Ga naar inhoud

Wele processor in laptop ?


Aanbevolen berichten

Ik ben bezig op Dell en laptop samen te stellen, maar zie door de processor bomen het bos niet meer ER wordt o.a. gesproken over de volgende 3 types processoren: Intel® Pentium® M Processor 710 (1.40 GHz, 2MB L2 Cache, 400 MHz FSB) Intel® Pentium® 4 Processor met HT Technology (3.20 GHz, 1 MB L2 Cache, 800 MHz FSB) Mobile Intel® Pentium® 4 Processor (2.66GHz, 512KB L2 Cache, 533 MHz FSB) welke is hiervan het beste? De 1 heeft minder Gigaherzen, maar weer meer L2 chache; de ander weer meer Ghz, maar minder chache, etc, etc. welke is de beste op dit moment? (snelste/nieuwste) Thanx, P de BB
Link naar reactie
De snelste cpu is de tweede, die 3.2 ghz. Nadeel is wel dat het een desktopuitvoering is, wat betekent dat hij behoorlijk warm wordt en je accuduur behoorlijk verkort. Als je de laptop gewoon gaat gebruiken als vervanging voor je desktop is die cpu echter een prima keuze. De eerste cpu Intel® Pentium® M Processor 710 (1.40 GHz) is een speciale cpu voor laptops die lang op één acculading moeten kunnen werken. De derde cpu is een aangepaste pentium 4, met een lager stroomverbruik, met als gevolg minder warmte en een langere accuduur.
Link naar reactie
Kortom, CPU 1 (Centrino) is voor mobiliteit, CPU 2 (Desktop P4) is voor rekenkracht. CPU 3 (Mobile P4) is het compromis tussen CPU 1 en 2. Het is maar het belangrijkste voor je is. Wat voor soort applicaties moeten erop gaan draaien en waar wordt de laptop gebruikt? Altijd een stopcontact in de buurt? Moet ie veel worden versjouwd?
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...