Ga naar inhoud

Welke printer?


Aanbevolen berichten

Hallo,ik ben op zoek naar een goedkope printer om alleen jukebox-labels uit te printen(en misschien af en toe een tekst)Hoeft dus niet een technisch hoogstandje of snel te zijn...maar ook geen duure cardridge! Heeft iemand een idee,of weet iemand waar je zoiets kunt vergelijken op het internet??Of bijvoorbeeld een test uit het verleden oid?? Alvast bedankt! gr jarno
Link naar reactie
http://www.ad.nl/artikelen/InternetenPC/1086845299050.html Computer Idee onderzoekt werkelijke printkosten Inkt maakt printen duurder dan je denkt Van een onzer verslaggevers Fabrikanten geven de printers nog net niet weg, maar écht duur zijn ze niet meer. Althans, de aanschaf van het apparaat zelf. Als de inkt op is en er moeten nieuwe patronen in, gaat de kassa pas rinkelen. De HP Deskjet 5150 is van de vier niet de allergoedkoopste in aanschaf, maar door de inkt wél voordeliger in het gebruik. Reden voor de onderzoekers van het blad Computer Idee om eens uit te rekenen wat zo'n ding kost als je 30 velletjes per week print. De afdrukkwaliteit of de snelheid is niet beoordeeld. Computer Idee vergeleek de werkelijke kosten van vier printers met elkaar. De goedkope Epson C44 Plus komt, ondanks een adviesprijs van 65 euro, erg onvoordelig uit de bus. Na anderhalf jaar printen staat de teller op 1726,50 euro. Dat is inclusief de aanschaf van het ding zelf. De kleurenpatronen van de Epson kosten namelijk 26,98 euro per stuk en leveren slechts 38 pagina's. Wie de printer minder actief gebruikt en uitgaat van gemiddeld 10 vellen per week, is zo na 18 maanden 618,80 euro kwijt. Ook de goedkope Lexmark Z605 van 59 euro zadelt de gelukkige eigenaar uiteindelijk op met een flinke rekening: 1673,60 euro na anderhalf jaar op basis van 30 kleurenprintjes per week. De in aanschaf flink duurdere Canon i560 (159 euro) kost na anderhalf jaar 1492,80 euro. Dat komt ook bij Canon vooral door de dure kleurenpatronen. Die kosten 39,30 euro en leveren 69 pagina's: 57 cent per printje. Bij de HP Deskjet 5150 (109 euro) blijft de schade nog het meest beperkt. De kleurenpatroon kost 32,95 euro en gaat 102 pagina's mee. Uiteindelijk zijn de eigenaren van de HP na 18 maanden 857,80 euro kwijt. Goedkoop is dus zo goedkoop niet. Wie bij de keuze voor een printer alleen kijkt naar de prijs van het apparaat, kan op termijn wel eens een dief zijn van de eigen portemonnee. De 'koopjes' van Lexmark en Epson lijken in eerste instantie leuk, maar die voel je later wel. Wie zuiniger wil printen, kan het beste kiezen voor alleen zwartwit. Ook dan zijn de verschillen aanzienlijk, maar het kost met alle vier de onderzochte printers ongeveer eenderde van een kleurenprint. De volledige test staat in Computer Idee nummer 13. Het blad kost 1,25 euro en is tot 21 juni verkrijgbaar bij de boekhandel.
Link naar reactie
[quote:7e4f63301f="derkdejong"] gewoon het goedkoopste canonprintertje. daar hoeft het papier geen volledige slag te draaien (ik denk dat dat beter is voor velen met labels), printkwaliteit prima, en cartridges wel klein maar zeer goedkoop. [/quote:7e4f63301f] Klopt, er gaan relatief goedkope cartridges in de Canon i250 en i350. De i350 is duurder omdat die ook een 10x15cm fotopapier feed heeft. http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/320
Link naar reactie
ik lees computeridee al een tijd met veel plezier maar die schreeuwerige ophef over die printkosten is een beetje belachelijk. het artikel bevat op zich aardige info waar je wat aan hebt, maar gaat volledig voorbij aan de keuzeproblemen ´welke printer heb ík nodig´. daarom is het artikel in dit verband maar heel beperkt bruikbaar. de ts print heel weinig, en vooral labels. dan moet hij dus geen grote cartridges hebben want hij krijgt gegarandeerd te maken uitdroging. voor labelvellen is de gang van het papier belangrijk, en wellicht ook het probleemloos randloos printen.
Link naar reactie
[quote:c2933b1759="derkdejong"]ik lees computeridee al een tijd met veel plezier maar die schreeuwerige ophef over die printkosten is een beetje belachelijk. het artikel bevat op zich aardige info waar je wat aan hebt, maar gaat volledig voorbij aan de keuzeproblemen ´welke printer heb ík nodig´. daarom is het artikel in dit verband maar heel beperkt bruikbaar. de ts print heel weinig, en vooral labels. dan moet hij dus geen grote cartridges hebben want hij krijgt gegarandeerd te maken uitdroging. voor labelvellen is de gang van het papier belangrijk, en wellicht ook het probleemloos randloos printen.[/quote:c2933b1759] Dus? gewoon één van de goedkoopste cano printers,omdat deze kleine cardridges hebben?
Link naar reactie
Allemaal leuk en aardig dat ze uitgerekend hebben wat 30 kleurenprints per week kosten, maar ik zou graag willen weten wat voor soort prints ze hebben gemaakt. Ik weet iig wel dat het gescheiden kleuren systeem van mijn Canon I550 al de nodige kosten heeft bespaard. Bij een 3 in 1 systeem als bijv. HP printers kun je mooi je dure kleurencartridge weggooien wanneer er 1 kleur op is. Afhankelijk van wat je precies afdrukt dat dat een aardig prijsverschil opleveren.
Link naar reactie
[quote:3b0ddb2795="Vunce"][quote:3b0ddb2795]De kleurenpatronen van de Epson kosten namelijk 26,98 euro per stuk en leveren slechts 38 pagina's[/quote:3b0ddb2795] :o Bedoelen ze 38 pagina's volledig in 1 kleur? Anders lijkt me dit erg sterk.[/quote:3b0ddb2795] Ze bedoelen 38 pagina's volledig in kleur, dus met 100% dekking (het hele vel volgeprint, zo dat er geen stukje wit van het papier meer te zien is). Dit is dus afwijkend van de praktijk, waar de dekking per pagina in kleur, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld rond de 40% zal liggen.
Link naar reactie
[quote:33609c56a8="MPG"]Ze bedoelen 38 pagina's volledig in kleur, dus met 100% dekking (het hele vel volgeprint, zo dat er geen stukje wit van het papier meer te zien is). [/quote:33609c56a8]Heb je dat uit dat artikel? Een beetje een vreemde manier van testen. En hebben ze dan een vlak van 1 gemengde kleur afgedruk; m.a.w. Hoe hebben ze bepaald dat bv. alle kleuren evenveel gebruikt worden?[quote:33609c56a8]Dit is dus afwijkend van de praktijk, waar de dekking per pagina in kleur, afhankelijk van het gebruik, gemiddeld rond de 40% zal liggen.[/quote:33609c56a8]Fabrikanten gebruiken vaak een een gemiddelde paginadekking van 15% voor kleur en 5% voor tekst om het aantal pagina's per cartridge aan te duiden. Om je een idee te geven; 15% pagina dekking is een vierkant van ongeveer 9,5x9,5 cm op een A4-tje. In dat geval haal je dus 253 pagina's uit 1 cartridge ipv 38.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...