-17 14:19 ]
Link naar reactie
PNG heeft voordelen boven jpeg of gif: > het heeft 7 miljoen kleuren [als jpg] > het kan transparency aan (meen ik) [als gif] < het kan niet bewegend... (meen ik) En PNG korrelt niet zoveel als .jpg. Een soort super bmp'tje, niet al te groot, en transparant is mogelijk dacht ik. Helaas snappen nog niet alle browsers wat .png is, en het bestand kan soms redelijk groot worden.
Link naar reactie
[quote:58e07ef235] Op 17-04-2002 16:08 schreef Toeter84: ... Een soort super bmp'tje, niet al te groot, en transparant is mogelijk dacht ik. Helaas snappen nog niet alle browsers wat .png is, en het bestand kan soms redelijk groot worden. [/quote:58e07ef235] Ik zag dat het variabele transparantie aankan, dat is wel interessant wat mij betreft. Weet iemand welke browsers het begrijpen?
Link naar reactie
[quote:422b53a341] Op 17-04-2002 17:26 schreef Gooly: Weet iemand welke browsers het begrijpen?[/quote:422b53a341] Via de link van CK: [url=http://www.libpng.org/pub/png/pngapbr.html]Browser support[/url] En in [url=http://www.libpng.org/pub/png/pngstatus.html]PNG status[/url] zijn ze overigens zeker niet tevreden over de ondersteuning door IE... : [quote:422b53a341]For starters, Microsoft [i:422b53a341]really[/i:422b53a341] needs to fix their Windows browser. [/quote:422b53a341] :grin: Bij die PNG status link staan overigens ook andere programma's die dit bestandstype ondersteunen...
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...