Ga naar inhoud

Windows XP met RAID Langzaam ?


Aanbevolen berichten

Ik heb een tijdje terug 2x een 120 GB 7200 RPM 8 MB s-ata Seagate Barracude V schijven gekocht... Samen met de promise onboard 376 chip heb ik daarvan een RAID 0 schijf gemaakt. Nou merkte ik niet echt de snelheid ervan ... Was bijna net zo snel als mijn oude schijf.... Ik heb een test programmatje Sisoft sandra gebruikt. Deze gaf een snelheid aan van 74 MB/s wat wel goed is voor Seagate schijven. Er stond een optie bij met het testen van de schijf met Windows Cache aan... Tot mijn verbazing stond daarna mij schijf index nog maar op 22 MB/s Nou komt mijn vraag: Is dit de reden waarom ik niet echt de snelheid merk van mijn RAID systeem ? Zo ja wat kan ik er aan doen ? Zo nee wat kan het dan zijn ?!?
Link naar reactie
[quote:b3f2c87c0c="G_ij_s"]k heb een tijdje terug 2x een 120 GB 7200 RPM 8 MB s-ata Seagate Barracude V schijven gekocht... Samen met de promise onboard 376 chip heb ik daarvan een RAID 0 schijf gemaakt. Sisoft sandra gebruikt. Deze gaf een snelheid aan van 74 MB/s Er stond een optie bij met het testen van de schijf met Windows Cache aan... Tot mijn verbazing stond daarna mij schijf index nog maar op 22 MB/s Nou komt mijn vraag: Is dit de reden waarom ik niet echt de snelheid merk van mijn RAID systeem ? Zo ja wat kan ik er aan doen ? Zo nee wat kan het dan zijn ?!?[/quote:b3f2c87c0c] Bedoel je dat je de snelheid na die test met Windows Cache aan, niet meer terug hebt kunnen krijgen op 74 MB/s? Heb je de Seagate harde schijven al getest met [url=http://www.seagate.com/support/seatools/B7c.html]Seagate's SeaTools Online Edition?[/url] Ter vergelijking vond ik een [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/384220/0]Topic: [Ervaringen] Post hier je RAID0 scores![/url] Gaat het hier over het zelfde systeem als in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=92565&highlight=]deze toipic? [/url] Als je dit systeem inmiddels onder GNU/Linux aan de praat hebt weten te krijgen, dan is ook de volgende output interessant [code:1:b3f2c87c0c] hdparm -Tt /dev/hdx [/code:1:b3f2c87c0c][Enter]
Link naar reactie
Je kan in sisoft sandra testen op Windows cache Enabled of puur de harddisk snelheid.. (Kortom zonder cache) Met cache 20-25 MB/s ... Zonder cache +-70MB/s Zoals ik al zei, merk ik niet veel van mijn RAID setupje... Dus dacht ik misschien hier de oorzaak gevonden te hebben.. Maar het kan er ook totaal niets mee te maken hebben... In dat geval is er misschien een andere oplossing ? Of is RAID gewoon onzinnig in thuispc ?!
Link naar reactie
[quote:5c85a10b1b="G_ij_s"]Met cache 20-25 MB/s ... Zonder cache +-70MB/s [/quote:5c85a10b1b] Ik denk niet dat die +-70MB/s te langzaam is. Ik heb mijn 80 GB WDC met 2 MB cache is getest met Windows cache Enabled 20 MB/s en Windows cache Disabled 28 MB/s [quote:5c85a10b1b="G_ij_s"]Zoals ik al zei, merk ik niet veel van mijn RAID setupje... Dus dacht ik misschien hier de oorzaak gevonden te hebben.. Maar het kan er ook totaal niets mee te maken hebben... In dat geval is er misschien een andere oplossing ? Of is RAID gewoon onzinnig in thuispc ?![/quote:5c85a10b1b] Welke snelheid had je dan verwacht? Had je deze info al gelezen? http://app2.pcmweb.nl/pcm/extra/raid_nr4.htm
Link naar reactie
[quote:4811cd88f3="G_ij_s"]Hmm naja ok dan..... Vreemd dan vraag me toch echt af wat dan de beperkende factor in mijn pc is.....[/quote:4811cd88f3] Wellicht de promise onboard 376 chip zelf. Lees in [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=102473&highlight=3ware]deze topic[/url] het eerste bericht van Marcel de Reus. En lees ook nog even dit artikel van [url=http://www.computerbase.de/artikel/hardware/laufwerke/sata_raid_controller_vergleich/5/]S-ATA RAID Controller im Vergleich Datendurchsatz ohne Ende[/url] waarin ook nog 3 benchmark programma's genoemd worden.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...