Ga naar inhoud

keuze tussen digi fotocamera of digi videocamera


Aanbevolen berichten

Hallo Onze digitale fotocamera is stuk en er moet dus wat nieuws komen. Mijn pa heeft liever een digitale videocamera waarmee je ook foto's kunt maken maar ik eigenlijk liever een fotocamera. Aangezien je toch niet zovaak filmt dan je foto's maakt. Voor mezelf heb ik een beetje de voor en nadelen tegenover elkaar gezet [u:843c498707]Fotocamera:[/u:843c498707] + Is goedkoper + Is kleiner/makkelijker + Geen ingewikkelde software dus snel je foto's op PC - Geen / slechte video - Weinig opslagruimte (of je moet een geheugenkaartje erbij kopen) [u:843c498707]Videocamera:[/u:843c498707] + Goede kwaliteit video + Veel opslagruimte - Duur - Veel schijfruimte kwijt wanneer je de films op PC zet. - Is veel groter van formaat. Wat zouden jullie kiezen?? Pa betaalt dus eigenlijk zou je voor het duurste moeten gaan. Maar als je hem toch niet vaak gebruikt voor video, waarom zou je em dan aanschaffen. Graag jullie mening
Link naar reactie
Het apparaat dat beide functies goed combineert bestaat bij mijn weten nog niet. Ga voor een goede (digitale) foto-camera met video mogelijkheid. Je maakt dan veel betere foto's dan met een video-camera mogelijk is (die zijn on-acceptabel vergeleken met niet-digitale fotografie) en kunt toch een video'tje draaien in toonbare kwaliteit.
Link naar reactie
Idd, er is niet voor niks een splitsing in productgroepen. Zelfs de beste digitale videocamera kan qua fotokwaliteit niet tippen aan een doorsnee fotocamera. Andersom geldt dat voor videobeelden ook. De ham-vraag is dus: welke functie gebruik je het meest? En hoe belangrijk vindt je de secundaire functie? Die beslissing kun je alleen zelf maken.
Link naar reactie
[quote:d594e84968="real rock"]Ik zou voor de videokamera gaan,die zijn mooi klein en compact en kunnen ook fotos maken.Ik ben pas overgestapt en het bevalt me prima.[/quote:d594e84968] Erm sorry hoor real rock maar er bestaan ook zeer compacte digitale fotocamera's hoor compacter dan een videocamera Ik zou kiezen voor een digitale fotocamera aangezien foto's gemaakt met een video camera waardeloos zijn en van een onwaarschijnlijk waardeloze kwaliteit. Ik heb zowel een digitale video camera als digitale fotocamera maar ik merk dat ik sneller naar mijn Nikon D70 (fotocamera) grijp dan naar mijn videocamera.
Link naar reactie
Ik zou voor de digitale videocamera kiezen. En zeker als m´n pa het zou betalen. :P Foto´s zijn heel leuk, maar je eigen videofilm bekijken (samen met anderen) is veel leuker. Vooral als je deze dan ook nog een beetje hebt bewerkt met achtergrondmuziekje, leuke overgangen enz. Er zijn volgens mij ook wel meerdere videocamera´s waarmee je foto´s op een kaartje kunt zetten zoals de MemoryStick, CompactFlash o.i.d. Deze foto´s zijn natuurlijk nooit van dezelfde kwaliteit als een goede digitale fotocamera, maar ruim voldoende om ze te bekijken op de computer/tv of om ze uit te printen op normaal fotoformaat.
Link naar reactie
[quote:1704899798="DBP"]Deze foto´s zijn natuurlijk nooit van dezelfde kwaliteit als een goede digitale fotocamera, maar ruim voldoende om ze te bekijken op de computer/tv of om ze uit te printen op normaal fotoformaat.[/quote:1704899798]Nou ja, uitprinten; de wat betere digitale videocamera's hebben een oplossend vermogen van 1,3Mpixels. Dat houd niet bepaald over op een 9x13cm afdruk...
Link naar reactie
[quote:0a7eb6355a="Captain_Kansloos"][quote:0a7eb6355a="DBP"]Deze foto´s zijn natuurlijk nooit van dezelfde kwaliteit als een goede digitale fotocamera, maar ruim voldoende om ze te bekijken op de computer/tv of om ze uit te printen op normaal fotoformaat.[/quote:0a7eb6355a]Nou ja, uitprinten; de wat betere digitale videocamera's hebben een oplossend vermogen van 1,3Mpixels. Dat houd niet bepaald over op een 9x13cm afdruk...[/quote:0a7eb6355a] Nouja...oke, laat ik de "ruim" voor "ruim voldoende" maar even weglaten dan. Voor het bekijken op de pc/tv is het prima, maar bij het afdrukken zal je idd niet dezelfde kwaliteit krijgen als bij een goede fotocamera. Toch blijft het een acceptabele afdruk. Een foto van een videocamera is m.i. nog altijd stukken beter dan een video gemaakt met een fotocamera.
Link naar reactie
Wat ik eigenlijk mis in deze discussie is welk soort foto's je zou willen maken. Maak je normaliter veel foto's? Een kennis van mij maakt zo nu en dan ook foto's met een videocamera. Ideaal is dat niet. Scherpte is minder. De zoom lijkt leuk, maar ja, de camera moet je wel stil houden en dat is bij inzoomen best wel lastig. Zo zijn er nog wel wat puntjes. Mijn ervaring is dat de bewerkingstijd al gauw merkbaar is voor video, voor foto's is dat wat minder. Ben je altijd druk druk druk, tja ... dan zou ik voor foto's kiezen. Zo weggebracht en klaar. Gezien de kosten zou je ook gewoon beide kunnen overwegen. Een fraaie videocamera (maar niet de duurste) en dan gewoon een praktisch fototoestel erbij.
Link naar reactie
'weinig opslagruimte' ? Dat ligt eraan wat voor een soort films je wilt opnemen. De standaard geheugenkaartjes die men mij digitale camera's levert zijn maar nauwelijks voor 'noodgevallen' geschikt (16 Mb is maar een stuk of 10 foto's van 4 Megapixels... ). Afhankelijk van het type geheugenkaart kun je kaartjes van 1 Gigabyte of meer krijgen. Bij Compactflash heb je zelfs miniharddisks ... Al met al is het een kwestie van centen. Als je echt goede foto's en films wilt maken dan kun je beter ff doorsparen en twee gespecialiseerde toestellen kopen (= een digitale camera & videocamera). Wil je een combinatie (dus ene fototoestel + filmcamera) dan is het verstandig te kijken naar het onderdeel dat je het meeste denkt te gebruiken. En het allerbelangrijkste ... wat wil je betalen ? Voor een miljonair is alles mogelijk, maar de meeste mensen zullen toch wat realistischer moeten blijven. Voorbeeld de Konica Minolta Z2 (deze heb ik zelf) : http://www.imaging-resource.com/PRODS/Z2/Z2A.HTM Een van de weinige camera's die een resolutie van 800x600 kan halen voor filmpjes. Aantal frames per seconde is 15 of 30 fps (afhankelijk van resolutie). Je zult er echt geen bioscoop-kwaliteit mee halen, maar een kort filmpje van enkele tientallen seconden voor je familie is best te doen. Voor meer reviews van camera's : http://www.imaging-resource.com en http://www.dpreview.com/ (is meer gericht op de professionele muggezifters ) // -- edit -- Ik zie op het Minolta-forum bij dpreview dat een 256 Mb geheugenkaartje ongeveer 4 minuten aan film bij een resolutie van 640x480 en 30 fps kan hebben. Je hebt hier wel een 'high speed' secure digital kaart voor nodig en die zijn toch aardig duur.
Link naar reactie
Okee het is mij zo wel duidelijk. Bedankt dat er nog zoveel mensen hier hun mening op geven. Aangezien ik meer foto's wil maken dan filmpjes wil ik gewoon een digi fotocamera. Filmen is zeker wel net zo leuk, maar na een paar keer is de lol eraf en een digitale camera grijp ik vaker naar. en aangezien de fotokwaliteit van een videocamera niet zo goed is ga ik dus voor de fotocamera. Bedankt
Link naar reactie
[quote:b926324baf="Mokum"][quote:b926324baf="real rock"]Ik zou voor de videokamera gaan,die zijn mooi klein en compact en kunnen ook fotos maken.Ik ben pas overgestapt en het bevalt me prima.[/quote:b926324baf] Erm sorry hoor real rock maar er bestaan ook zeer compacte digitale fotocamera's hoor compacter dan een videocamera Ik zou kiezen voor een digitale fotocamera aangezien foto's gemaakt met een video camera waardeloos zijn en van een onwaarschijnlijk waardeloze kwaliteit. Ik heb zowel een digitale video camera als digitale fotocamera maar ik merk dat ik sneller naar mijn Nikon D70 (fotocamera) grijp dan naar mijn videocamera.[/quote:b926324baf] Naar zo'n camera zou ik ook eerder grijpen als ik een foto moest maken :wink:
Link naar reactie
Je kan toch ook alle twee kopen...Ik bedoel een fotocamera van 3 miljoen pixels en een videocamera zonder de foto maak optie. (want die kost volgens mij minder duur als met foto maak optie ). Wat kost een digitale videocamera met foto maak optie.....? En wat kosten een fotocameraatje van zeg 3 miljoen pixels en een videocamera zonder foto maak optie bij elkaar? Scheelt dat veel....?
Link naar reactie
Deze vraag past eigenlijk slecht op dit forum, omdat het niet over hardware gaat. Ik zou zelf kiezen voor een fotocamera, video's vind ik altijd saai om te kijken. Ze zijn meestal langdradig, en de tijd om te bekijeken is 'vastgelegt; foto's kan je, als ze saai zijn, snel bekijken. Of juist goed bekijken.
Link naar reactie
[quote:8cbfdafce1="Ger_T"][quote:8cbfdafce1="Mokum"][quote:8cbfdafce1="real rock"]Ik zou voor de videokamera gaan,die zijn mooi klein en compact en kunnen ook fotos maken.Ik ben pas overgestapt en het bevalt me prima.[/quote:8cbfdafce1] Erm sorry hoor real rock maar er bestaan ook zeer compacte digitale fotocamera's hoor compacter dan een videocamera Ik zou kiezen voor een digitale fotocamera aangezien foto's gemaakt met een video camera waardeloos zijn en van een onwaarschijnlijk waardeloze kwaliteit. Ik heb zowel een digitale video camera als digitale fotocamera maar ik merk dat ik sneller naar mijn Nikon D70 (fotocamera) grijp dan naar mijn videocamera.[/quote:8cbfdafce1] Naar zo'n camera zou ik ook eerder grijpen als ik een foto moest maken :wink:[/quote:8cbfdafce1] LOL maar voordat ik de Nikon D70 had gekocht bezat ik een olympus 2100 Ultrazoom (slechts 2 Mp cameratje) maar ook met deze greep ik eerder naar de fotocamera dan naar de videocamera BTW ben erg tevreden over de Nikon D70
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...