Ga naar inhoud

Ps2 op mijn 7.1 surround system


Aanbevolen berichten

Een PS2 kent wel degelijk surround geluid, meestal in de vorm van de Dolby Prologic-variant bij spellen. Een enkel spel heeft Dolby Digital of zelfs DTS (Vice City) ... // --- Als je een optische ingang hebt op je versterker/luidsprekerset dan kan je je PS2 daar op aansluiten. Als je dat niet hebt dan ben je veroordeeld tot de analoge 'stereo'-aansluiting , maar dan nog kun je meestal via Pro Logic een 'ruimtelijk' effect hebben bij spellen die dat ondersteunen.
Link naar reactie
Jij weet dus niet wat DTS is ? Het alternatief voor Dolby Digital 5.1 ... toegegeven ze doen het via software ipv puur via hardware, maar spellen kunnen het wel degelijk hebben. Voor dvd's heb je wel echte 5.1 surround overigens, dus al is het voor de meeste spellen niet interessant voor films is het des te beter. Zeker nu de nieuwe PsTwo fanloos is en al dvd's kan spelen zonder dat je extra's moet kopen kan dat een low-budget alternatief zijn voor een dvd-speler.
Link naar reactie
De oude kon het ook, maar de ventilator was/is IMHO te lawaaiig voor dat werk. Als je een 'lawaaiige' actie-film aan het kijken bent is dat niet erg, maar als je wat rustpunten hebt dan gaat dat na verloop van tijd toch erg storen hoor. Op zich heb je wel gelijk hoor. De Xbox-spellen maken volgens mij ook vaker gebruik van 5.1 geluid vergeleken met de PS2-spellen. Deels ligt dat aan waarschijnlijk aan het feit dat er veel pc-ports zijn die die ondersteuning al hadden en dat de aansturing voor de Xbox makkelijker is op dat punt. Aan de andere kant heb je voor de Xbox nog een losse adapter-kabel nodig voordat je het surroundgeluid kunt beluisteren, terwijl de PS2 met een simpele optische kabel al genoegen neemt.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...