Ga naar inhoud

zuil


Aanbevolen berichten

uuuh wat bedoel je daar mee. want als je gewoon een cilinder moet tekennen kun je dat met elk tekenprogrammatje doen. wil je echt 3d diepte hebben, doen zul je moeten klooien met vectorworks. wil je alleen de structuur (iets van marmer) dan moet je eyecandy dowloaden, als plugin voor photoshop. kortom je zit vast profesionele programmma's succes.
Link naar reactie
Wat je ook kunt doen... Maak een rechthoek, zandkleurig (selectie, en dan fill), en ga daarop *op een nieuwe layer* kleine rechthoek-reepjes naast elkaar selecteren. Een stuk of 3, 4 erg dunne reepjes naast elkaar met gelijke tussenruimte. Meerdere dingen selecteren doe je dus met shift he, dus selecteer, en daarna shift+selecteer. Feather die reepjes ietsje. Ze mogen niet tegen elkaar aan komen. Vul ze nu met de achtergrond kleur van de pilaar, men neme: 'zand'. Deselecteer en ga naar Layer > Layer effects, Bevel/Emboss Kijk even wat het beste lukt. Niet teveel blurren. Nu heb je de groeven in je (nog platte) pilaar. Nu de finishing touch: maak een nieuwe layer aan en selecteer een vak precies over de pilaar heen. Vul dit vak met zwart. Zet nu quick mask aan, en maak een gradient donker-licht-donker. Zet quick mask uit en druk op delete. Zet nu het layer type op 'darken'. Gefeliciteerd met je pilaar :smile:
Link naar reactie
als je zoiets bedoeld: [img:dde9b86816]http://rowan.gamerszone.nl/shit/zuil.jpg[/img:dde9b86816] (gemaakt in fotosoep) is niet helemaal nauwkeurig gemaakt en ook beetje slordig. Maar hier is de *.psd, dan kan je zien hoe ik het gedaan heb: [url=http://rowan.gamerszone.nl/shit/zuil.psd]KLIK_HIER![/url] (ik zou trouwens wel andere filters toepassen en andere blending options nemen)
Link naar reactie
Ik heb ook een poging gedaan. Meer kreeg ik er niet uit. Ik denk dat dit soort dingen beter in 3d progjes gemaakt kunnen worden. [img:0fcc793316]http://www.leconte.nl/zuil.jpg[/img:0fcc793316] Voor een tuttorial zou ik een half uur typwerk moeten vrij maken en die heb ik ff net :smile: Werk gewoon veel met lagen en gebruik de 'layer effects' om diepte te crieeren. Gr. J-P
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...