Ga naar inhoud

Maximale HDD temperatuur?


Aanbevolen berichten

Hoi, Ik zou graag willen weten wat de temperatuur van een harddisk maximaal mag zijn voordat dat schadelijk kan zijn voor de schijf. Ik heb twee Maxtor 7200 rpm schijven, één van 40 GB en één van 80 GB. Als mijn PC net gestart is, zijn ze rond de 30 graden, na een paar uurtjes loopt dit op tot de 50 graden en vaak nog iets hoger. Ik voel er niet zo veel voor om een extra koeling erbij te plaatsen, tenzij dit echt noodzakelijk is. Wat vinden jullie?
Link naar reactie
50 graden is prima te doen hoor, de mijne worden na verloop van tijd ook rond de 50/60 graden. Dat neemt niet weg dat als je meer cooling gaat aanbrengen de levensduur van de HD waarschijnlijk veel langer wordt. Maakt dus voor jezelf een afweging van de kosten. Meer cooling is (waarschijnlijk) langere levensduur, maar ook meer herrie. Geen cooling is vaak hogere temp in je kast dus andere onderdelen die daar weer last van kunnen krijgen, maar het kost je dan verder in ieder gaval niets.
Link naar reactie
Ik heb met een programmaatje gemeten hoe heet mijn hdd nou is. Ik heb een [url=http://www.digit-life.com/articles2/maxtor-6y080l0/]maxtor[/url]. Met het [url=http://private.peterlink.ru/tochinov/]eerste[/url] programmaatje meet ik een temperatuur van 31 graden. Bij dit programmaatje staat dat de critical temp 41 graden is. [url=http://www.webattack.com/download/dlhddtemppro.html]Tweede programma[/url] meet precies hetzelfde. De pc staat nu op dit moment net 4 uur aan. (gemeten aan tijd van connectie internet) Het is denk wel aan te raden om er een cooler bij te plaatsen zoals wisja zegt.
Link naar reactie
[quote:23c5649f14="oeroe"]Ik heb met een programmaatje gemeten hoe heet mijn hdd nou is. Ik heb een [url=http://www.digit-life.com/articles2/maxtor-6y080l0/]maxtor[/url]. Met het [url=http://private.peterlink.ru/tochinov/]eerste[/url] programmaatje meet ik een temperatuur van 31 graden. Bij dit programmaatje staat dat de critical temp 41 graden is. [url=http://www.webattack.com/download/dlhddtemppro.html]Tweede programma[/url] meet precies hetzelfde. De pc staat nu op dit moment net 4 uur aan. (gemeten aan tijd van connectie internet) Het is denk wel aan te raden om er een cooler bij te plaatsen zoals wisja zegt.[/quote:23c5649f14] heeft dit niet te maken welk merk erin zit de mijne een wd 30 gig heb ik gemeten met proggie van jou en de mijne heeft een schijf cooler en toch nog 51 gr dus mijn vermoeden is dat het per merk en grote van schijf afhankelijk is er is mischien een standaard voor temp van de schijven maar ik heb nog niet gevonden op web? :lol: :o :roll:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...