Ga naar inhoud

AEG 54840 stopt halverwege programma


Aanbevolen berichten

Bij ons het zelfde probleem ,koolborstels waren wel goed AEG zelf geeft aan problemen met de tacho opnemer ,bij de winkel een ruilmotor mee gekregen om te proberen ingeebouwd en de machine eerts leeg laten draaien vol progamma geen probleem ben nu bezig met de eerste beladen wasbeurt laat het nog weten dus denk dat bij jou ook de tacho opnemer stuk is
Link naar reactie
Klopt, en daarom zeg ik ook "bijna alle gevallen". Als de tacho spoel een probleem is gaat hij meestal gelijk op een te hoog toerental draaien. De machine ziet dan niet de werkelijke snelheid van de motor en gaat versnellen. Als de borstels slecht zijn gaat de trommel niet of schokkerig draaien en stopt er dan volledig mee. Als de borstels nog wel goed zijn meet dan de tacho spoel door, moet tussen de 100 en 500 Ohm zijn (= motor afhankelijk) en moet bij het handmatig draaien van de motor een kleine spanning opwekken. Controlleer ook of het magneetje in het midden van de tacho spoel niet gescheurd is en nog wel vast zit op de as van de motor en of de stekker verbinding nog goed is.
Link naar reactie
Had de reacties over de tacho nog niet gezien.. Net de nieuwe koolborstels gemonteerd. Alles weer terug gezet, machine aan en... niets, alleen een bromtoon. Kraan stond nog dicht :-). Kraan open en hij staat nu een lege was te draaien. Afwachten maar. Anders toch weer uit elkaar en naar de tachometer kijken .
Link naar reactie
Helaas... Koolborstels hebben niet geholpen. Gisteren ging het finwasprogramma gewoon geod, maar vandaag katoen 40°C en synthetisch 40°C geprobeerd en allebeid gefaald. De machine stopt ergens in het programma (er staat dan nog sopwater in), maar lijkt wel af en toe nog te draaien, met tussenpozen. Na verloop van tijd gaat het start/pauze lichtje knipperen en is de enige remedie uitschakelen. Gek genoeg doen het kort spoelen programma en centrifugeren (wat ik dan doe om de boel te redden) het wel gewoon voorlopig. En dus het fijnwasprogramma, maar dat kan toeval zijn. Ga ik nog proberen. Nu de tachometer; als het de tachometer is, betekent dat dan een nieuwe motor (á >200 euro)? Als dat zo is vraag ik me af of dit zin heeft voor een machine van 7 jaar oud. Zou zonde zijn, maar als ik de forums zie schijnt dit ook niet het beste model van AEG te zijn. Wat is dan het volgende. Kan ik misschien beter een nieuwe kopen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Heeft even geduurd, weinig tijd gehad de laatste week om de wasmachine weer uit elkaar te slopen. Het fijnwas programma lijkt consequent wel te werken. Aanvullend centrifugeren op 1400 rpm eerst ook, maar de laatste keer wilde die dat ook niet meer voltooien. Anyway: Machine nummer 914524411-00 Motor: ACC type 20584.087 AC.EL CL.B/F Bijgaand ook een aantal foto's. Ik neem aan dat het ronde ding aan de achterzijde van de motor de bewuste sensor is? Bedenk me net dat ik hem moest doormeten. Ga ik nog doen (weer uit elkaar)... [img]https://lh3.googleusercontent.com/-aQd_7AVYNd8/VXQBERJXmZI/AAAAAAAAQxw/PSER4jkIxqU/s640/_1030209.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-AtyknzHvWks/VXQBFNawbQI/AAAAAAAAQx8/AyyucQPR470/s640/_1030212.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-k6JDZ1rZJ08/VXQBGKldEGI/AAAAAAAAQyM/Vz0RfqVYTMg/s640/_1030214.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-dbOPuvM3dSg/VXQBG9DWdQI/AAAAAAAAQyQ/_uWWtWqGO0w/s640/_1030216.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-IhNTiDOcUIk/VXQBHtC5YYI/AAAAAAAAQyY/PO3KuDwMAow/s640/_1030217.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-i-gAVm5cox8/VXQBIWquHbI/AAAAAAAAQyg/mkQ-NvlPsmY/s640/_1030218.jpg[/img]
Link naar reactie
Hoi, De boel weer uit elkaar gehaald, en zo op het oog ziet het er goed uit, oordeel zelf: [img]https://lh3.googleusercontent.com/-K6-e1l5zlDA/VXw9o55vO4I/AAAAAAAAQ2M/JHwlWrsyuI4/s640/_1030223.JPG[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-BRdwiuDh9GE/VXw9qtp7-ZI/AAAAAAAAQ2U/T1wZzUsisc4/s640/_1030224.JPG[/img] Weer terug bij af dus?
Link naar reactie
  • 2 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...