Ga naar inhoud

Sony DCR-TRV16e (handycam) Gebruiken als webcam?


Aanbevolen berichten

Beste forummers, Op mijn oude pc (windows 98se) draaide de webcam functie prima. Usb kabeltje inpluggen netmeeting opstarten en klaar. In xp werkt dit echter niet... Het beeld blijft zwart. Heb de usb driver geinstalleerd (eerst alle andere usb kabels los gekoppeld) en er staat dat hij met succes is geinstalleerd en het apparaat zal werken. Dit is echter niet het geval... Iemand enig id? Verder vraag ik mij af of je ook de camera als webcam kunt gebruiken via een firewire kaartje. Als ik de camera aankoppel krijg ik overal beeld. (ulead, moviemaker etc etc) Als ik dan echter netmeeting (of een ander cam programma danwel website) start krijg ik weer geen beeld. Iemand een id? Plz help!!!
Link naar reactie
update: Als ik hem handmatig probeer te installeren (windows xp) (Wizard camera toevoegen) dan staat er helemaal geen sony in dat lijstje. Als je op bladeren drukt zoekt hij naar een .inf file. In de drivers (usb driver van de sony site) staat helemaal geen .inf file. Grr ik word gek! [edit] Ik wil dus zeg maar dat hij gewoon in deze computer komt te staan. Zoals je bijvoorbeeld uit dat lisjtje een kodac camera kunt selecteren wil ik daar mijn sony cam neerzetten alleen staan ie niet in dat verrekte lijstje!!! [edit 2] Ik kan ook geen e-mail adres vinden om contact op te nemen met sony betreffende dit onderwerp... Iemand enige informatie? Groetjes
Link naar reactie
Onderstaand heb ik uit het Dutch DV-In forum : Het is mogelijk, kost alleen wat download-tijd ... 1. download een video capture programma (zonder overlay), bijv. de freeware PH3 vanaf http://www.specwareinc.com/peephole/ 2. download de 30-day trial van camtasia vanaf http://www.camtasia.com/ 3. installeer beide programma's 4. met PH3 via de standaard microsoft of TI-driver video capturen van je camera 5. camtasia instellen op "live" (TSCC codec), zorgen dat het capturegebied over videoimage van PH3 valt 6. met bv. netmeeting (2.11 of 3.01) kun je nu de TSCC codec selecteren, en voila, je hebt beeld (wel kiezen voor grootste formaat in netmeeting) 7. elk programma waarbij je de video codec kan kiezen kun je nu hiermee gebruiken 8. nadeel: 30 dagen, dan verloopt de licence op camtasia ... ik ben nog steeds op zoek naar andere, even goeie, capture programma's for free ... Of download http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q310507 als je tenminste XP hebt, dan kun je je DV-cam als webcam gebruiken in messenger.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...