Ga naar inhoud

Netwerkprobleempje


Aanbevolen berichten

Jaaa daar heb ik dus weer even niet aan gedacht.... maar het lijkt me een vader die eerder poorten (tevergeefs) sluit hoor.... en hoe weet ik dat ... ik ben er zèlf ook zo eentje... hoe heet trouwens dat programmaatje waarmee jeje kinderen na 2 uur internetten automatisch aan hun huiswerk zet? .... :roll: (gemeen hè !) :roll:
Link naar reactie
Ik zal wel weer wat over het hoofd zien, maar ik snap werkelijk waar helemaal niks van deze thread :-? TS zegt in een netwerk te zitten op een pc die door de vader des huizes is opgezet met redelijke beperkingen (wil wel even zeggen dat ik persoonlijk ook een afkeer heb van het gebruik van een admin account voor regulier gebruik, maar dat terzijde) en gezamelijk delen ze het internet. TS wil graag uit het netwerk, maar met behoud van internet. Ik zie het probleem niet.... Kwestie pc: Formateer die pc gewoon, zet het os erop wat jij wilt en klaar is kees! Een standalone pc waarop jij de baas bent is geboren. Kwestie internet: Dit zou wat lastiger kunnen zijn. Moet je nu een verbinding maken met internet alvorens je op internet kan of is de verbinding altijd aanwezig? In het geval van "always on" hoef je dus geen provider gegevens te hebben omdat deze in de router zitten en de router de verbinding regelt. Als de router ook fungeert als dhcp dan is het simpel en zal je gewoon gelijk gebruik kunnen maken van het internet. Als hij geen dhcp is maar enkel specifieke ip's doorlaat dan moet je voordat je je pc formateerd je ip adres onthouden en deze later weer toekennen aan je ethernetkaartje en de router zal jou pc herkennen en ook weer doorlaten. Als je nu wel een verbinding moet maken met het internet alvorens je erop kan zul je de inlog gegevens e.d. van de provider moeten zien te regelen en deze zelf instellen op jouw pc. This is all JMHO and please correct me if i'm wrong.
Link naar reactie
@NaMRorrIM ehm, dan zit ik dus WEER in het netwerk, als je dit topic hebt gelezen heb je kunnen lezen dat dat dus NÏET de bedoeling is, zodat hij nix meer kan zeggen over mijn internet? ik heb de reacties even doorgelzen, maar het word me allemaal veels te ingewikkeld. http://users.pandora.be/jorgen/ggmll.htm deze link... zou dat in praktijk kunnen? Zit ik dan compleet buiten het netwerk?
Link naar reactie
[quote:37bad23bb8="GanGster MarshaLL"]@NaMRorrIM ehm, dan zit ik dus WEER in het netwerk, als je dit topic hebt gelezen heb je kunnen lezen dat dat dus NÏET de bedoeling is, zodat hij nix meer kan zeggen over mijn internet?[/quote:37bad23bb8] Goed, ik ga het toch doen, toch zeggen.... Voor iemand die zegt [quote:37bad23bb8="GanGster MarshaLL"] Ik doe ICT, dus ik weet er behoorlijk wat van .... [/quote:37bad23bb8] Weet je er maar weinig van af in mijn ogen :-? Des te meer ga ik geloven dat je stiefvader niet voor niets deze opzet zo gekozen heeft :wink: Maar goed, genoeg geflamed. Wat is jou "definitie" van een netwerk? Bij mij is de "definitie" van een netwerk : een reeks computers (zij het laptops, desktops, servers...) die met elkaar verbonden zijn en gezamelijk bestanden en applicaties delen, met als doel om op meerdere plekken met meerdere personen van de zelfde resources gebruik te kunnen maken. Als je mijn reactie goed had gelezen en goed had begrepen had je kunnen lezen dat zodra jou pc niet langer door een ander "benadert" kan worden deze dus ook geen deel meer uitmaakt van een netwerk. Enkel het internet delen jullie samen. En al die "crap" die ik hier boven gehoord heb over een 2e router verstoppen.... laat ik volstaan met te zeggen "wie zijn billen brand moet op de blaren zitten" want als jou dit lukt, dan heb je echt het verkeerde beroep gekozen in mijn ogen en had je beter iets in de (interieur) bouw kunnen kiezen dan de ict. Want in dat laatste moet je klaarblijkelijk nog een boel leren. Succes met je studie!
Link naar reactie
Ik wordt echt nooit boos hoor.... zeker niet van zogenaamde deskundigheid... haha als iemand denkt dat twee routers achter elkaar niet werkt mag ie bij mij komen kijken.... ik heb er twee achter elkaar om twee verschillende toegangspoorten naar "buiten" te creeeren.... (lees internet) kun je er ééntje afsluiten en de andere laten lopen (mijzelf dus !! :D ).. dat ditzelfde ook gaat werken voor bovenstaand probleem daar is geen twijfel over.... dus... doe er je voordeel mee....enne... op een goede router zit een uplink poort.... daar kun je een andere router en/of switch en/of hub op aan sluiten... (nee géén usb hub om volledig te zijn...) kan je vader rustig doorgaan zijn eigen router te configureren om de rest buiten te sluiten van al dat moois....
Link naar reactie
[quote:4f2c67b711="NaMRorrIM"]Wat is jou "definitie" van een netwerk? Bij mij is de "definitie" van een netwerk : een reeks computers (zij het laptops, desktops, servers...) die met elkaar verbonden zijn en gezamelijk bestanden en applicaties delen, met als doel om op meerdere plekken met meerdere personen van de zelfde resources gebruik te kunnen maken.[/quote:4f2c67b711] Hmm, internet op zich is ook een netwerk, alleen wat groter, met in het algemeen, een ander doel. [quote:4f2c67b711="NaMRorrIM"] En al die "crap" die ik hier boven gehoord heb over een 2e router verstoppen.... [/quote:4f2c67b711] Tja, met dat verstoppen ben ik het wel eens, dat is maar zo zo. Het is mij niet duidelijk waar die vader bang voor is. Als hij de regie in handen wil houden, dan denk ik dat er een groot probleem is. Als hij het internet zo veilig mogelijk wil hebben, dan lijkt me dat hij er verstandiger aan doet 2 thuisnetwerken op te zetten, waarin de ene "veilig" met bestanden en zo gewerkt kan worden en een streng internet regiem. Alleen dat woord "veilig" vind ik zelf een beetje jezelf voor de gek houden. De gezinsleden (zoals de topic starter) die helemaal onafhankelijk willen zijn, tja die gaan wat minder veilig zitten. Gisteren nog puin geruimd bij mijn broer. Hij al iemand die kennis van zake had toegelaten op zijn computer. Nou gedeeltelijk was het wel okay. Stond er nog iets agressiefs op als sqwire. Ik moet nog uitzoeken wat het precies is. Maarre dat had die meneer dus niet weggehaald. In principe internetten mijn broer zijn kinderen klakkeloos op die computer. Kijk zo simpel gaat het mis, dat klakkeloos ... helaas ook de weg om te leren het anders te doen. Want wie zijn vingers brandt (zijn/haar werkstuk kwijtraakt) let de volgende keer toch echt wel beter op.
Link naar reactie
ik volg deze discussie nu al een tijdje..... Wat mij opvalt, en waar waarschijnlijk niemand zich hier druk over maakt is dat de TS WEL nog altijd in huis van zijn vader woont en zich aan zijn huisregels heeft aan te passen naar mijn mening. Hoe lullig dat voor hem ook mag zijn....... Niemand hier staat er schijnbaar bij stil dat de vader misschien zijn redenen heeft voor dit beleid, en die hoeven nog lang niet overeen te komen met wat topicstarter opgeeft! Nog een andere opmerking, ook al een keer eerder tegengekomen in de commentaren hier. Als je werkelijk ict studeerd en je zo weinig inzicht hebt in dit gebeuren, heb je kennelijk weinig feeling voor de ict (of je staat nog wel heel erg vroeg in je opleiding, maar zelfs dan vind ik dat je weinig inzicht in de processen en het onderling verband hebt.) no hard feelings, maar ik vind dat bij een dergelijk topic zulk commentaar als dit ook wel eens naar voren mag komen. normen en waarden zijn tegenwoordig voor een groot deel van de jeugd toch al een vreemd woord......
Link naar reactie
[quote:4598e58d74="micky.g"]no hard feelings, maar ik vind dat bij een dergelijk topic zulk commentaar als dit ook wel eens naar voren mag komen. normen en waarden zijn tegenwoordig voor een groot deel van de jeugd toch al een vreemd woord......[/quote:4598e58d74] Hmm, begin daar niet over. Al fietsend zie ik juiste de ouderen de meeste verkeersregels overtreden. het is heel onschuldig en verleidelijk, dat besef ik wel. En heel soms lijkt het me ook best acceptabel. Ergens is er toch een grens.
Link naar reactie
[quote:42bcc56d56="micky.g"]Wat mij opvalt, en waar waarschijnlijk niemand zich hier druk over maakt is dat de TS WEL nog altijd in huis van zijn vader woont en zich aan zijn huisregels heeft aan te passen naar mijn mening. Hoe lullig dat voor hem ook mag zijn.......[/quote:42bcc56d56] Als er goede redenen voor zijn wel. Ik heb er nog geen één gezien. Dus blijft voor mij gissen. Verder denk ik dat het uitgangspunt niet kan zijn dat er 1 persoon de regels bepaald.
Link naar reactie
[quote:b34de92fb3="Hans.Vosman"]Verder denk ik dat het uitgangspunt niet kan zijn dat er 1 persoon de regels bepaald.[/quote:b34de92fb3] In principe heb je gelijk, maar: Naar mijn mening is het altijd nog normaal dat de ouders de regels voor hun kinderen bepalen, in ieder geval zolang ze nog in huis wonen. En is het in dit geval naar alle waarschijnlijkheid zo dat de ouders (vader) de eigenlijke abbonements houders zijn en dus ook betalen. Misschien is het een optie om een eigen lijn te nemen voor zichzelf en die ook zelf te betalen?
Link naar reactie
Goed, om alles maar ten zijde te laten... het is al voor groten deels geregeld 8) Hij heeft laatst zijn pc meegenomen... Dus voor mij de perfecte gelegenheid om actie te ondernemen. In ieder geval, mn pc wou ik tog al een keer formateren, en die van mijn broertje was al zo'n 2 jaar niet gedaan :-? ... Dus heb ik dat beiden gedaan, en dan ben je uiteraard gewoon weer admin, ..internet aan de lan gezet, klaaaáár... Maarrrr nu heb ik nog één probleem. De router... ik kan er nog niet inkomen... Ik heb als het goed is de goeie url aangezien ik hier het wachtwoord en gebruikersnaam moet invullen... Maar dat pakt hij dus niet,..de mijne iig... Is er een manier om dat te omzeilen? aangezien we dus nu die tijden nog steeds hebben, en op de gekste momenten internet uitvalt :-? Kan ik die router resetten of iets? zodat ik er wel in kan komen, of die tijden weg zijn?
Link naar reactie
Misschien handig om merk/type router te noemen. Ik ben de draad een beetje kwijt en ook niet zoveel zin om alles opnieuw door te lezen. Vermoedelijk kan de router gereset worden. Je moet die dan wel opnieuw instellen. Hopelijk heb je de ISP informatie bij de hand (zoals wachtwoord en zo) want anders kom je verder van huis dan je was.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...