Ga naar inhoud

Waarop moet de RS232?


Aanbevolen berichten

Bij mijn vader op het werk zitten ze met een probleempje. Ze hebben een 'testkastje' om bepaalde informatie uit auto's te halen. Deze moet geupdate worden. Nu hebben ze daar een CD voor en een kabel. De update gebeurd met de CD via de PC, dus dat kastje moet op de PC aangesloten worden. Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop). Wat heb ik nodig om dat ding te verbinden met die kabel aan de PC?
Link naar reactie
[quote:a74015c455="Boerke87"]Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop).[/quote:a74015c455]Dat zou eigenlijk in de handleiding moeten staan. Gangbaar is volgens mij gewoon een modem kabel of een standaard RS232 kabel. Op zich is dat wat anders dan een null modem kabel. Een null modem kabel kan gebruikt worden voor een directe kabel verbinding tussen 2 computers.
Link naar reactie
//gerben: Had ik ook wel op gezocht hoor maar er staan meerdere mogelijkheden en ook dingen die met niet logisch leken, vandaar de vraag. //Bosje: Op de testkast staan 2 aansluitingen namelijk: I / P en RS232. De kabel die er bijgeleverd is is de volgende: [img:f5b5440d78]http://linkdate.kicks-ass.net:81/albums/marie-josee/rs232_1.jpg[/img:f5b5440d78]
Link naar reactie
Dat plaatje is een UTP (netwerk) kabel. Dit is een typische (9-polige) RS232 kabel: http://www.datapro.net/products/1120.html http://www.automatedaquariums.com/cbl232.htm OP deze pagina een 25-polige (RS232 cable for CPLD systems): http://www.matrixmultimedia.co.uk/PLDprogramming/pldprods_1.htm Verder moet je er nog op letten of je mannetje/vrouwtje stekkers nodig hebt.
Link naar reactie
[quote:aacc3bc1ff="Boerke87"]Daar komt het probleem aangezien de kabel een RS232 kabel betrefd. Nu ben ik niet heel bekend met die kabel, weet alleen dat ie vrij oud is. Zoiets sluit je toch aan op een nulmodem? En die zit niet in de PC (geen enkele aansluiting voor die kabel zit erop).[/quote:aacc3bc1ff]Ik kan momenteel het plaatje niet zien (ik zie geen link?) en ik weet dus ook niet wat nou precies het probleem is. Een nulmodem kabel is in principe alleen nodig als je een directe verbinding tussen de com-poorten van 2 PC's maakt. Het is niet per definitie zo dat een verbindingskabel tussen device en compoort een nulmodem kabel moet zijn. dat ligt er maar aan hoe die verbinding [i:aacc3bc1ff]in[/i:aacc3bc1ff] dat kastje aangesloten zit.
Link naar reactie
Als het geen UTP is, zal het wel een of ander eigen formaat zijn. Wat dus weer in een speciaal interface kaartje past, wat alleen zij verkopen. Leuk is dat altijd. Maar goed. Gewoon een straight serieële kabel proberen. Kost je een paar euro bij een willekeurige electronicazaak of bouwmarkt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...