Ga naar inhoud

Oude brander/cd-rw


Aanbevolen berichten

hallo allemaal, mijn opa heeft een sony brander van rond de 5 a 6 jaar oud, en hij heeft geprobeerd hier cd-rw's mee te branden, maar dat gaat niet. Waar kan dit aan liggen? Is de brander hier te oud voor? Zou een nieuwe brander dit probleem oplossen? Hij gebruikt Nero Burning ROM 6 alvast bedankt, Jeroen p.s. Ik denk dat een firmware update voor deze brander niks op zou lossen, omdat er waarschijnlijk geen firmware meer beschikbaar is voor zo'n oude brander.
Link naar reactie
[quote:ae3363d89f="PS"]Bij cd-rw's heb je zogenaamde highspeed-schijfjes, deze ondersteunen alleen branders van 4x of sneller herschrijven. Aangezien die brander 5 a 6 jaar oud is, zal deze waarschijnlijk niet op 4x kunnen herschrijven. In dat geval moet je dus ook echt schijfjes hebben die vanaf 1x branden.[/quote:ae3363d89f] was je lekker voor :lol: :D , turbo toetsenbord met intercooler
Link naar reactie
[quote:8714849b6f="PS"]Master/slave is zo'n [b:8714849b6f]dingetje[/b:8714849b6f] op de achterkant van de brander dat je heen en weer moet zetten, die nieuwe moet dus gewoon op dezelfde instelling komen te staan als degene die eruit komt.[/quote:8714849b6f]Zo'n dingetje heet dus een jumper :) . Je kunt altijd in je POST scherm zien of de brander herkend wordt. Als de jumper niet goed staat wordt waarschijnlijk de brander niet weergegeven in dat scherm (en in het ergste geval boot je PC niet verder).
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...