Ga naar inhoud

Aanbieding ALDI - 5 MP fotocamera


Aanbevolen berichten

@Maarten1: Lifetec is naar mijn weten niet van Medion @PS: Ligt er idd aan hoe je de compressie instelt. Maar hij staat nu zo dattie gewoon mooie fotos oplevert. Ik kan em ook nog 1 tandje hoger zetten en dan kan ik er ook "maar" 76 oid maken @Ghorghor: Ligt eraan waarvoor je em wilt gebruiken idd. Als vervanger van de gewone camera, kan je idd beter een merkcamera kopen en die Canon is idd een goede @PS(2): ook andere producten van Medion ed die dus uit Azie komen met een ander merkje zijn soms goed getest. De camera die ik heb was dus goed getest, met als enige nadeel die tijd voordat je een foto maakt. Maarja, ik ben nu ook eenmaal PRO-Medion(naja, het meeste dan, niet alles is het beste) Jurrie
Link naar reactie
[quote:3156508b4c="mike leroi"]Pracht camera. 1 megapixe is echer genoeg om een foto (redelijk beeld) af te drukken op A2 (420x 594 mm). Duzzzzzzz 5 MPix is een beetje.... over done (kijk maar eens in Photoshop iod). Zelf maak ik mijn phototjes op c.a. 1200 x 860 iod. en... prachtig [/quote:3156508b4c] :o 1megapixel goed genoeg voor a2-formaat???? ik zou ze niet in m'n fotoboek willen hebben. Voor een fatsoenlijke 15x10afdruk heb je toch zeker 2 mp nodig. En als je op a4-formaat wil gaan zitten toch zeker 3mp. [quote:3156508b4c="Jursch"] @PS(2): ook andere producten van Medion ed die dus uit Azie komen met een ander merkje zijn soms goed getest. De camera die ik heb was dus goed getest, met als enige nadeel die tijd voordat je een foto maakt. [/quote:3156508b4c] Die grote vertraging is wel een nadeel dat voor grote groepen gebruikers de camera meteen tot afrader bombadeert. voor het fotograferen van een landschap o.i.d. zal het niet uitmaken, maar bij foto's met enige actie erop (bv. een sportwedstrijd) is dit het verscihl tussen een goede foto en een mislukte foto.
Link naar reactie
ik kwam net toevallig de advertentie tegen in de krant. voor het geld vind je waarschijnlijk (nieuw) geen betere. hij is wel helemaal compleet (128mb SD kaart, tasje, 4 1800mAh batterij, lader). Prijs/kwaliteits is dus wel goed denk ik. Maar voor mij blijft hij te traag. 1megapixel afdrukken??? ben je blind of vind je hokjes op je foto juist mooi?
Link naar reactie
Die vertraging is eigenlijk alleen lastig als je niet goed kunt anticiperen op de bewegingen en/of graag ff een foto wilt maken van iets dat langsvliegt. 't is eigenlijk net als de ping bij multiplayer-spellen ... sommigen kunnen niet tegen iets dat boven de .1 seconde ligt, terwijl andere pas bij .4 seconden wat merken. Je kunt die vertraging vaak voor een groot deel wegnemen door zoveel mogelijk gebruik te maken van 'pre-focussen'. Als je camera zelfs dat niet snel (genoeg) kan dan heb je echt een probleem. Een andere truuk is het gebruik van een 'continuos'-drivemode ipv de standaard single-shot. De camera maakt dan gewoon een serie foto's en de kans op het 'juiste' moment is dan wat hoger zeker als je dan 'van te voren' begint ...
Link naar reactie
Bij mij gaat het idd om dingen die min of meer langsvliegen (raceauto's :D ), op zich is dat in een bocht over het algemeen wel goed te doen met singleshot, maar om een f1/dtm-wagen op volle snelheid te fotograferen is het kwestie van 4-5 foto's via drivemode en dan de foto's waar een halve auto opstaat verwijderen. Natuurlijk koopt niet iedereen voor dit doel een digitale camera, maar als je dat wel doet, dan is de reactiesnelheid wel zeer bepalend voor de aanschaf van je camera.
Link naar reactie
[quote:a281c86c17="loeke"]De canon A70 is spijtig genoeg nergens meer te verkrijgen,ik had er graag nog een gehad.[/quote:a281c86c17] [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/53478[/url] Kijk eens in de pricewatch, bij de een na goedkoopste winkel is hij nog te bestellen (beperkt leverbaar), en er zullen er vast nog wel meer tussenzitten die er nog hebben liggen.
Link naar reactie
Ik had een 4 megapixel toestel van medion en het probleem van scherpstellen was niet echt een pretje. Je kunt een langzaam lopend persoon niet scherpstellen want op de tijd van scherpgesteld zijn is het persoon enige meters verder Enige manier van mooie foto's is van te voren handmatig scherpstellen en dan knippen. Wel is de service erg goed Mijn camera heeft helaas de geest gegeven na bijna twee jaar redelijk trouwe dienst. Heb het opgestuurd zonder aankoopbon en garantiekaart omdat deze verdwenen waren. Ik heb een splinternieuwe 5 megapixel camera teruggekregen Misschien is het beeldkwaliteit niet 100% maar voor een afdruk van 10 X 15 zijn ze goed genoeg Voor echt goede recencies moet je een kijken op Bert
Link naar reactie
[quote:a7a373482e="B.Meijer"]Ik had een 4 megapixel toestel van medion en het probleem van scherpstellen was niet echt een pretje. Je kunt een langzaam lopend persoon niet scherpstellen want op de tijd van scherpgesteld zijn is het persoon enige meters verder ... [/quote:a7a373482e] Da's idd vrij lastig ... Ter vergelijking : ik kan in 'auotmaat'-stand zonder problemen een foto maken vanuit een (langzaam) rijdende trein en dan zo goed als precies in beeld krijgen wat ik wil. Maar da's een camera die een paar centjes meer kost dan die van de Aldi (de Z2 van KM om precies te zijn). [quote:a7a373482e] Wel is de service erg goed Mijn camera heeft helaas de geest gegeven na bijna twee jaar redelijk trouwe dienst. Heb het opgestuurd zonder aankoopbon en garantiekaart omdat deze verdwenen waren. Ik heb een splinternieuwe 5 megapixel camera teruggekregen [/quote:a7a373482e] Is die 5Mp net zo erg op dat gebied of net ietsje sneller vergeleken met de voorganger ? Overigens valt me dat idd heel erg mee van die service ... tenzij je geluk hebt gehad. :) Daar kunnen sommige grote merken wat van leren ;)
Link naar reactie
[quote:a57a7bc9bb] Is die 5Mp net zo erg op dat gebied of net ietsje sneller vergeleken met de voorganger ? Overigens valt me dat idd heel erg mee van die service ... tenzij je geluk hebt gehad. :) Daar kunnen sommige grote merken wat van leren ;)[/quote:a57a7bc9bb] De 5 megapixel start verassend snel op ..tussen 5 en 6 sec .. ook het wegschrijven van een foto gaat sneller Nog ff iets anders .. als ik geen andere cam had gekregen van medion was de volgende al uitgekozen .. de Z2 van minolta dus Is het werkelijk een goede camera?
Link naar reactie
*eh* 'goed' is een understatement ... tenminste zeker als je vergelijkt met jouw camera. ;) Voorbeelden ? - starttijd is +/- 1 seconde ... de lens schuift uit en je kunt aan de gang. - met de meegeleverde batterijen kon ik minimaal ruim 30 foto's maken (precies heb ik ze niet geteld). Ik ben er zeer blij mee iig, maar het is wel m'n eerste camera dus echt veel zegt dat niet. In de reviews die ik van z'n voorganger heb gezien komt ie meestal vrij goed uit. Qua snelheid in het algemeen schijnt het de snelste 10x-zoom camera te zijn. Van typische problemen van digitale camera's zoals de beruchte paarse randjes ('Chromatische abberatie') heb ik zelf nog geen last van gehad. Het was iig beperkt tot wat minimale randjes die ik pas op m'n pc thuis kon zien. Of ze bij het afdrukken zichtbaar zijn weet ik niet, maar het was IMHO geenszins rampzalig.
Link naar reactie
Jammer dat C!T dit soort camera's nooit meeneemt in de testen. Het argument dat de camera alleen tijdens een actie leverbaar is en dus uitverkocht is als het blad in de winkel ligt is waar. Maar toch zou het leuk zijn om eens te zien hoe zo'n aldi-camera het t.o.v. de bekende merken doet. Het blad Zoom heeft een keer een redactielid in de wachtrij laten staan om zo'n Medion ding te verkrijgen,na een hoop moeite een camera verkregen ,en na de test de bevinding rijker van een matige camera. Volgens mij kun je beter een (camera)merk nemen ipv. een merk met opgepompte megapixels. greetz
Link naar reactie
Ze hebben toch al eens de budget-modelletjes van de bestaande (budget)merken 'getest'. Van die test werd je niet echt vrolijk omdat de informatie & resultaten nogal beperkt waren. Voor de rest is C!T geen blad dat camera's of welke andere hardware/software dan ook fatsoenlijk kan testen. Het is eerder een veredelde consumentengids voor computer-gebruikers met aandacht voor de 'standaard' hard- & software. Echte tests zul je in de gespecialiseerde tijdschriften & websites moeten zoeken. Helaas zie je juist daar ook de 'normale' digitale camera's niet in de tests verschijnen omdat ze al gauw naar het 'prosumer'-gebied kijken (camera's van ruim boven de € 1000 zijn daar al 'goedkoop').
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...