Ga naar inhoud

divx --> mpeg of avi ??


Aanbevolen berichten

je kan terug maar het kost simpelweg kwaliteit, altijd. Hoeveel hangt af van de compressie factor van de divx,ga er maar vanuit dat alles onder de 900 kbs duidelijk kwaliteits verlies zal tonen. Waarom sla je tussentijds op in divx?, dit is nl nou niet echt het beste formaat daarvoor. of heb je ruimte gebrek? Terug zetten doe je met virtualdub, open de video, video en audio op full processing en kies voor compressie een ander codec. Kies bij voorkeur een codec waarvan je de keyframeinterval op 1 kan zetten, dwz dat iedere frame een keyframe wordt en je dus op de frame nauwkeurig kan editten,met bv Indeo5 kan dat. Indeo5 heeft op 100% kwaliteits instelling en keyframes op 1 een kwaliteit ongeveer vergelijkbaar met DV.
Link naar reactie
Als Virtualdub je bestanden niet kan lezen waarmee heb je de divx dan gemaakt? :roll: Virtualdub is DE tool bij uitstek om divx te maken en te lezen..... Voor het maken van divx is 1 of eigenlijk 2 codec's vereist: de divx codec en een mp3 codec om de audio te comprimeren maar dat laatste is niet persee noodzakelijk. Aangezien je voor het maken van de divx dus een codec geistalleerd moet hebben gehad zou vdub deze dus ook moeten kunnen lezen mbv dezelfde codec. of heb je soms mp4 gemaakt mbv de divx5 codec? , dan zou het inderdaad wel eens zo kunnen zijn dat virtualdub er niets mee kan aanvangen. Een slechte zaak want echt mp4 zijn de bestanden ook niet, het hele mp4 verhaal van de divx5 codec is een lachertje. MP4 kan nl eigenlijk geen mp3 geluid bevatten en als het al kan dan uitsluitend in een speciale vorm, een vorm die divx5 in ieder geval niet beheerst, als je het toch doet krijg je files die nergens aan voldoen: niet aan de avi standaart en niet aan de mp4 standaart. Mediaplayer kan voorzover ik weet geen mp4 afspelen, de enigste player(s) die dat op dit moment wel doen zijn Philips mp4 player ( http://www.mpeg-4player.com/home.shtml ) en Apple's Quicktime6 player die overigens in de pro uitvoering ook mp4 kan maken die wel conform de norm is, dwz simple level&profile mp4 met aac geluid.
Link naar reactie
Gemaakt vanuit Studio7 en ook omzetting van mpeg1 naar divx met Virtualdub zelf Foutmelding bij openen in VirtD: "couldn't locate decompressor for format 'DX50' VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video. DirectShow codecs, such as used by Windows Media Player, are not suitable." Je verhaal over mp4 klopt waarschijnlijk wel, want als je een divx-avibestand omzet naar divxmp4, dan is dat in een ogenblik gebeurd. Er vindt dus geen nieuwe compressie plaats. De bedoelde divx-avi video zijn echter goed af te spelen in de Windows Media Player. Alleen ik hoor geen geluid. Zit het probleem in de audio-codec?
Link naar reactie
Je bent kennelijk op 1 of andere manier de mime setting of fourcc setting naar je divx codec verloren. Kennelijk werkt de directshow filter nog wel en dat is waarmee mediaplayer de avi afspeelt en studio7 de compressie heeft gedaan, virtualdub kan net zoals de meeste videoprogs (nog) niet omgaan met directshow. Ik raad je aan om de hele bubs(divx codec en mp3 codec) te de-installeren en daarna de divx 5 codec die je geinstalleerd had weer opnieuw te installeren. Een andere optie is om inderdaad de hele nimo pack te installeren....
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...