Ga naar inhoud

LG HD-TV op PC


Aanbevolen berichten

Hallo;) Ik heb sinds enige tijd een nieuw TV: LG 32SL8000. Nu is dit een 200 hertz beeld. Ik heb via een HDMI kabel deze op mijn pc aangesloten. Het beeld is haarscherp en niets op aan te merken. Maar ik merkte dat het het beeld niet vloeiend is. Als je naar geavanceerde instellingen gaat, kun je bijna niets aan klikken, en dus ook niet 200 hertz. Wanneer ik de HDMI kabel in een andere poort doe, is het beeld niet meer scherp, maar wel 200 hertz. Situatie: HDMI poort 1 (DVI): scherp beeld, 60 hertz. :evil: HDMI poort 2 t/m 4: onscherp, 200 hertz. 8) Misschien handig om te weten: wanneer je een andere apparaat op poort 1 aansluit, kan ik wel gewoon 200 hertz functie gebruiken. Alle instellingen geprobeerd in Nvidia control center. Het lijkt wel alsof de PC de instellingen van de TV vergrendeld. Alvast bedankt! :D
Link naar reactie
Heeft het iets met de resolutie te maken i.c.m. de eerste poort: zegt de handleiding iets over verschillen in geschiktheid tussen de diverse HDMI poorten? In principe heb je enkel een 'scherp' beeld indien je de pc instelt op de beeld resolutie gelijk aan die van de tv (1920x1080 pixels bij een 'full hd' tv) en dat de tv dit precies over kan nemen ('pixelmapping'). Voor normaal computeren is 60 Hz voldoende, de 200 Hz is interessant bij bewegende beelden, dan bewerkt de tv de beelden zodanig dat zo weinig mogelijk onscherpte optreedt. Maar het kan een beperking van de tv zijn niet iedere combinatie van resolutie en 200 Hz toe te staan.
Link naar reactie
Bedankt voor het reageren! Nee precies. Dat is ontzettend jammer dat hij het precies bij deze het niet doet (als er een PC op aangesloten is). Nou het probleem is dat als ik hem in poort 1 heb, dat ik niets hoef in te stellen. Hij pakt zelf de schaal. Maar wanneer ik hem in poort 2 doe, heb je dat niet meer. Dan doe ik met de nvidia app hem op 1900x1080. Dan is op het scherm er een stuk af aan alle kanten. Dan kun je middels een blauw scherm met pijltes hem goed doen. Dan is hij wel (ongeveer) de goede afmetingen, maar niet scherp. Maar als ik het goed begrijp zit het hem daarin? Dat je precies de uitgezonden pixel op de pixel van het tv moet zien te krijgen? Daar heb ik al mee zitten prutsen. Ik krijg het niet goed. Any ideas? Overgens als ik een ander apparaat via HDMI poort 1 aansluit dat ik dan wel gewoon 200 hertz heb.
Link naar reactie
Ik durf het niet te zeggen: in het begin van de opkomst van de LCD tv's waren er veel die niet goed geschikt waren als pc monitor, dat is beter geworden. Maar hetgeen bij jouw tv mogelijk is is misschien erg type afhankelijk. Kijk nog eens in de handleiding, op de site van de fabrikant of via internet op gespecialiseerde sites voor dergelijke details a.u.b.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...