Ga naar inhoud

Signaalversterker: waar te plaatsen?


Aanbevolen berichten

neem ook in gedachten dat er ergens ook een slechte verbinding kan zitten he... heb vaak zat klanten die dan terug komen, en zeggen dat zo'n versterker ook niet helpt, maar dat het alleen maar erger wordt. die dingen versterken het signaal zoals het is, zit er dus een slechte verbinding tussen waardoor het signaal slecht is, dan zal de versterker dit alleen nog maar verslechteren :wink:
Link naar reactie
Als je goede kwaliteit televisiesignaal wilt moet je absoluut metalen pluggen gebruiken. Maar ook daar zit nog verschil in. Je hebt de goede van Hirschmann en een namaak versie ervan. Deze zien er bijna hetzelfde uit, maar qua afscherming is er wel een groot verschil. ik had een grafiekje waarin dat verschil duidelijk werd. Zal hem hier wel even neerzetten als ik hem nog kan vinden. Die metalen pluggen zijn tegenwoordig steeds belangrijker omdat er steeds meer storingsbronnen bij komen he, en door die metalen pluggen komt die storing niet zomaar heen. Als je het echt goed wilt doen moet je goede dikke dubbel afgeschermde kabel nemen, met de goede pluggen (Hirschmann Kokwi 3 en Koswi 3) Ook de splitters moet je dan niet van die standaard t stukjes voor gebruiken. Kijk anders even naar deze bestanden. Die geven aan hoe je je kabel-systeem het beste kunt aanleggen. [url]http://www.radiocentrum.com/downloads/cai_installatie.html[/url] [url]http://www.radiocentrum.com/downloads/consumentenfolder.pdf[/url] [url]http://www.radiocentrum.com/downloads/hirschmann_aansluitschema.pdf[/url] [url]http://www.radiocentrum.com/downloads/montagekokwi.pdf[/url]
Link naar reactie
[quote:f527eba02f="trukendoos"]Waar je kabel binnenkomt is de beste plek, je signaal wordt dan versterkt voordat het verder gestuurd wordt.[/quote:f527eba02f] Ik heb niet zo heel veel verstand van signaalversterking, maar als je ff logisch nadenk zou je denken daar op de plek waar het signaal zwak is. En dat lijkt me dan niet de plek waar het signaal binnen komt. [quote:f527eba02f="trukendoos"] PLaats je het ding bij je pc is het signaal al verzwakt, valt er niet zoveel te versterken ;)[/quote:f527eba02f] Maar dat is dan toch de bedoeling van signaalversterking.
Link naar reactie
[quote:e2e3001633="trukendoos"] PLaats je het ding bij je pc is het signaal al verzwakt, valt er niet zoveel te versterken ;)[/quote:e2e3001633] Maar dat is dan toch de bedoeling van signaalversterking.[/quote] Een verzwakt signaal bevat veel ruis, als je dit gaat versterken, vergroot je ook het aandeel ruis; met een slecht signaal als gevolg.
Link naar reactie
Ja dat klopt ten dele, als je het verhaal van spiderned gebruikt wat betreft het gedeeltelijke filteren en het verhaal van Eddy X over het nut van een slecht singnaal versterken heb je de oplossing lijkt me ;-) Je kan hem bijv in de meterkast plaatsen (waar de kabel meestal het eerste boven de grond komt). Hij versterkt dan het signaal gemiddeld makkelijk door de rest van het huis heen. Je kan hem ook ergen halverwege plaatsen, aan het einde zal het denk ik niet meer zo geweldig veel effect hebben, dan kom je inderdaad op Eddy X zijn verhaal uit.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...