Ga naar inhoud

Laptop niks doen :cry:


Aanbevolen berichten

Hallo lezers, Ik heb thuis een laptop je staan. Het is een IMPAQ laptop. Het probleem: Als ik hem aanzet, dan blijft het beeld gewoon zwart. Ik zie wel op een klein schermpje onder het grote LCD scherm staan een kraantje, en een batterij. Ik hoor ook de hardeschijf draaien. Ik hoor verder helemaal niks, en ik zie ook niks. Ik kan hem wel gewoon uitzetten met de knop. De processor word ook warm dus die is niet stuk (waarschijnlijk). Is deze laptop nog te maken? Ik heb nu van alles al geprobeerd, maar niks lukt. -Ik heb heb de kabel gecontroleerd van het LCD-scherm. -Ik heb gekeken of alles binnenin de laptop goed zit. -Ik heb op heel veel verschillende toetsen gedrukt, maar daar reageert ie niet op. Is dit dan nog te verhelpen, of kan ik dat wel vergeten. P.S. De fantilator die gaat wel draaien na een paar minuten. (net zoals normaal) P.S. Ik kan het geheugen wat erin zit niet testen. Ik heb maar een latje erin zitten van 64MB-ram. Alvast bedankt voor alle reacties. -----> Hopelijk kan ik hem nog wel werkend krijgen. Is er anders nog een nieuw onderdeel in te zetten? Voor een nieuwe Laptop heb ik dus GEEN geld :cry:
Link naar reactie
Ik heb helaas geen verstand van laptops, maar de lochica die in zo'n geval bij een desktop gevolgd kan worden werkt hier mischien ook: Haal eerstens alle onnodige klimbim uit de PC die je strikt niet nodig hebt voor de werking ervan ie: geluidskaart, modem, evt video insteekkaart wanneer er ook on-board video is etc. Probeer de HD te testen (bijv. in andere PC) of in slechtste geval een format en re-install uit te voeren. Je HD kan beschadigde sectoren hebben waardoor het opstartproces gaandeweg staakt. De opmerking van Spidernet slaat zeker hout. De batterijen van laptops laten het op den duur afweten waardoor ze alleen nog op netspanning correct functioneerd. Hopelijk je toch iets te hebben geholpen, succes
Link naar reactie
[quote:5f8e3aca30="spiderned"]Heb je hem draaien op de batterij of via een netsnoer?[/quote:5f8e3aca30] Ik heb dat dus ookal geprobeerd. Ik heb gisteravond de CMOS Batterij eruit gehaald, dus ik ga zo dadelijk kijken wat ie doet. [quote:5f8e3aca30]Haal eerstens alle onnodige klimbim uit de PC die je strikt niet nodig hebt voor de werking ervan ie: geluidskaart, modem, evt video insteekkaart wanneer er ook on-board video is etc. Probeer de HD te testen (bijv. in andere PC) of in slechtste geval een format en re-install uit te voeren. Je HD kan beschadigde sectoren hebben waardoor het opstartproces gaandeweg staakt. De opmerking van Spidernet slaat zeker hout. De batterijen van laptops laten het op den duur afweten waardoor ze alleen nog op netspanning correct functioneerd. [/quote:5f8e3aca30] Het is een laptop hardeschijf die erin zit, dus hoe kan ik hem dan gaan testen op een andere PC?? Ik heb alleen een losse CD-rom speler, hardeschijf, en diskette station. Videokaart die zit op-board. USB zit on-board, Geluidskaart etc. zit allemaal on-board. Die zal ik er dan wel niet uit kunnen . Je hebt me toch wel een beetje op weg geholpen. Ik ga nu eens de cd-rom speler etc. eruit halen. (Alles wat ik eruit kan halen :lol: )
Link naar reactie
[quote:c30c4be546="derkdejong"]staat het laptop scherm wel aan? vaak kun je dat uitzetten met een combinatie van een extra functietoets (heet fn of zoiets) in combinatie met een van de gewone functietoetsen (vaak f4). doet ie het wel met een gewoon beeldscherm aangesloten?[/quote:c30c4be546] Nee, dan blijft het scherm ook gewoon ZWART. Ik heb al eens FN geprobeerd en dan met veel toetsen geporbeerd, maar helaas, hij reageert er dus helemaal niet op. :cry:
Link naar reactie
Ja dat zou best kunnen, ik denk het haast wel. Ik zal je een raad geven: breng je laptop weg en ga er niet in knutsellen als je niet weet om te gaan met de elektro-statische regels! het kan ook zijn dat je zonder te weten al iets gemold hebt omdat je geladen bent. Mocht je dit wel allemaal weten en ben je zorgvuldig geweest bij het openen van je laptop is het nu gewoon raadzaam om het even weg te brengen naar een winkel. Het is naar omdat elk onderdeel van een laptop gewoon duur is. Als je niet de juiste middelen in huis hebt is het gewoon raadzaam om hem even weg te brengen toch? Veel succes verder en we horen het wel
Link naar reactie
[quote:02b6ea368a="Alexander Online"][quote:02b6ea368a="FTPserver"] Het is een laptop hardeschijf die erin zit, dus hoe kan ik hem dan gaan testen op een andere PC?? [/quote:02b6ea368a] Volgens mij hebben laptop hardeschijven oook een IDE aansluiting, de HD is alleen 2.5" ipv 3.5".[/quote:02b6ea368a] Ehh dat maakt wel degelijk uit zijn speciale verloopstukken te krijgen want je zit met de stroom! mzzl 8)
Link naar reactie
[quote:a4eeeb8617="clubcaramba"]Ja dat zou best kunnen, ik denk het haast wel. Ik zal je een raad geven: breng je laptop weg en ga er niet in knutsellen als je niet weet om te gaan met de elektro-statische regels! het kan ook zijn dat je zonder te weten al iets gemold hebt omdat je geladen bent. Mocht je dit wel allemaal weten en ben je zorgvuldig geweest bij het openen van je laptop is het nu gewoon raadzaam om het even weg te brengen naar een winkel. Het is naar omdat elk onderdeel van een laptop gewoon duur is. Als je niet de juiste middelen in huis hebt is het gewoon raadzaam om hem even weg te brengen toch? Veel succes verder en we horen het wel[/quote:a4eeeb8617] Hoe duur zou dat kosten. :-? Ik heb namelijk geen garantie meer op dat ding, en het is een Pentium II laptop geloof ik. Of een K6. :-? Volgens mij gaat dat dan dus wel geld kosten :-?
Link naar reactie
[quote:0bc4a117ec="FTPserver"]Ik heb nu een gewone PC monitor erop aangesloten, maar het lampje van die monitor staat gewoon op orange, en als ie dus wel een signaal gaat ie groen branden. Kan de videokaart misschien kapot zijn?????[/quote:0bc4a117ec] Als je er een externe monitor op aan sluit moet je die weer aan kunnen schakelen met de FN toets en dan geloof ik F4.. Als hij het dan niet doet is denk ik je laptop kapot...... en kun je inderdaad beter op een dumdag een keertje een laptop op de kop proberen te tikken waar je dan weer je hd en geheugen in kunt zetten zodat je weer een volledig werkende pc hebt.. Laptop laten maken is vaak een dure aangelegenheid.. suc6 Jos
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...