Ga naar inhoud

vrees voor hd...


Aanbevolen berichten

[quote:342711d9ff="Jakobvk"]Mijn hd is onderweg naar een kast op zolder en ik wil m een heeeeele lange tijd niet zien :lol:[/quote:342711d9ff] ja, stuur hem maar deze kant op. Alle grote IBM/Seagate/WD geven 3 jaar garantie. Check hier of je nog garantie hebt, waarschijnlijk wel. [url]http://websupport.wdc.com/websupport/clearexp_scripts/warrantystart.asp[/url] Heb zo eens voor een weggegooide 2,1 gig schijf (uit de prullebak gevist) van 2,5 jaar oud een nieuw 13 gig terug gehad. Kosten 23 gulden voor het opsturen! Allen maxtor gaat per 1 oktober a.s. terug naar 3 jaar :evil:
Link naar reactie
jolo ik bedoelde inderdaad passes ik heb de backup's all gemaakt en een groot gedeelte al verwijderd van de overige partities, vandaag heb ik hem nog een keer getest. 1.installation confirmatation is correctly. 2.basic quick {90 sec} test is correctly. 3.advanced test is correctly. 4.burn in test 2 passes,hdd maakt weer veel lawaai. 5.advanced test weer herhaald,warning bad errors. morgen zal ik hem 10 passes laten maken en vervolgens de write disk pack laten uitvoeren,een nieuw asfalt laagje is nooit weg. The cyberpope [gave naam ] bedankt voor je reactie ik ben naar de site geweest vervolgens op de hdd gekeken wat blijkt nu ik heb geen 12 numeric characters naast de bar code het zijn er maar 8 dit vind ik niet zo'n ramp op het plaatje staat nl. MANUF. 06 jul 2000. .WAR EIND OCT 03 ik neem aan dat dit de garantieperiode is,als de hdd niet meer is te herstellen naar welk adres moet ik hem dan opsturen is het in nederland of in het buitenland. :oops: Ik laat het nog wel weten hoe de test is afgelopen.
Link naar reactie
[quote:347d56c4d7="J.A.Maurer"]1.installation confirmatation is correctly. 2.basic quick {90 sec} test is correctly. 3.advanced test is correctly. 4.burn in test 2 passes,hdd maakt weer veel lawaai. [/quote:347d56c4d7]Weet je zeker dat al die lawaai van de harddisk is? Heb je getest met open behuizing? bedoel je dat je harddisk in test 4 meer lawaai maakt dan in test 3? Ik heb een Quantum Fireball CR8.4A harddisk. Ik kan 'm alleen wat geluid horen maken tijdens de basic quik test. Tijdens de advanced - en de burn in test hoor ik 'm niet. Als ik met open behuizing vlakbij de harddisk luister, hoor ik alleen wat zacht gezoem. De ventilatoren van de CPU (Pentium II) overstemmen het. Het lawaai die je harddisk produceert mag in ieder geval niet schurend zijn. Maar je heb dus nog geen SMART warnings gehad? [quote:347d56c4d7] 5.advanced test weer herhaald,warning bad errors. morgen zal ik hem 10 passes laten maken en vervolgens de write disk pack laten uitvoeren,een nieuw asfalt laagje is nooit weg.[/quote:347d56c4d7]Tja, in 1997 had ik met een 850 MB WDC haddisk toen deze ongeveer 1,5 jaar oud was, dat plotseling alle partities verdwenen. En dat 3 maal per week. De WDC Diagnostic test was ok. In dit geval bracht inderdaad de low level format uitkomst. Na de low level format zijn de partities niet meer verdwenen. :wink: De info over garantie en opsturen van je harddisk vind je hier http://www.maxtor.com/en/support/service/index.htm
Link naar reactie
Het klik/klak geluid komt zeer zeker uit de hd de behuizing is ook open [van de pc] en inderdaad de ene keer maakt hij lawaai bij test 3 geeft dan ook een WARNING BAD ERRORS de andere keer weer niet maar dan weer bij test 4 [burn in test] geeft dan ook aan WARNING BAD ERRORS ,maakt ook geen schurend geluid,de hd hoor je gewoon niet als hij niet klik /klak doet,ik heb je advies opgevolgd ik had de C+D+E partitie leeg gemaakt met format ,op F:staat nog w2000 daarna de advanced test gedaan met 10 passes,deze keer geen bad errors toen wilde ik de write disk pack uitvoeren hierbij word om bevestiging gevraagd [ type YES followed by <enter> to begin the test,or any other key followed to abort] !!!! nou dat lukt dus mooi niet volgens mij werken alleen de esc. en enter knop. Ik type YES en dan <enter> zegt hij vrolijk YOU HAVE ABORTED THE TEST,de enige toetsen welke werken zijn de esc+<enter> na de test wilde ik w98 installeren op C: dit lukte ook niet meer tijdens de setup kwam iedere keer de melding beschadigd setup-bestand [ . CAB ] gevonden vervolgens geprobeerd om 98se te installeren tijdens de setup kreeg ik de melding dat ik de setup had gestopt?????telkens weer. Daarna w2000 geinstalleerd dat ging probleemloos :o .Dit moest ik wel doen want tijdens het op starten zag hij geen OS. Jammer dat de write disk pack niet lukte,ik was al zover. Groet Jac
Link naar reactie
J.A.Maurer, zijn die klik/klak erg luid? Of is het meer een luide tik? En die Warning bad error is dat met een foutcode? En wat die Write disk pack betreft, heb je die YES wel in hoofdletters getypt? Bij mij werkt het wel. (Na mijn data te hebben gebackuped naar een andere PC) Die Quatum CR 8.4GB Maxtor van mij is zelfs 3 en een kwart jaar oud. Write disk pack is inmiddels voltooit: been re-written with zeros. :) En wat de Windows 98 cd betreft, wellicht lees problemen met de cd-rom. Probeer de cab bestanden uit de win98 directory te copiëren naar een directory op de harde schijf met de naam c:\win98cd en vanuit daar te installeren. :roll:
Link naar reactie
Je vroeg de laatste keer ofdat ik een schurend geluid hoorde ,ik heb met mijn oor op de hd geluisterd wat blijkt normaal gezoem toen plotseling een van zacht naar hard oplopend schurend geluid en daar was hij weer de klik klak,is het dan toch een mechanisch probleem ? Inmiddels staat w98se via een backup cd met ghost gemaakt er weer op, Wat de write disk pack betreft deze had ik ook met hoofdletters geprobeerd. Als blijkt dat het een mechanisch probleem is kan hij maar beter opgestuurd worden op de hdd staat MANUF 06 jul 2000--------WAR EIND OCT 03 dus de garantie is nog niet verlopen.
Link naar reactie
[quote:86052951e6="J.A.Maurer"]Je vroeg de laatste keer ofdat ik een schurend geluid hoorde ,ik heb met mijn oor op de hd geluisterd wat blijkt normaal gezoem toen plotseling een van zacht naar hard oplopend schurend geluid en daar was hij weer de klik klak,is het dan toch een mechanisch probleem ? [/quote:86052951e6] Ja, daar lijkt het wel op. Heb je deze topic al gelezen? http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=69541 [quote:86052951e6] Inmiddels staat w98se via een backup cd met ghost gemaakt er weer op, Wat de write disk pack betreft deze had ik ook met hoofdletters geprobeerd. Als blijkt dat het een mechanisch probleem is kan hij maar beter opgestuurd worden op de hdd staat MANUF 06 jul 2000--------WAR EIND OCT 03 dus de garantie is nog niet verlopen. [/quote:86052951e6] Inderdaad, maar dan wel volgens de instrukties van Maxtor. Dus nadat je van Maxtor een RMA nummer hebt verkregen. :wink:
Link naar reactie
[quote:d95c091311="J.A.Maurer"]zaterdag wil ik een andere hd kopen ik wil de western caviar WD800JB aanschaffen,intussen kan de maxtor voor reparatie opgestuurd worden,daarna gebruik ik hem als 2e hd voor opslag.[/quote:d95c091311] J.A.Maurer, dat is in ieder geval een goede keus. Ik heb zelf ook een WDC harddisk van 80 GB maar dan met Buffer Size 2MB. Die kocht ik in december 2001. En deze werkt tot nu toe nog steeds probleemloos. En die Maxtor is inderdaad te gebruiken als 2e hd voor opslag, bijvoorbeeld voor Mp3's. Maar belangrijke data kan altijd nog het beste worden gebackuped naar een extern backup media zoals cd-r of eventueel zip disks. :wink:
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...