Ga naar inhoud

nare performance problemen.


Aanbevolen berichten

Ik weet helaas zelf niet zo goed waar te beginnen, maar goed, een poging. Mijn configuratie lijkt nogal wat moeite te hebben met bepaalde (niet alle) (zware) taken. Het installeren van een spel als Morrowind bijvoorbeeld (legaal!) lukt niet, bij een vriend wel, dus de cd is goed. De foutmeldingen doen mij vreemd aan, misschien zegt het jullie iets, zie onder. Ook bij het uitpakken van grote en veel Winrar-volumes problemen: Winrar kan goed zo'n 3 uur staan te stampen, waar een kennis met mindere hardware in 5 minuten klaar is. Soms begint de machine midden in die taken spontaan te rebooten. Ik dacht eerst aan het geheugen, aangezien ik toch over nieuwe drivers beschik, hoewel misschien niet altijd digitaal ondertekend. Ik heb een [url=http://hcidesign.com/memtest/]memtest[/url] gedraaid van HCI, maar dat leverde geen foutmeldingen op. De Dimms heb ik afzonderlijk en samen gedraaid, de fouten blijven, geen merkconflicten dus. Wie weet nog iets? Zie ik iets over het hoofd, kan ik nog iets testen? b.v.d. [img:103c965899]http://home.hccnet.nl/m.koot/foutmw1.jpg[/img:103c965899] [img:103c965899]http://home.hccnet.nl/m.koot/foutmw2.jpg[/img:103c965899]
Link naar reactie
[quote:59c17ae972="spiderned"]Jij heb dus windowsXP, maar wat heb die vriend voor besturingssysteem?[/quote:59c17ae972]Heeft hij ook, ja. Ik heb zelf afgelopen jaar e.e.a. in lopen bouwen: een firewirekaart, 2e netwerkkaart, 2e harde schijf, nieuwe videokaart, meer geheugen, maar bijvoorbeeld geen extra fan. Zonder jullie nou iets aan te praten, raakt de boel niet een beetje oververhit in de mediumtower? En nog iets, Sisoft Sandra geeft altijd wel veel suggesties, maar met de meeste kan ik niet veel, nogal vaag. Zijn er ook pakketten die probleemgericht werken?
Link naar reactie
[quote:31dbca63b8="egslim"]Probeer eens een geheugentest te runnen, soms is het geheugen "versleten" na een bepaalde tijd. Controleer de temperatuur en de voltages na zware belasting. Voor meer informatie over hóe je dat kunt doen, lees de faq van het Moederborden subforum.[/quote:31dbca63b8][quote:31dbca63b8="no_name"]Misschien draai je te lang op deze windows installatie. Op een gegeven moment vroeg of laat zit alles een keer muur vast.[/quote:31dbca63b8]Zoals ik al aangaf, een memtest heb ik al gedaan: geen bijzonderheden en de installatie is 1 week oud. Dat van die temperatuur zal ik eens nalezen. WIN9x is geen optie: ik ben een verwende XP-gebruiker en bovendien ben/was ik die blauwe schermen behoorlijk zat. Intussen heb ik [url=http://service.futuremark.com/compare?pcm=974935]PCMark2002[/url] gedraaid, misschien kunnen jullie er chocola van maken. Ik (nog) niet. Ik ga nu nog proberen de 4in1 drivers eraf te slopen, met prime95 het geheugen nogmaals testen, en alle talloze IRQ-conflicten proberen weg te nemen. Alles zit op 11 en dat kan nooit bevorderlijk zijn voor het systeem: IRQ 11 Systeem dat voldoet aan Microsoft ACPI IRQ 11 RADEON 9000 Series IRQ 11 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller IRQ 11 VIA Rev 5 of later USB universele host-controller IRQ 11 VIA AC'97 Audio-controller (WDM) IRQ 11 Realtek RTL8139/810X Family Fast Ethernet NIC IRQ 11 100/10M Ethernet PCI Adapter IRQ 11 Creative SB Live! series(WDM) IRQ 11 VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Link naar reactie
:o Ik had eerst dus ook 7 apparaten op IRQ 5 staan, maar met een beetje schuiven van de kaarten kun je iig een stuk minder op 11 krijgen. Een kaart veranderen kan al genoeg zijn. Let wel op dat je de kaart(en) die je gaat verplaatsen eerst verwijderd in apparaatbeheer. Ik heb nu 6 NIC's staan die ik er niet af krijg door het schuiven met mijn netwerkaarten. (Ik gebruik 5 en 6.) Verder weet ik het dus ook niet, zoals je al had gemerkt. Temperaturen kun je meten met de progjes die in "Sticky: Lees dit eerst voor je een topic opent" worden genoemd. PcMark is bedoeld om te meten hoe goed je pc is met zwaardere officetoepassingen. Het is toch wel grappig om te zien dat sommige gebruikers van dit forum alleen de titel van een topic lezen en misschien een stukje van de inleiding en een antwoord gaan geven. Ik heb ze niet geteld maar ik geloof dat er 3 oplossingen werden gegeven die je zelf al had geprobeerd.
Link naar reactie
[quote:377c73f0c5="Robertstam"]:o Ik had eerst dus ook 7 apparaten op IRQ 5 staan, maar met een beetje schuiven van de kaarten kun je iig een stuk minder op 11 krijgen. Een kaart veranderen kan al genoeg zijn. Let wel op dat je de kaart(en) die je gaat verplaatsen eerst verwijderd in apparaatbeheer. Temperaturen kun je meten met de progjes die in "Sticky: Lees dit eerst voor je een topic opent" worden genoemd.[/quote:377c73f0c5]De reacties komen uit een goed hart, denk ik dan maar :-) Inmiddels heb ik idd dat faq eens gelezen, kan nooit kwaad, en daarna de temperatuur gemeten en andermaal een geheugentest gedaan. Geen bijzonderheden. En idd, PCMark is leuk, maar heeft met mijn probleem niets te maken. Het zijn die %&%$#$ interrupts die het hem doen. Het bewijs: ik heb nu bijna alle kaarten eruit en de problemen [i:377c73f0c5]lijken[/i:377c73f0c5] weg te zijn. Maar alles eruit slopen is natuurlijk geen oplossing en bovendien, ik was nou net zo blij met die specifieke volgorde van kaarten ivm een ander probleem dat ik had met [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=60299&highlight=]videocapturen[/url], dat nou net na een half jaar ellende was opgelost. In een andere posting zag ik nog staan, dat ik bijvoorbeeld nog kan proberen ACPI uit te schakelen in het BIOS en vervolgens alle interrupts handmatig in te stellen. Hell of a job en geen zin in eigenlijk.
Link naar reactie
[quote:3666c450ca="casinowit"]probeer het eens in de compabiliteits modus van WIN 98 of ME :roll:[/quote:3666c450ca]nah, het is de hardware: ik heb alle kaarten in- en uitgestoken en combinaties geprobeerd -daar gaat weer een middag :-( - en ik heb de boosdoener te pakken: soundblaster live 5.1 Die deelt hetzelfde interrupt als de videokaart en vele anderen. Of misschien zijn het de drivers. Ik kijk wel.
Link naar reactie
Wat bij mij (schijnt) te helpen is Plug and Play aware OS uit te zetten in de bios, 'k weet niet precies hoe het heet, maar dat moest volgens vriend "Hans" uitstaan bij Windows XP. En het was ook al eerder gezegd, Creative kaarten zijn erg hebberig en willen een EIGEN IRQ. :evil: [quote:e279d1be77]De reacties komen uit een goed hart, denk ik dan maar. [/quote:e279d1be77] Thx, ik voel me vereerd. :wink:
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...