Ga naar inhoud

2.1 speakers met aparte subwooferaansluiting?


Aanbevolen berichten

[quote:33fb756a47="Joddi"]Volgens mij zijn de enige oplossingen nogsteeds 1. stel in het menu van die dvd gewoon stereo in 2. koop een losse versterker met losse componenten 3. koop een setje die je digitaal aan kan sluiten (bijv z-5500) Dus wat wil je nog weten?[/quote:33fb756a47] 1. DVD's met een 2.1 track hebben zelden (zeg maar gerust nooit) ook nog eens een 2.0 track ;) 2+3. Die oplossingen zijn vrijwel alleen van toepassing op 4.1 / 5.1 installaties, en ik wil eigenlijk 2.1. De ruimte waarin ik het wil gebruiken is dermate klein dat meer dan 3 speakers absoluut geen meerwaarde heeft.
Link naar reactie
Je moet daarom nog wel een dolby digital 5.1 versterker hebben... Een (dolby digital?) 2.1 versterker heb ik nog nooit van gehoord. Dus daar ontkom je gewoon niet aan. Dat je er niet 5 speakers en een subwoofer op aansluit moet je zelf weten. Ik zie het probleem niet zo, het is toch helder? :-? Ga anders even naar een speciaalzaak. Daar kunnen ze je wel advies op maat geven en je mag ervan uitgaan dat ze er alles vanaf weten :)
Link naar reactie
Wanneer je er zelf wel verstand van heb dan is dat niet zo'n probleem. Wanneer zij je onzin verkopen, dan is het overigens verstandig om dat voor je te houden. Ik zelf heb 2 jaar terug een echte 5.1 set gekocht met mogelijkheid voor LFE over L+R. Meestal luister ik stereo, zo nu en dan 5.1 dvd. Dat klinkt gewoon goed. Op mijn computer gebruik ik de 2.0 en soms 2.1 setjes. Eentje was een krijgertje, die doet het matig (Wintech). Ik heb die nog niet onder handen gehad, volgens mij moet die veel beter kunnen gaan klinken met een paar kleine aanpassingen ... Omdat die naast de 5.1 versterker staat, kan die nooit in de buurt komen van de echte 5.1 kwaliteit, al was het alleen maar stereo. De andere 2.1 en 2.0 zijn Philips luidsprekers die ik dus als 4.1 gebruik (quadrofonisch). Sub dus wel via de luidsprekers L+R voor en ik ben verrast hoe goed die het geluidsbeeld compleet maakt. Zelfs het normale TV-geluid klinkt nu erg prettig. Ik zag bij Powerdvd overigens een optie om LFE 120Hz via L+R expliciet aan te vinken. Dat heb ik dus wel geselecteerd. Houd in de gaten dat die kleine boxjes in het algemeen niet vanaf 100 Hz weergeven, voor een computer heb je volgens al gauw een echte computerset nodig.
Link naar reactie
[quote:667f4c00f0="m021"]De ruimte waarin ik het wil gebruiken is dermate klein dat meer dan 3 speakers absoluut geen meerwaarde heeft.[/quote:667f4c00f0]Hoe groot is de ruimte? Bij mijn werkcomputer staan alle luidsprekers (4.1 set) maximaal een meter van mij vandaan, op bijna de juiste plek zoals "dat hoort" te zijn. Dat noem ik dus ook een kleine ruimte, prima geluid. Ik vermoed dat het effect al gauw hoorbaar is. Bij stereo heb ik de luidsprekers achter meestal uit.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...