Ga naar inhoud

Harde schijf wordt niet meer herkend


Aanbevolen berichten

Beste mensen, Ik hoop dat er iemand is met veel verstand van harde schijf want ik kom er niet meer uit. Ik heb geprobeerd om een andere schijf aan te sluiten op mijn pc om die data van die schijf af te halen, maar ik heb hierbij het stroomkabeltje van mijn eigen hardeschijf omgedraaid en hierdoor begon mijn hardeschijf een beetje te roken (letterlijk). Ik heb hem natuurlijk gelijk eruit gehaald maar nu denk ik dat ie helemaal kapot is. Ik heb deze namelijk geprobeerd om in een andere computer te stoppen maar hij wordt niet herkend. Weet iemand of de data die erop stond helemaal verloren is gegaan en of ie nog te repareren is want alles wat ik heb stond nog op die schijf (200GB). Alle op-aanmerkingen zijn welkom, ik ben hopeloos. alvast bedankt
Link naar reactie
als ie is gaan roken dan ben je volgens mij alles kwijt. Er schijnen wel bedrijven te zijn (google) die je data kunnen terughalen, alleen ben ik bang dat je een vermogen kwijt zal zijn. Zelfs bedrijven doen het niet. Misschien dat je leverancier wat kan betekenen ? ALs hij niet te detecteren is op een PC dan is het jammer maar helaas. Zie ook opm van Screenxxl. Voor iedereen : zet de pc uit, desnoods stroom kabel eraf voor je apparaten gaat wisselen.
Link naar reactie
Als je de molex heb omgedraaid, is de electronica doorgefikt (12 ipv. 5v). Mogelijk is de schijf zelf nog wel goed. De enige manier is nu een identieke schijf te vinden, en de printplaat over te zetten. Maar ga er maar van uit dat de data verloren zijn. Herstel door een gespicialiseerd bedrijf loopt (minimaal) in de duizenden euro's.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...