Ga naar inhoud

PC speakers of active speakers?


Aanbevolen berichten

Er worden veel surround sets verkocht voor de PC. Er worden echter ook tal van surround sets verkocht voor op een DVD speler of andere audio speler. Aangezien de speakers van een 'gewone' audioset vaak groter zijn, vermoed ik in de regel een betere geluidsprestatie. Kan je een gewone active surroundset aansluiten op een PC en zo ja, wat heb je dan nodig? Moet er eerst een versterker tussen zoals bij een audioset? En als dat kan, waarom bestaan deze systemen naast elkaar? ie: wat zijn de voordelen van een "PC" set boven een audio speaker set? Is hier een antwoord op te geven?
Link naar reactie
In feite is er geen verschil in verwerking van het signaal. M.a.w. een speakerset van een PC kun je ook op een taperecorder, tuner, CD-player enz. aansluiten, en omgekeerd kun je een "grote" audio-installatie op je PC aansluiten. Het verschil is het uitgangsvermogen en vermogen van de eigenlijke speakers. Bij een audioinstallatie is dat speakervermogen berekend op de hele huiskamer. Het is de bedoeling dat iedereen die daar zit mee kan genieten. Een speakerset op een PC is bedoeld voor de PC-gebruiker. Dat is het enige verschil. Jan de Boer
Link naar reactie
In de hifi worden watts volgens de RMS norm berekend. Het vermogen dat er continu geleverd wordt door de versterker. Dat is een wereld standaard die betrouwbaar is. Maar de PC wereld geeft de voorkeur aan eigen normen. als je bv een RMS vermogen hebt van 10 watt, dan zullen de meeste pc fabrikanten het als 50 tot 100 watt specificeren. Ze meten de pieken die voorkomen in de muziek, dat heet muziekvermogen. Dus een kortstondig hoge piek van bv 0,5 sec. En als je dan de piek van de piek in het muziekvermogen als uitgangs vermogen op geeft kom je op deze belachelijk hoge vermogens uit. Als je een 10 watt PC setje continu met 50 watt zo belasten blaas je hem zo op.
Link naar reactie
Feitelijk betekend het dus dat bij de aanschaf van een nette speakerset je niet beperkt bent tot bijvoorbeeld de Creative setjes op de markt, maar net zo goed een Bose, Pioneer of welk ander merk dan ook kan nemen. Met dien verstande dat daar een versterker tussen zal moeten? Is dat een terechte conclusie? En ALS die conclusie terecht is, blijf ik dan bij gebruik van een HiFi set ten volle gebruik maken van de geluidskaart. Ik heb recent de kaart vervangen door een Creative Audigi 2 ZS. Blijft de ´lol´ van digital out bestaan of verval je noodgedwongen terug naar analoog?
Link naar reactie
[quote:27786f3862="El-Broosha"]Feitelijk betekend het dus dat bij de aanschaf van een nette speakerset je niet beperkt bent tot bijvoorbeeld de Creative setjes op de markt, maar net zo goed een Bose, Pioneer of welk ander merk dan ook kan nemen. Met dien verstande dat daar een versterker tussen zal moeten? Is dat een terechte conclusie? En ALS die conclusie terecht is, blijf ik dan bij gebruik van een HiFi set ten volle gebruik maken van de geluidskaart. Ik heb recent de kaart vervangen door een Creative Audigi 2 ZS. Blijft de ´lol´ van digital out bestaan of verval je noodgedwongen terug naar analoog?[/quote:27786f3862]Die conclusie is inderdaad juist (tenminste als je met die Bose of Pioneer enkel de kale boxen bedoelt). Alleen die digital out heb je inderdaad bij een gewone audio installatie zonder digital in niets aan. Maar mogelijk zijn er tegenwoordig versterkers die wel een digital in hebben, gezien de keur aan afspeelbare apparatuur die er de laatste jaren bij is gekomen. Ben niet volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jan de Boer
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...