Ga naar inhoud

Nieuwe laptop valt na kwartier uit


Aanbevolen berichten

...Te vroeg gejuicht! een half uur geleden liep ik weer tegen hetzelfde probleem aan. Ik ga morgen maar weer eens bellen met Asus, want hier baal ik wel een beetje van. Ik wil best geloven dat ze hun best hebben gedaan om het goed op te lossen, maar het is gewoon knudde dat ie nu wéér terug moet. Toegegeven, het is een moeilijk reproduceerbaar probleem, want gister deed ie het prima. Maar goed, als ie eenmaal herstart is doet ie het zowieso prima. Maar eens afwachten wat ze er over zeggen. Het antwoord verschijnt weer in deze topic.
Link naar reactie
  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Dat is shit natuurlijk! Maar ja, je vermoedde zelf al dat het niet aan de cpu-koeler zelf lag. Dat vermoeden is nu helaas bevestigd. We houden elkaar op de hoogte. Trouwens, nu het probleem toch algemener lijkt, zou je kunnen proberen het probleem op te laten lossen zonder je laptop in te moeten leveren. In afwachting van de oplossing kun je er dan wel nog op werken. Groeten en sterkte, Martin
Link naar reactie
Ik heb net weer even gebeld met Asus. Ik ga 'm weer opsturen, waarna zij het moederbord in zijn geheel gaan vervangen. Ze hebben er momenteel nòg een staan met hetzelfde manco ('driemaal is scheepsrecht'?) Daarna houden ze 'm nog een paar dagen langer om hem uitgebreid te testen. Tot die van mij binnen kwam hadden ze trouwens nog niet van het probleem gehoord. Ze vinden mijn geval iig reden genoeg om 'm als een soort van 'test-case' uitgebereid te onderzoeken. Dus ik offer me maar op 'For king and country', waardoor ik 'm wat langer moet missen 8) Als ie weer terug is, dan komen hier natuurlijk weer de bevindingen!
Link naar reactie
Hallo Captain_Kansloos, Ik was juist eens aan het rondneuzen op de site van Asus, en kwam ik een update van het BIOS tegen: [url]http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=L3D[/url] Als je op More.. klikt, zie je dat het gaat om de fan. Dus, een update zou het probleem moeten verhelpen. Verbaast me alleen dat ze dit bij Asus blijkbaar zelf nog niet weten? Ik zal morgen weer eens bij Vobis langs gaan. Groeten, Martin
Link naar reactie
Tot nog toe werkt-ie goed: eergisteravond geprobeerd(direct na de update), gistermorgen en gisteravond. Heb tot nog toe geconstateerd dat de fan vanaf de eerste keer opstarten werkt, wat ie eerst niet deed. Ik ben nu even weg, maar als ik terugkom zal ik het (vandaag dan voor de eerste keer) weer proberen. Ik zal dat hier straks weer berichten. Succes, Martin
Link naar reactie
Daar ben ik weer! Ik ben er nu bijna voor 100% zeker van dat de bios-update het probleem heeft opgelost. Ook vanavond bleef hij weer mooi draaien, en hoorde ik na verloop van tijd de fan aanslaan. Ik hoop dat het bij jou ook werkt. Zo zie je maar dat ook de "echte experts" er wel eens naast kunnen zitten. Verbaast me trouwens nog steeds dat Asus (althans waar jij je laptop naar hebt opgestuurd) nog steeds niets heeft laten weten, terwijl op hun eigen website de oplossing te vinden blijkt (overigens pas vanaf 10-2-2004). Ik ben in ieder geval blij dat alles weer naar behoren blijkt te werken :D Groeten, Martin
Link naar reactie
Dat hitte probleem zijn jullie niet de enige mee! Ik heb 27 december een Fujitsu Siemens gekocht, een overjarige, P!!!@933Mhz, en nu drie weken is de hd gechrashed.Ben heb nu al vier weken kwijt, want er zat een jaar garantie op ook af fabriek. Het ding werd echt onwijs heus als ik hem op schoot gebruikte en heb dus vaak gedacht dat dit nooit goed kon zijn.Dat is nu gebleken dus. Overigens als bij mij de fan van de cpu aansloeg werd de behuizing ook een stuk koeler.Ook in de buurt van de hd dus.
Link naar reactie
[quote:6bc1804dc0="Maribex"]Daar ben ik weer! Ik ben er nu bijna voor 100% zeker van dat de bios-update het probleem heeft opgelost. Ook vanavond bleef hij weer mooi draaien, en hoorde ik na verloop van tijd de fan aanslaan.[/quote:6bc1804dc0]Dat klinkt idd allemaal erg positief. Ik heb de mijne idd ook al geflashed, en die functioneert tot op heden goed. Probleem blijft het manco moeilijk reproduceerbaar is en dat het bij mij eigenlijk zich alleen vanaf een 'koude start' voordoet. Ik ga de komende dagen iig voor zover mogelijk gewoon testen.[quote:6bc1804dc0]Ik hoop dat het bij jou ook werkt. Zo zie je maar dat ook de "echte experts" er wel eens naast kunnen zitten.[/quote:6bc1804dc0]Tja, gezien de aard van het probleem kan ik me er wel iets bij voorstellen.[quote:6bc1804dc0]Verbaast me trouwens nog steeds dat Asus (althans waar jij je laptop naar hebt opgestuurd) nog steeds niets heeft laten weten, terwijl op hun eigen website de oplossing te vinden blijkt (overigens pas vanaf 10-2-2004).[/quote:6bc1804dc0]Volgens mij is m'n laatste telefoontje iig niet geregistreerd, want ik heb nog steeds geen nieuwe formulieren om een RMa aan te vragen gemaild gekregen. Ik heb ze daar echter over teruggebeld, maar het blijkt dat ik de oude formulieren ook gewoon mag gebruiken (om een RMA aan te vragen). Ik wacht alleen eventjes met het opsturen, totdat ik allees getest heb. Pas als het probleem zich opnieuw voordoet, ga ik het spul op de post gooien.[quote:6bc1804dc0]Ik ben in ieder geval blij dat alles weer naar behoren blijkt te werken :D[/quote:6bc1804dc0]Dat kan ik me voorstellen. Ik hoop dat dat bij mij ook het geval is.
Link naar reactie
[quote:8061dfdd35="weert114"]Het ding werd echt onwijs heus als ik hem op schoot gebruikte en heb dus vaak gedacht dat dit nooit goed kon zijn.Dat is nu gebleken dus.[/quote:8061dfdd35]Ik denk dat het beetje een voorbarige conclusie is dat dat de reden is dat die HD gecrashed is. Als die HD niet tegen die hitte kan, dan zou dat eerder een ontwerp fout zijn. Ze hebben dan immers de verkeerde onderdelen gekozen. Lijkt me dat je gewoon een slecht exemplaar HD hebt getroffen.
Link naar reactie
[quote:22533e79b7="Captain_Kansloos"][quote:22533e79b7="weert114"]Het ding werd echt onwijs heus als ik hem op schoot gebruikte en heb dus vaak gedacht dat dit nooit goed kon zijn.Dat is nu gebleken dus.[/quote:22533e79b7]Ik denk dat het beetje een voorbarige conclusie is dat dat de reden is dat die HD gecrashed is. Als die HD niet tegen die hitte kan, dan zou dat eerder een ontwerp fout zijn. Ze hebben dan immers de verkeerde onderdelen gekozen. Lijkt me dat je gewoon een slecht exemplaar HD hebt getroffen.[/quote:22533e79b7] Idd ja, Hopelijk zetten ze er nu wel een goed exemplaar in.
Link naar reactie
Ik heb m'n laptop nog eens uitgebreid getest en hij lijkt zo stabiel als een huis op dit moment. Ik ga 'm iig voorlopig nog niet terugsturen. Ik heb meteen de rescue disks uitgeprobeerd en die werken prima, maar ik meteen maar een eigen backup maken, want ik ben het met o.a. de partitionering niet eens. Enfin, eind goed al goed. Martin, nogmaals bedankt voor de BIOS update tip!
Link naar reactie
[quote:d3c0b14a54="Maribex"]Gek dat je dat zegt van die partitionering; die heb ik, toen ik de eerste keer met de laptop terugging, en men nog dacht dat het een softwarefout was, ook meteen laten veranderen.[/quote:d3c0b14a54]Er worden - volgens mijn gegevens - standaard 3 partities aangemaakt: - 1 hidden FAT32 getiteld RECOVERY van een kleine 2GB - primaire FAT32 die als C: dient van pakweg 18Gb. - 1 Extended FAT32 die als D: dient van 20GB Ik wil perse NTFS, omdat dat efficienter en robuster is dan FAT32. Daarnaast wilde ik van de recovery partitie af, want daar ga ik niks mee doen. Verder moest m'n C: 10 GB groot worden en de rest (30GB) als D:. Probleem was o.a. dat de standaard conversie tool in winXP (convert d: /FS:NTFS) een partitie aanmaakt met 512 byte clusters. Dat geeft geen optimale prestaties. Met wat 'ge-PartitionMagic' en andere tools heb ik nu 2 NTFS partities van de gewenste grootte met beide 4kB clusters . Van C: maakt ik - als alles helemaal naar wens is - een Ghost image die ik als backup op CD('s) bewaar. Dat maakt de set originele CD's 'overbodig'.
Link naar reactie
[quote:bc907e7181]Ik wil perse NTFS, omdat dat efficienter en robuster is dan FAT32. Daarnaast wilde ik van de recovery partitie af, want daar ga ik niks mee doen. Verder moest m'n C: 10 GB groot worden en de rest (30GB) als D:. Probleem was o.a. dat de standaard conversie tool in winXP (convert d: /FS:NTFS) een partitie aanmaakt met 512 byte clusters. Dat geeft geen optimale prestaties. Met wat 'ge-PartitionMagic' en andere tools heb ik nu 2 NTFS partities van de gewenste grootte met beide 4kB clusters . Van C: maakt ik - als alles helemaal naar wens is - een Ghost image die ik als backup op CD('s) bewaar. Dat maakt de set originele CD's 'overbodig'. [/quote:bc907e7181] Dit gaat boven mijn pet. Ik kan hooguit wat aanklooien met Partition Magic, maar nu alles draait laat ik het voorlopig maar zo (FAT32). Die hidden partitie, kun je die gewoon verwijderen? Groeten, Martin
Link naar reactie
[quote:c49960687a="Maribex"]Dit gaat boven mijn pet. Ik kan hooguit wat aanklooien met Partition Magic, maar nu alles draait laat ik het voorlopig maar zo (FAT32). Die hidden partitie, kun je die gewoon verwijderen?[/quote:c49960687a]Ach, zo moeilijk is het allemaal niet hoor. Die hidden partitie heb ik idd gewoon weggegooid. Gek genoeg heeft het restore programma 'm daarna niet meer opnieuw aangemaakt. Ik snap eigenlijk ook niet echt waarom ie erop zat. Overigens kun je bij het restore programma aangeven of je 1 of 2 partities moet aanmaken bij het restoren.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...