Ga naar inhoud

USB of parallel?


Aanbevolen berichten

natuurlijk is er verschil tussen usb en parallel, maar ik denk niet dat je dat zult merken bij het printen. anders wordt het als je uit dos-toepassingen zou willen printen: dos kent geen usb en zal altijd zoeken naar de parallelle aansluiting. m.a.w. je mag zelf kiezen. waar je hem aansluit kun je, naast het dos-aspect, het best bepalen door de mate waarin je al usb- of parallel-apparaten hebt aangesloten.
Link naar reactie
Nou, USB is een stuk sneller dan parallel (maakt voor 'n printer niet zoveel uit) en USB heeft een andere installatiemethode, meestal moet je eerst software installeren en dan pas hardware aansluiten. Maar was het niet zo dat USB aansluitingen geen IRQ van de computer bezetten, zodat, als je weinig IRQ's hebt je beter voor USB kunt kiezen. Een paralelle poort krijgt namelijk wel een IRQ van Windows, en als je die poort niet meer nodig hebt kun je 'm uitschakelen in het BIOS en kan die IRQ weggegeven worden aan 'n ander apparaat. Misschien dat een mede-forummer dit nog wel nader toe kan lichten :wink: :wink: Grtz. J.W.
Link naar reactie
[quote:a1dc46b25e="jwspruyt"] Maar was het niet zo dat USB aansluitingen geen IRQ van de computer bezetten, zodat, als je weinig IRQ's hebt je beter voor USB kunt kiezen. Een paralelle poort krijgt namelijk wel een IRQ van Windows, en als je die poort niet meer nodig hebt kun je 'm uitschakelen in het BIOS en kan die IRQ weggegeven worden aan 'n ander apparaat.[/quote:a1dc46b25e] Een USB-apparaat krijgt geen IRQ, de USB host controller wel (het USB aansluitding zelf dus).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...