Ga naar inhoud

Echte hoeveeleid wat van creative inspire 5300??


Aanbevolen berichten

Bij goedkope boxjes wordt vaak pmpo aangegeven, wat eigenlijk helemaal niets zegt. RMS ook niet, als je niet weet wat de vervorming daarbij is. Hard geluid met veel vervorming heb je ook niet veel aan. Ik heb het setje thuis gehad, en het had een redelijk volume. Wel wat vervorming, ook al als je hem niet vol open zette. Wil je echt hard, dan zul je naar een andere set moeten kijken.
Link naar reactie
Voor de satellieten is de RMS 6 Watt bij een totale harmonische vervorming van 10%. Voor de subwoofer is het 18 Watt bij eenzelfde grote vervorming. Wat Gerben zegt kan dus waar zijn: 10% vervorming is verre van hifi en goed waar te nemen. Het totale vermogen is ook niet om muren mee te verzetten. Het merkwaardige is dat van alle sets op de site de 5300 de enige is waarvan de vervorming wordt genoemd. Er wordt de laatste jaren veel met PMPO en RMS gesmeten en honderden watts verkondigd terwijl het nominale DIN vermogen vaak maar enkele watts bedraagt.
Link naar reactie
ALs je niets te doen heb kun je het vermogen heel makkelijk bepalen! je neemt de weerstand van de luidspreker, je meet de stroom die door de luidspreker loopt en je kunt het vermopgen dan zo uitrekeken!!! wat makt verder nu het vermogen toch uit, de geluidsdruk is meer van belang en zeker de vervorming alles boven de 2% is bar slecht....
Link naar reactie
Zoo simpel is dat niet ... die weerstand is namelijk afhankelijk van de frequentie van de wisselstroom die wordt aangeboden (naast de pure weerstand zit er gegarandeerd nog een spoel- en condensator-gedrag in een luidspeaker). Dus tenzij je een hele reeks frequenties afloopt van 0 - 20.000 Hz zul je nooit het precieze vermogen kunnen bepalen. Om dan nog maar te zwijgen over de invloed die een aangesloten versterker op het gedrag van het ding zal hebben. Ik durf te wedden dat zelfs zoiets als vervorming geen constant percentage is over het hele frequentie- & volume-bereik van een luidspreker. Dus zal het zelfs al hebben twee luidsprekers vrijwel gelijke statistieken op papier ... in het echt zullen ze nooit precies hetzelfde klinken en blijft je eigen gehoor de enige methode om de keuze te maken.
Link naar reactie
Het is een tijdje geleden, maar het echte vermogen noemen ze vaak sinus en ik weet vrij zeker RMS. Dus 6 watt is wel weinig. Van de PC surround boxen moet je niet teveel van verwachten. Ja beter dan de andere pc boxen, maar het geluid komt in de verste verte niet in de buurt van een gewone huiskamer 5.1 boxen met dito versterker
Link naar reactie
is realtief een 6 watt klasse A versterker kan een beste hoop geluid produceren 6 watt is opzich niet weinig maar dan spreekt ook het rendement mee van de speakers het vermogen is voor mij niet belangrijk gewoon luisteren voor aankoop en dat laten beslissen (met de prijs natuurlijk) dan weet je wat je koopt en de gegevens kan je verder voor kennis aannemen.
Link naar reactie
  • 2 weken later...
Beter dat ze RMS vermogen vermelden dan PMPO, want dat zegt helemaal niks. Er bestaat wel zoiets als DIN-vermogen. Dan is er tenminste een standaard aan verbonden... Misschien een goed idee om eens te gaan kijken waar je het ding kan horen alvorens je 't koopt. Gebruik zelf de Mission M70-serie luidsprekers (zijn vrij groot voor sattelieten, maar wel magnetisch afgeschermd) met een Eltax Atomic actieve subwoofer en een Pioneer 5-kanaals versterker. Geeft een beter geluid als die computer-setjes. :D Kost jammer genoeg ook meer :(
Link naar reactie
Het is een beetje inherent aan elkaar, je krijgt nu eenmaal waarvoor je betaald..... Voor bedragen onder de 200 euro kan je nu eenmaal niet veel verwachten. Reken maar zo: als een redelijk setje huiskamer speakers al gauw een 400 euro kosten(dat is dus 2 stuks) hoe kan je dan voor minder dan 200 euro een knap setje van 6 (!) speakers verwachten.... Ik denk dat de setjes van creative toch echt wel zo'n beetje het maximale geven wat je voor dat bedrag kan verwachten, wil je meer , serieus meer, dan zal je ook meer moeten betalen. Bij een knap merk speakers is geneuzel over pmpo of rms niet echt aan de orde, die hebben over het algemeen gewoon genoeg reserve om een huiskamer te vullen met knap geluid, vooropgesteld dat je er ook een knappe amp voor zet.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...