Ga naar inhoud

Modem doet niets meer na mislukte firmware update


Aanbevolen berichten

Mijn modem van kpn (de Thomson Speedtouch 510) doet niets meer na een update van de firmware (die mislukte vanwege een onbekende fout...). Het powerlampje brand alleen rood en deze gaat niet meer uit via de uitknop.... Deze kan ik alleen maar uitzetten door de stekker eruit te halen. Het netwerklampje brand ook niet maar de pc ziet wel dat die verbinding heeft. (Ook de lampjes op de poort zelf branden gewoon, alleen die bovenop het modem zit niet.) Ik voerde de firmware update van v4 naar v4.2 uit. Dit na de handleiding gevolgt te hebben en de fabrieksinstellingen te laden. Als ik met het meegeleverde tooltje het modem probeer te initialiseren lukt dit niet. Dit geldt ook voor ping en telnet. Is hier nog iets aan te doen, of kan ik hem afschrijven?
Link naar reactie
[quote:ff98a41270="Pistolenpaul"]Is hier nog iets aan te doen, of kan ik hem afschrijven?[/quote:ff98a41270]Nee hoor: wat je al kan proberen is hem in Hardware (config scherm) te uninstallen en dan de computer te rebooten. Daarna zou je hem terug moeten kunnen installen met de instalware van vòòr je upgrade. Eventueel na het uninstallen nog een regcleaner eroverheen gooien.
Link naar reactie
[quote:e91e0cb825="Passer"][quote:e91e0cb825="Pistolenpaul"]Is hier nog iets aan te doen, of kan ik hem afschrijven?[/quote:e91e0cb825]Nee hoor: wat je al kan proberen is hem in Hardware (config scherm) te uninstallen en dan de computer te rebooten. .[/quote:e91e0cb825] passer volgens mij heeft hij het over het flashen van zijn breedband modem en geen install in windows. On topic : kan je hem niet opnieuw flashen maar met de oude versie. Als dat niet lukt dan kan je een nieuwe gaan kopen tenzij iemand een idee heeft. Laat dit topic verplaatsen naar netwerken, daar zijn er veel modem specialisten, ik dacht dat Leo S een van ze is, bekend met speedtouch.
Link naar reactie
[quote:ccb5f915f1]stop de cdrom van je modem in de cdrom speler. reset hem dan eens naar het orginale bios[/quote:ccb5f915f1] Helaas heb ik dit al geprobeerd, maar de pc maakt geen verbinding met het modem. Het modem heeft als ik het goed beredeneer een halve flash ondergaan van zijn bios. Het is trouwens een flash van de bios van het modem, een schone install in windows zal helaas geen optie zijn.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...