Ga naar inhoud

houten kast | electromagnetische straling


Aanbevolen berichten

ik ben van plan om een houten kast te gaan bouwen maar ik heb begrepen dat dat niet zo fijn is voor zendamateurs omdat de electromagnetische straling ongestoord alle kanten op kan. nu is mijn vraag: kan ik de binnenkant van de kast bekleden met iets van alluminiumfolie of kippengaas? heeft dat het beoogde effect of kan ik beter wat anders verzinnen?
Link naar reactie
[quote:7d68e06fa0="spiderned"][quote:7d68e06fa0="R-bin"]je zou ook even kunnen rond vragen in je direct omgeving met de vraag of er een zendamateur in de buurt zit. Zoveel zijn er nou ook weer niet neem ik aan. [/quote:7d68e06fa0] En wat dan nog? Zendamateurs opereren illegaal, casemodders niet. :lol:[/quote:7d68e06fa0] * ze werken niet allemaal illegaal *het werkt ook andersom, oftewel je pc kan gaan flippen als hij niet goed afgeschermd is.
Link naar reactie
Een pc wekt geen merkbare elektromagnetische straling op, dus is daar geen afscherming voor nodig. Een CRT-monitor doet dat wel, maar die hoeveelheid is te verwaarlozen. Als ge elektromagnetische straling wilt afschermen met een draadconstruktie (kippengaas) dan moet de draadopening kleiner zijn dan de golflengte van de straling. Een ander verhaal is de elektrostatische lading. Hout is een isolator. Zorg ervoor dat ALTIJD een zeer goede massaverbinding heerst tussen alle onderdelen van de pc ( MB, FD, HD, CDrom enz)
Link naar reactie
[quote:300cbc110a="adecois"]Een pc wekt geen merkbare elektromagnetische straling op, dus is daar geen afscherming voor nodig.[/quote:300cbc110a] Hier ben ik het zeker niet mee eens. Vooral de voeding produceert heel vaak een storing op bepaalde frequenties. Ook de rest van de onderdelen produceert echt wel straling. Dit is erg vervelend voor radioamateurs die in de buurt wonen. Ook kan dit storen op apparatuur van jezelf thuis. Voor de rest ben ik het wel met je eens, maar dat kippengaas zal een deel van de straling wel tegenhouden. Beter is wel om b.v. frettengaas te nemen. Dat heeft kleinere hokjes van krap 1 bij 1 cm.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...