Ga naar inhoud

radeon 9550=9600?


Aanbevolen berichten

ik denk dat de kans klein is dat je een 9550 op gelijke snelheid kunt laten werken als een standaard 9600. De kans dat een 9550 hoger klokt dan een 9600 is minder dan 5%. Als de kans groter zou zijn is de kans groot dat de 9550 als 9600 wordt verkocht. Het kan natuurlijk wel, maar als je het wilt dan zul je een betere koeler moeten kopen en zelfs een volt-mod moeten toepassen. en die kosten en risico is het niet waard en kun je beter een 9600/pro/xt kopen.
Link naar reactie
Zoals ik hier boven al postte moet je gewoon geluk hebben. Dat jou mem dus niet zo hoog komt hoeft helemaal nog niet te betekenen dat alle 9550 kaarten dat niet kunnen. Wat wel zo is, is dat het mem op een 9550 langzamer draait, dus de chips van mindere kwaliteit hoeven te zijn. Als je geluk hebt zitten er wel goede chips op je 9550, dan kan je wel ver oc-en.
Link naar reactie
En in de kwaliteit van de core. Omdat de 9600 standaard al sneller loopt, zal de kwaliteit van die core waarschijnlijk ook beter zijn en worden de mindere cores die niet stabiel zijn op die snelheid op een 9550 gezet. Dit hoeft niet, maar is wel logisch. Het punt is puur dat je geluk moet hebben, een goede 9550 kan verder komen dan een slechte 9600, maar je moet wel geluk hebben. Met een 9600 draait ie in ieder geval standaard al sneller en kom je waarschijnlijk ook hoger.
Link naar reactie

Om een reactie te plaatsen, moet je eerst inloggen

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...