Ga naar inhoud

mp3-spelers voor bij de tv


Aanbevolen berichten

Als ik mijn complete verzameling .mp3 & .ogg-bestanden op mijn stereo-installatie wil afspelen heb ik tot nu toe drie opties : - mijn portable mp3-speler (lastig, want de speler wil ik ook onderweg gebruiken) - een cd (geen .ogg-ondersteuning, zit ik nog met cd's ... ) - een (oude) pc (lawaai & overkill in het geval van pure muziek) Als alternatief heb ik er eens aan gedacht om een aparte stille pc gebaseerd op de [url=http://www.mini-itx.com/store/]mini ITX 'standaard'[/url] (net iets te duur ?), maar sinds de Airport Express lijkt het er op dat er gadgets bestaan die voor mijn doel goed genoeg & mogelijk goedkoper zijn. - Apple Airport Express : http://www.apple.com/nl/airportexpress/ Nadeel : iTunes & geen .ogg-ondersteuning - Slimdevices Squeezebox : http://slimdevices.com/pi_overview.html Nadeel : nauwelijks te krijgen ? - [url=http://sounden.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=228&mode=thread&order=0&thold=0]Terratec Noxio Audio[/url] Nadeel : nog nieuw & onbekend - Creative's Sound Blaster Wireless Music Nadeel : Windows-only - Philips Streamium : http://www.streamium.com/products/sl300i/ Nadeel : overkill ? Foto's bekijken is leuk extra, maar dat kan ik ook door m'n camera te koppelen aan de tv. Volgens de informatie die ik tot nu toe heb kunnen achterhalen lijkt de Squeezebox nog wel het interessantste & (relatief) goedkoopste product, maar de mini-itx oplossing lijkt ook niet echt gek op dit moment. Heeft iemand ervaring met een van deze gadgets of zijn er nog meer ? Eisen die ik voor mezelf gesteld heb zijn iig : - goedkoop - stil - zoveel mogelijk standaarden, waaronder iig .ogg - ondersteuning internet audio-streams (zoals shoutcast) zou leuk zijn - onafhankelijk van Windows, dus een Linux-omgeving moet een bruikbare optie zijn
Link naar reactie
Is dit niets voor je : http://mp3.mmport.nl/?doc=product&id=475 [quote:d74313a375] De KiSS DP-1504 gaat nog verder dan de DP-1000 met zijn 10/100 netwerk aansluiting en ook nog een 40GB Harddisk. Net zo als zijn voorganger, leest deze speler alle standaard DVD’s, DivX® 3.11, DivX® 4, DivX® 5 bestanden en XviD, MPEG-4, audio bestanden als MP3, OGG vorbis of standaard Audio CD’s. Als de speler verbonden is met het internet via zijn ethernet poort, en er en audio cd in zit, zal hij de titel en nummerinformatie via het internet zoeken en op uw scherm weergeven. Ook JPEG kan de speler aan. Door zijn ethernet mogelijkheid kan de DP-1504 ook audio/video/foto bestanden bekijken die op een willekeurige PC in het netwerk staan. Voor deze toepassing wordt een software programma bijgeleverd, KiSS PC-link genaamd. Als u de beschikking heeft over een breedband internetverbinding kunt u zelfs webradio stations direct vanaf het internet afspelen. (meer dan 3600!) [/quote:d74313a375] Met bijna 300 euro niet goedkoop te noemen maar wel erg handig en het voldoet verder perfect aan je eisen. Zelf heb ik al vanalles getest, momenteel staat er een (super stille) pc met mediaportal (windows) Heb ook mythtv een freevo d'r op gehad. Er zijn ook nog oplossingen welke (draadloos) verbonden worden met een reguliere pc met server software. Het kasje zet je onder je tv, hiermee bedien je de software op de PC. Als je toch nog iets wilt weten over een HTPC vraag maar raak :)
Link naar reactie
Ik heb al een (goede/dure) dvd-speler ... En wat een HTPC betreft is dat voor mij gewoon pure overkill, vandaar dat ik aan het kijken ben wat die andere producten kunnen leveren. Het enige dat op dat punt leuk lijkt is eentje die op een Epia-bord is gebaseerd, vanwege het feit dat die dingen fan-loos en dus gegarandeerd zijn. Ook qua 'vermogen' zijn ze volgens mij goed genoeg voor dat doel. Een 'oude' pc (AMD K6-3D!Now @ 300 MHz) die ik voor mijn doel zou kunnen gebruiken heb ik al, maar zoals gezegd is die niet bepaald stil en heeft de cpu-fan nog wat kuren. Daarnaast heeft die pc als nadeel dat de geluidskaart voor zover ik weet nog nooit door Linux herkent werd, wat m'n mogelijkheden qua OS ernstig beperkt.
Link naar reactie
Het is niet alleen een dvd speler, er zit ook een hardeschijf in en een netwerk aansluiting, dus je kan al je mp3tjes op die hd zetten (verder kan het ding nog veel meer, jpg, divx, streaming, webradio etc. Precies wat jij zoekt dacht ik) Ik heb ook een epia liggen (800Mhz), dit werkt opzich prima alleen het nadeel dat er een OS op moet. (Je wilde onafhankelijk van Windows of Linux kunnen werken) [edit] Het booten duurt ongeveer een minuut, en het kan wel eens vastlopen[/edit] Speciaal voor de epia zijn er aandige opensource oplossingen : http://www.freevix.org/ (deze is al een tijdje "dood" maar de laatste release doet het goed) Er zijn er nog meer maar dan moet je ff googelen.
Link naar reactie
Ik wil van alleen van Windows af ... Een ander freeware/open-source OS zou juist geen probleem zijn. Zo bekeken lijkt die DP-1504 idd in de richting te liggen. Aan de andere kant kost die Noxio Audio naar alle waarschijnlijkheid iets van 100 Euro. Dat maakt het iets makkelijker als 'gadget'/hebbeding. Als je begrijpt wat ik bedoel :)
Link naar reactie
Zo'n epia bordje gaat je ongeveer hetzelfde kosten als de KISS : Epia Mini ITX ongeveer 150 euro (afhankelijk van uitvoering) Geheugen 50 euro Hardeschijf 60 - 100 euro Mini ItX kastje va 70 euro Werkt verder prima onder Linux, wel ff prutsen om alles werkend te krijgen. Het is wel leuk speelgoed :) PS in de Noxon kan je niets opslaan je moet je pc dus wel aan hebben staan als ik het goed heb gelezen
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...