Ga naar inhoud

Muis niet herkend onder win 98(second edition)


Aanbevolen berichten

Systeem: win 98(second edition) Er waren problemen met de muis, linkermuisknop werkte niet meer. (beetje onhandig, niet? ..hehheh) Nieuwe muis aangesloten met verlooopje van ps2 naar serieel.( is aansluiting op de pc nl) Windows zegt na opstarten geen muis aangetroffen te hebben. weer Andere muis aangesloten. Deze is standaard al serieel, dus geen verloopje. zelfde verhaal ???
Link naar reactie
heb zelf met oude PC ook vergelijkbaar probleem meegemaakt. Toen ik windows handmatig naar nieuwe hardware liet zoeken werd de seriele muis wel gevonden. O en die verloopjes van PS/2 naar serieel zijn vaak merkgebonden. Dus als je een universeel verloopje heb kan t best zijn dat die met bep. types muizen niet werkt.
Link naar reactie
Als het goed is kun je de waarschuwing gewoon wegklikken en vervolgens de seriele muis gewoon installeren. Je krijgt dan in het configuratiescherm twee muizen (seriele en ps2). Om een vage reden wil windows namelijk altijd een ps2 muis hebben, ook als die niet aangesloten is. Er staat bij de ps2 muis wel een geel vraagteken met de opmerking dat het betreffende apparaat niet goed aangesloten is of de driver niet is geinstalleerd. Je hoort nu gewoon een werkende muis te hebben. En als je beide muizen laat staan krijg je ook de opmerking "muis niet gevonden" niet meer terug.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...