Ga naar inhoud

Geen beeld, (bijna) alles al vernieuwd!


Aanbevolen berichten

Voor een kennis probeer ik zijn 3 jaar oude packard bell te repareren. Het beeld viel steeds weg. Inmiddels heb ik werkelijk alles al geprobeerd, andere hdd, andere kabels, andere processor, andere voeding, en nu zelfs ook een nieuw mobo erin gezet. Maar.... nog steeds geen beeld. Ook al uiteraard een andere monitor geprobeerd. Wat zie ik nu nog over het hoofd? Wie het weet mag het zeggen..
Link naar reactie
Ik heb een nieuw asrock k7vm2 mobo met een vga poort onboard. Zowel de vga poort als een ingestoken agp videokaart, (verschillende!) geven nog steeds geen beeld. Voeding werkt, koeler werkt, maar ik zie niks, kan daarom ook niet in de bios komen. Vervelend probleem. Overigens had hij het zelfde met het vorige mobo. Dus ligt de oplossoing niet in het moederbord.
Link naar reactie
Heb hier drie verschillende agp kaarten liggen, die allemaal goed werken. Ik heb ze allemaal geprobeerd. Daar zit het dus niet in, ook niet in het mobo of in de processor. Twee verschillende voedingen geprobeerd, volgens mij ligt het ook niet daaraan, monitor werkt goed op anndere pc. Het is een kwestie van strepen. Wat blijft er nog over om te proberen.
Link naar reactie
[quote:36e518c247="Henk Bakker"]Het beeld viel steeds weg. Inmiddels heb ik werkelijk alles al geprobeerd, andere hdd, andere kabels, andere processor, andere voeding, en nu zelfs ook een nieuw mobo erin gezet. [/quote:36e518c247] Het geheugen heb je nog niet genoemd :-?. BIj het wegvallen van beeld denk ik het eerste aan een slechte connector/kabel. Hoewel zo'n betje alles geprobeerd is, moet dit soort dingen zeer gestructureerd aangepakt worden. Als het wegvallen tijdelijk is, dan lijkt me de computer verder okay en lijkt het aan de video kaart, monitor en/of kabel te liggen. Als het systeem opnieuw opgestart moet worden dan is er dus ergens een hardware probleem. Als ik het zo kijk, zou ik helemaal opnieuw beginnen. Vervolgens alleen onderdelen wisselen die 100% okay zijn cq. of en de oude onderdelen uiteraard testen op een ander systeem, inclusief de monitor en kabel. En anders ga ik toch echt in spoken geloven ...
Link naar reactie
DDR geheugen is een verhaal apart, die modules moeten per 2 geinstalleerd worden en dan ook nog eens van dezelfde capaciteit enz. Bovendien moeten beide bankjes gevuld zijn. Ik heb n.l. zelf ook een machine met DDR geheugen, daar zit nu 128 Mb in en ik ben nog op zoek naar meer geheugen. Nu zijn er 2 bankjes gevuld met de 128 Mb modules en de andere 2 zijn vrij, alleen zitten daar lege modules in. En ja, het juiste type en snelheid wat geschikt is voor jouw PC. Groetjes, Richard.
Link naar reactie
DDR modules worden altijd per 2 geleverd. Als het goed is heb je nu 2 modules die samen 256 Mb zijn. In de computer zitten meestal 2 bankjes van 2 sleuven, in het ene bankje moeten dus de beide 256 Mb (a 128 Mb) modules en in het andere bankje kun je 2 andere modules plaatsen, hoeft niet speciaal 256 Mb te zijn, mag ook in totaal 128 zijn of 512. Maar het komt er dus op neer dat ALLE bankjes gevuld moeten zijn, hetzij met geheugenmodules of met lege dummy's. Kijk anders even op www.geheugen.com voor meer uitleg en informatie. Groetjes, Richard.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...