Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Probleempje.. Ik download 'n film via uTorrent als .avi bestand. De subtitles zoek ik erbij als .srt bestand op een aparte site. Allebei de bestanden geef ik dezelfde naam, dus bijvoorbeeld yesman.avi en yesman.srt Dan brand ik allebei de bestanden op 'n dvd'tje. Op de pc speelt de DVD gewoon goed af, maar op de dvd-speler speelt 'ie helemaal niks af. Wat is 't probleem en hoe kan ik dit verhelpen..?
Link naar reactie
[quote:8c55042828="Obi-wan-kenobi"]Welke DVD speler (merk + typenummer) heb je precies en ondersteunt deze expliciet .srt ondertitels voor MPEG4 bestanden? Heb je .srt ondertitels trouwens ooit werkende gezien op die DVD speler?[/quote:8c55042828] Heb .srt ondertitels nooit eerder werkend gezien op de desbetreffende DVD-speler, maar heb 't ook nooit eerder geprobeerd. Merk van DVD-speler is Sony en type is DVP SR-100. Overigens heb ik ook nog 's geprobeerd de DVD af te spelen op de DVD-speler, maar doet 'ie helemaal niks. Krijg alleen het bericht "Divx niet ondersteund", wat raar is, aangezien er naast het typenummer op de DVD-speler zelf "Divx" staat. Of heeft dat er niks mee te maken..? :chinrub:
Link naar reactie
In de handleiding op pagina 27 staat dit: http://www.sony.nl/product/dvd-player/dvp-sr100#pageType=manual • Wanneer er geen DivX-videobestanden op de DATA-disc staan, verschijnt er een bericht met de melding dat de disc niet kan worden afgespeeld. • De speler kan geen DivX-videobestand afspelen van meer dan 720 (breedte) × 576 (hoogte)/2 GB. • De speler kan sommige DivX videobestanden die langer zijn dan 3 uur niet afspelen. • Bij sommige DivX-videobestanden kan het beeld onderbroken of onscherp zijn. Maak in dat geval een bestand met een lagere bitsnelheid aan. Indien het geluid nog altijd is gestoord, dan is MP3 de aanbevolen indeling. Deze speler is evenwel niet compatibel met de indeling WMA (Windows Media Audio). • Wegens de compressietechnologie die voor DivX-videobestanden wordt gebruikt, kan het enige tijd duren voor er een beeld verschijnt nadat u op N (afspelen) hebt gedrukt. • Bij sommige DivX-videobestanden kan het geluid mogelijk niet samenvallen met het beeld. Al rekening mee gehouden? Blijkbaar is de MPEG4 decoder niet zo flexibel en er wordt al helemaal niet gesproken over ondersteuning van ondertitels bij DivX.
Link naar reactie
[quote:ade5540fdd="Obi-wan-kenobi"]In de handleiding op pagina 27 staat dit: http://www.sony.nl/product/dvd-player/dvp-sr100#pageType=manual • Wanneer er geen DivX-videobestanden op de DATA-disc staan, verschijnt er een bericht met de melding dat de disc niet kan worden afgespeeld. • De speler kan geen DivX-videobestand afspelen van meer dan 720 (breedte) × 576 (hoogte)/2 GB. • De speler kan sommige DivX videobestanden die langer zijn dan 3 uur niet afspelen. • Bij sommige DivX-videobestanden kan het beeld onderbroken of onscherp zijn. Maak in dat geval een bestand met een lagere bitsnelheid aan. Indien het geluid nog altijd is gestoord, dan is MP3 de aanbevolen indeling. Deze speler is evenwel niet compatibel met de indeling WMA (Windows Media Audio). • Wegens de compressietechnologie die voor DivX-videobestanden wordt gebruikt, kan het enige tijd duren voor er een beeld verschijnt nadat u op N (afspelen) hebt gedrukt. • Bij sommige DivX-videobestanden kan het geluid mogelijk niet samenvallen met het beeld. Al rekening mee gehouden? Blijkbaar is de MPEG4 decoder niet zo flexibel en er wordt al helemaal niet gesproken over ondersteuning van ondertitels bij DivX.[/quote:ade5540fdd] Het bestand is in ieder geval niet te groot, niet te breed en niet te lang, dus dan vallen die eerste 3 punten af, aangezien dat allemaal binnen de marges is. En voor de laatste 3 geldt eigenlijk dat ze niet van toepassing zijn, aangezien ik helemaal geen beeld / geluid krijg. Maar het is toch raar dat de DVD-speler wél Divx ondersteunt, maar als ik een DVD met een Divx bestand erin doe, dat 'ie zegt dat 'ie 't níet ondersteunt..? Dus blijkbaar is de MPEG4 decoder niet zo flexibel; dat ligt aan de DVD-speler en dus kan ik daar niks aan doen, met als gevolg dat er geen oplossing is, right?
Link naar reactie
DivX is er in een paar varianten, de meest wijdverspreide is de oer versie DivX3.11 die feitelijk een gehackte microsoft mpeg4 codec is zodat bij de divx video compressie ook geluid compressie in mp3 toegevoegd kon worden en de video in een avi container kon ipv de asf/wmv container van m'soft, microsoft stond dat nl niet toe. De divx 3.11 hack word vaak niet ondersteund door dvd apparaten van de wat meer officiëlere merken zoals bv sony aangezien de codec principieel een patent schending is. Ook kan bij deze oude 3.11 divx video WMA audio gebruikt zijn ipv mp3 en dat kan ook een reden zijn waardoor de video niet afspeelt. Goedkope taiwan spelers hebben er doorgaans geen probleem mee. na de 3.11 versie is er via een tussen versie 4 uiteindelijk de "officiele" divx firma ontstaan met versie 5 die geheel vrij is van patent inbreuk en vanaf die versie word dan meestal wel ondersteund, maar er zwerven nog steeds een enorme hoeveelheid divx 3.11 op het net rond. Divx versie 5 en hoger is efficiënter dan de oude 3.11 maar kan een aantal codeer technieken gebruiken die officieel weer niet toegestaan zijn in de avi standaard en daarom worden die technieken vaak niet ondersteund in dvd spelers en dus speelt een divx avi die de technieken gebruikt vaak niet, die technieken heten Qpel en Global Motion Compensation kortweg GMC , nogal wat divx 5 video's worden door onwetende mensen gemaakt met die 2 technieken in de avi en dus spelen dergelijke avi's niet op dvd spelers maar wel op een pc. En dan als laatste is er ook nog een "open source" divx variant genoemd Xvid die niet veel scheelt van divx5 maar omdat deze toch weer net iets anders is kan ook dat een reden zijn om niet af te spelen. Oplossing; de video her-coderen is doorgaans helaas de enige methode om zo'n video toch af te kunnen spelen op je dvd speler, je zult dan dus de video moeten openen in een bewerk programma en opnieuw opslaan met divx 5 (of hoger) compressie en de Qpel en GMC optie UIT laten. Helaas kost zo'n her-compressie kwaliteit. Een andere optie is als je toch moet her-coderen om er dan maar meteen een video-dvd van te maken, je omzeilt dan helemaal het divx verhaal maar zit dan wel weer met de ondertitel want een video dvd maken met ondertitels is niet en kwestie van de srt file mee branden, de srt file moet worden opgenomen in de dvd structuur en dat vereist een aantal stappen die je precies moet volgen, op het internet zijn wel daarvoor veel paginas met uitleg te vinden hoe je dat moet aan pakken, een google search op "dvd+ subs" of "dvd met ondertitels van avi" moet je daarbij wel op weg helpen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...