Ga naar inhoud

wat is .AVI nou precies??


Aanbevolen berichten

AVI is een verzamel naam voor filmpjes met geluid, letterlijk: Audio-Video-Interleaved. Binnen het avi formaat is er dan dus ook nog compressie mogelijk voor de audio en video. In jouw geval is dat dv compressie en alleen de video heeft deze compressie de audio is ongecomprimeerde pcm. Rechtsklik maar eens op 1 van je gemaakte avi's en kies "eigenschappen" , afhankelijk van je OS vind je een tapblad(of meerdere) met eigenschappen van de video en audio waaronder ook de compressie , als het goed is is deze bij jouw DV-compressie. Je hebt dus al dv compressie in je avi en als je in premiere werkt zal deze als jij niets doet weer dv compressie gebruiken bij het saven, voorop gesteld dat je een project aanmaakt met dv-eigenschappen(kies bij het opstarten van AP voor DV-pal standard 32 of 48 khz, de 32 of 48 khz is je geluid welke je hebt opgenomen met je camcorder en moet overeenstemmen.) wil je saven met een andere compressie dan doe je dat door bij export-timeline/movie/settings bij "general" te kiezen voor "microsoft avi" en vervolgens op het tapblad van de audio en video onder compressor een codec te kiezen, met de "configure" knop verander je de instellingen van de codec zoals bitrate,keyframes enz. 1 waarschuwing: AP is net zoals de meeste "officiele" programmas nogal simpel als het aankomt op divx en dergelijke en verdomt het meestal om een avi om te zetten naar divx/mp3. De betere tool hiervoor is Virtual-dub, dus eerst je gemaakte project saven als dv-avi en dan met Virtualdub omzetten naar divx
Link naar reactie
[quote:b11f0aea9a="tibber"]dank voor je antwoord! nog een vraagje.. :D welke codec geeft de [i:b11f0aea9a]minste [/i:b11f0aea9a]compressie als ik miniDV met firewire capture in AP? (en dus de beste kwaliteit?)[/quote:b11f0aea9a] Dat is niet waar wat je hier zegt. Een goede codec is juist met de meeste compressie en met de beste kwaliteit. Ik dacht dat dat M$ Indeo Video v5.04 was maar weet het niet zeker. Succes!
Link naar reactie
Als je DV "captured" kan je niet kiezen, er is maar 1 compressie voor DV en dat is DV. Er is geen keuze voor resolutie,kleurdiepte,framesnelheid of bitrate, alles staat vast en is niet te wijzigen. Het enigste verschil dat er is tussen codec's is de compressie en decompressie kwaliteit/snelheid van het video materiaal. Die van microsoft is niet echt geweldig, wil je beter dan moet je denken aan pinnacle maar dat betekent dat je automatisch ook een pinnacle kaart moet kopen want de codec van pinnacle(zoals bij bijna alle andere merken) wordt niet los verkocht. Overigens is het verschil tussen de codec's bij het "capturen" niet aanwezig, immers: de dv stroom is door de camera gecomprimeerd en de firewire verbinding hoeft de data alleen maar over te seinen, een actie vergelijkbaar met het kopieren van data tussen 2 harde schijven, er is bij dv dan ook eigenlijk geen sprake van capturen. Wil je dus een betere video kwaliteit dan zal je dus een betere camera moeten kopen want daar gebeurt de compressie. Het verschil tussen de codec's onderling komt er alleen uit bij het op de pc omzetten van gewoon analoog materiaal naar DV of bij het renderen van effecten en overgangen.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Populaire leden

    Er is nog niemand die deze week reputatie heeft ontvangen.

  • Leden

    Geen leden om te tonen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...