Ga naar inhoud

weergave van DTS met powerddvd


Aanbevolen berichten

ik heb een audigy 2 kaart, maar ik heb de drivers van kx erop gezet inplaats van die van creative. als ik powerdvd in spdif-mode zet, dan hoor ik geen geluid als ik DTS weergave doe met een film. maar als ik powerdvd in 5.1 mode zet, dan geeft ie het DTS geluid wel. mijn vraag is: is dit dan werkelijk de geselecteerde DTS-geluid op mijn dvd die ik hoor, of hoor ik gewoon de geselecteerde 5.1 op mijn powerdvd dan? en is de kwaliteit van de DTS hetzelfde, of er nou spdif of 5.1 op powerdvd word geselecteerd?? alvast bedankt voor de uitleg.
Link naar reactie
ben geen specialist in pc geluid, maar heb je op je geluidskaart een DTS decoder ? Volgens mij hoor je gewoon 5.1 (Dus AC3 van Dolby digital) Er is duidelijk verschil tussen 5.1 en DTS (elk geval op een home cinema set). Zoals mijn dochter het zegt Surround : dan regent het buiten 5.1 : het regent in de woonkamer DTS : je mist de geur
Link naar reactie
SPDIF is digitaal. Je surround set moet dus via de SPDIF aansluiting zijn aangesloten op de digitale ingang van je surround set. Wat je nu waarschijnlijk krijgt is idd gewoon 5.1. Maar of je het hoort betwijfel ik. Om te testen kun je de DVD eens rippen met DVD Shrink zonder te comprimeren maar alle audio behalve de DTS af te vinken. Hoor je meteen als er verschil in zit en of hij het aan kan.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...