Ga naar inhoud

5.1 geluid op Asus P4S800D


Aanbevolen berichten

Een vriend van mij heeft een Asus P4S800D moederbord in z'n pc. Deze ondersteund 5.1 geluid. Nou heeft ie een 5.1 speakerset bij z'n pc gekocht (pc gekocht bij completer.nl). De kabel naar de subwoofer zou in de s/pdif aansluiting moeten. Nu het probleem: dat past niet! Is hier een conversiekabel voor of gaat er wat anders verkeerd?
Link naar reactie
Het probleem is dat de stekkers van de speakerset niet in de s/pdif uitgang passen volgens hem. Hij heeft kabels met 3 stekkers eraan (3 kleuren). Als ie 1 van de 3 gewoon in z'n geluidskaart doet, dan heeft ie (logischerwijs) 2 boxen die het doen. Ze passen dus wel in de onboard geluidskaart, maar niet in de s/pdif Hoe & Wat nu?
Link naar reactie
[quote:905d897a96="LabRat"]Hij heeft kabels met 3 stekkers eraan (3 kleuren). Als ie 1 van de 3 gewoon in z'n geluidskaart doet, dan heeft ie (logischerwijs) 2 boxen die het doen. Ze passen dus wel in de onboard geluidskaart, maar niet in de s/pdif Hoe & Wat nu?[/quote:905d897a96]Die 3 stekkers zijn voor analoge doorvoer. Je geluidskaart decodeert het geluid. Waarschijnlijk is het dan zo: Groen = voor links en rechts Blauw (line-in) = achter links en rechts Roze (mic) = Sub en center Hierbij worden dus 2 ingangen omgezet naar uitgangen. Wil je het digitaal doen dan moet je de decoder van het setje aansluiten op de s/pdif uitgang. Hiervoor zit een extra ingang op de decoder en heb je meestal 1 mini jack kabeltje of tulpenstekker kabeltje voor nodig.
Link naar reactie
De Creative speakerset heeft 3 stekkertjes: een groene, een zwarte en een oranje. Verder kan het blijkbaar niet via de s/pdif uitgang. Verder wil ie graag z'n dvd speler aansluiten op die speakerset, maar de set ondersteunt geen digitale geluidssignalen. [quote:b18a030902="Comp-Freak"]Groen = voor links en rechts Blauw (line-in) = achter links en rechts Roze (mic) = Sub en center [/quote:b18a030902] dit hebben we ook geprobeerd. Dat werkte ook niet. Volgens de plaatselijke zaak is er een kabel die ertussen past, maar dat lijkt me toch sterk. Completer.nl zal toch geen 5.1 speakerset aanbieden bij een systeem waar het niet op past?
Link naar reactie
[quote:f186457823="LabRat"] Completer.nl zal toch geen 5.1 speakerset aanbieden bij een systeem waar het niet op past? [/quote:f186457823] Completer heeft gewoon een telefoonnummer hoor, ze hebben mij i.i.g. altijd snel en vakkundig geholpen. http://www.completer.nl Ik zou trouwens eerst proberen dat 5.1 geluid aan de praat te krijgen met alleen die 3 analoge stekkertjes, vaak zit 't probleem 'm meer in het configureren van de audiosoftware van de geluidskaart. En speel je DVD natuurlijk wel met 5.1 geluid af ... :wink:
Link naar reactie
[quote:557c30d4dc="LabRat"]De Creative speakerset heeft 3 stekkertjes: een groene, een zwarte en een oranje.[/quote:557c30d4dc]Ja, die groene doe je in de groene aansluiting van je mobo, de zwarte doe je in de blauwe line-in en de oranje doe je in de roze mic ingang. Daarna stel je bij de drivers/mixer in dat hij de line-in en mic moet omschakelen voor 5.1 geluid.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...