Ga naar inhoud

Miele w362 stopt halverwege met alarm


BasF

Aanbevolen berichten

Onze Miele wasmachine stopt halvewege het programma met de volgende status: De zoemer klinkt en in het programmaverloop knippert het controlelampje Inw/Voorwassen. In het display verschijnt: "- - -". Dat is een rechtstreeks uit de gebruiksaanwijzing gekopieerde melding en heeft als oorzaak: "Er is sprake van een defect." (Duh!) De oplossing (ook uit de gebruiksaanwijzing: "Start het programma nog een keer. Volgt dezelfde foutmelding, neem dan contact op met de Technische Dienst." Dat is inmiddels een paar keer gebeurd, maar heeft ook al een paar keer goed&volledig gedraaid. Hij zal dus (met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid) gewoon goed werken als er een miele-monteur naast staat. (voorrijkosten zonder oplossing, kedzjinggg!) Dankzij andere topics op dit forum heb ik het test-programma gedraaid, dat werkt gewoon goed, geen foutcodes, 2334 draai-uren (hij zal een jaar of 12/13 oud zijn). Heeft iemand nog ideeen over de volgende stappen?
Link naar reactie
Hoi inweken voorwas heeft te maken met een probleem met de Ntc voeler bij het verwarmings element soms is het alleen een draadbreuk maar soms is het ook zo dat hij op de ene temp de juiste waarde aangeeft en als hij dan warmer word dat hij dan niet meer juist is Zet de machine in het testprogramma zoals hier op een andere topic staat beschreven en doe dan stap 1 na ong 3 min moet hij warm zijn en hoor je het verwarmingsrelais schakelen open dan de deur met de nooddeur opener en voel of het water warm is Als dat zo is dan zet je de machine op een lege was met 95 graden en kijk dan wat er gebeurd
Link naar reactie
  • 3 weken later...
Na een paar weken correct wassen vandaag weer een alarm (pieper!), deze keer met foutmelding "spoelen" knipperend. Waarschijnlijk pas NA de hoofdwas in storing gegaan. En enorm veel schuim in de trommel, terwijl er normaal gedoseerd is. Ik vermoed nu dat er iets mis is met de zeepbak, hoewel het poeder wel gewoon weg was uit de zeepbak. Kan dat NA de hoofdwas pas in de trommel terecht gekomen zijn? Of andere suggesties, iemand?
Link naar reactie
Spoelen wat knippert heeft te maken met een probleem met de motor de electronika stuur wel aan maar krijgt geen signaal terug. Koolborstels Bedrading Motor zelf Eleftronica Zijn de dingen waar je het in moet zoeken de EL 150 die bij jou onder het blad zit heeft als zwakte dat hij bij het aanzetten wel eens meteen gaan centrifugeren in dat geval is de print stuk Als de trommel wel draaid maar geen kracht heeft om de trommel vol rond te draaien dan is de motor defect
Link naar reactie
  • 2 weken later...
het probleem is opgelost, bleek de trafo te zijn op de printplaat, vlak voordat ie helemaal dood ging. Was oneindig Ohm op de primaire kant. Printplaat vervangen kost 464 euro, na wat googelen de losse trafo besteld voor 50 euro, was er na twee dagen. De wasmachine doet het weer.
Link naar reactie
  • Alex sloot dit topic

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties. Stel gerust een vraag door zelf een nieuw topic te openen.
  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...